Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Pomysł: sposób na SafeDisc 3 (https://forum.cdrinfo.pl/f11/pomysl-sposob-safedisc-3-a-49401/)

downloads 05.04.2005 14:19

Powinno nagrać ale niekoniecznie na CDR. Na CDRW jest łatwiej ale na dobrym- na TDK czy na Memorex (podkład INFODISC) z predkością x4. No i mam nadzieję, że w Alcoholu masz zaznaczoną opcje "ukryj ATIP" bo bez tego nie zadziała.

golwie 05.04.2005 11:58

Cytat:

Napisany przez downloads
SafeDisc 3.2 nie blacklistuje napedów wirtualnych

jesli miałem zainstalowaną starszą wersje Clone 4.0.1.10 i Damona to przy próbje odpalenia gry wyzucał komunikat że wykrył program emulujacy dopiero z nowszym Alcoholem jest ok.. A co do mojej gry to udało mi sie skopiować LITE-ON COMBO SOHC- 5232k jedynie na dysk odpala sie z wirualnego napedu z alcohola ale ten sam obraz nagrany na CDR-W już nie idzie, wyżuca błąd aplikacji, zamyka ją i chce wysłać raport itd...

loki7777 05.04.2005 11:41

Oznacza to nie mniej nie wiecej, ze jesli masz jakis wirtualny naped i chcesz odpalic gre, to nie wyskoczy ci informacja typu, wykryto naped wirtualny lub porgram emulujacy

golwie 05.04.2005 11:36

SafeDisc 3.20.022

Podczas odczytu wystapiły błędne sektory do 10000 z groszmi. Nie jestem jak narazie zbyt oczytany co znaczy "SafeDisc 3.2 nie blacklistuje napedów wirtualnych".....

downloads 05.04.2005 11:15

Cytat:

Napisany przez golwie
Witm wszystkich.

Czytałem na tym forum o kopiwaniu zabezpieczenia jak w temacie, uzywałem Alcohol 1.9.2.1705 i nagrywarek LG GCE-8320B oraz nowszej Lite-on LTR-52327S z ustawieniami CD2/3i prędkościami x8, x4- zapis i bezskutecznie może jakaś rada co dalej.....Aha gra którą chce skopiować to heroes IV Platynowa Kolekcja, gra ma zabezpieczenie nie pozwalające odpalić jej z obrazu płyty......

Prawdopodobnie masz źle zrobiony obraz, ponieważ SafeDisc 3.2 nie blacklistuje napedów wirtualnych a LiteON (co do LG nie wiem) nagrywa takie zabezpieczenie. Obraz powinien mieć błędne sektory do ok sektora 10K (pierwsze 20MB)- to mozesz sprwdzić- i powinny miec one określony wzór (tego nie sprawdzisz). Niemniej jeżeli nie masz błednych sektorów to obraz jest zły.

golwie 05.04.2005 10:20

SafeDisc 3.20.022

Witm wszystkich.

Czytałem na tym forum o kopiwaniu zabezpieczenia jak w temacie, uzywałem Alcohol 1.9.2.1705 i nagrywarek LG GCE-8320B oraz nowszej Lite-on LTR-52327S z ustawieniami CD2/3i prędkościami x8, x4- zapis i bezskutecznie może jakaś rada co dalej.....Aha gra którą chce skopiować to heroes IV Platynowa Kolekcja, gra ma zabezpieczenie nie pozwalające odpalić jej z obrazu płyty......

KaPi 01.04.2005 21:38

Cytat:

Napisany przez vojt
opcja ta ma być WYŁĄCZONA a nie włączona.

U mnie pomogło jak WŁĄCZYŁEM tę opcję. Nie wiem czemu tak... może różne wersje zabezpieczenia? ||

pool 31.03.2005 09:30

Więc jeżeli mam litka SOHR-5238S to chyba powinien bezproblemowo kopiować s3.20 :)
A właśnie jest to dobra nagrywarka? ||

downloads 30.03.2005 22:07

Cytat:

Napisany przez vojt
Znalazłem wyjście , i jest związane z Clone CD z opcją Ukryj Nośnik ale opcja ta ma być WYŁĄCZONA a nie włączona. I po problemie.

CloneCD nie tylko ukrywa ATIP ale ma jeszcze jakąś emulację. Sprawdzaliśmy to juz tutaj z kolegą któremu program działał z CloneCD a nie działał jak ATIP ukrywał A 120%. To był słownik i nie miał blacklistów- o tym, że płyta sie odpalała decydował jakis emulator.

vojt 30.03.2005 21:10

Cytat:

Napisany przez KaPi
Mnie wydaje się, że SafeDisc 3 nie wykrywa Alcohola 120% (przynajmniej przy TheSims 2), tylko CloneCD. Wystarczy w CloneCD Tray włączyć Ukryj nośnik i po kłopocie - tak mi powiedział facet w pomocy technicznej EA Games po tym, jak mu powiedziałem, że nie chcę nic odinstalowywać, bo mam zakupione licencje na te programy ;) A na początku upierał się przy deinstalacji... Widać że chamy.

Znalazłem wyjście , i jest związane z Clone CD z opcją Ukryj Nośnik ale opcja ta ma być WYŁĄCZONA a nie włączona. I po problemie.

KaPi 30.03.2005 20:57

Mnie wydaje się, że SafeDisc 3 nie wykrywa Alcohola 120% (przynajmniej przy TheSims 2), tylko CloneCD. Wystarczy w CloneCD Tray włączyć Ukryj nośnik i po kłopocie - tak mi powiedział facet w pomocy technicznej EA Games po tym, jak mu powiedziałem, że nie chcę nic odinstalowywać, bo mam zakupione licencje na te programy ;) A na początku upierał się przy deinstalacji... Widać że chamy.

vojt 26.03.2005 18:16

Próbowałem, wyłączyłem Clone CD, DVD się nie da, i jak włączę grę wyświetla taki oto komunikat:

http://img103.exs.cx/img103/9002/screenhunter0019qt.jpg

Ma ktoś jakiś pomysł ? Nie chciałbym odinstalowywać wszystkiego co przeszkadza w uruchomieniu tej gry.

downloads 26.03.2005 00:05

Cytat:

Napisany przez vojt
Gra Splinter Cell jest zabezpieczona SafeDisc 3. Alkohol 120% robi bez problemu obraz tej płytki. Ale, nie chcę odinstalowywać wszystkich programów typu: Clone, Nero bądź Alkohol żeby w nią pograć. Przy każdym uruchomieniu gry wywala komunikat żeby odinstalować wszystkie programy emulujące i nagrywające. Czy jest sposób żeby pograć w grę nie odinstalowując tych programów ??

Nero chyba nie jest problemem (SafeDisc 2.9 czasami twierdzi, że w systemie jest debugger- wtedy to Nero). Jeżeli masz najnowszego lub poprzedniego A 120 (1.9.5 lub 1.9.2) to on nie jest wykrywany przez SD 3 (podobnie jak naped wirtualny Alcohola) Jeżeli chodzi o CloneCD to może jego wykrywa- nie wiem bo nie używam (zamknij jego Tray App.-może pomoże).

Warto instalować A 120 w innym folderze i zmienic nazwy wirtualnego napędu oraz jego sterowników (chociaż na SecuROMa i tak nie działa).

vojt 25.03.2005 22:54

Gra Splinter Cell

Gra Splinter Cell jest zabezpieczona SafeDisc 3. Alkohol 120% robi bez problemu obraz tej płytki. Ale, nie chcę odinstalowywać wszystkich programów typu: Clone, Nero bądź Alkohol żeby w nią pograć. Przy każdym uruchomieniu gry wywala komunikat żeby odinstalować wszystkie programy emulujące i nagrywające. Czy jest sposób żeby pograć w grę nie odinstalowując tych programów ??

downloads 13.03.2005 12:02

Cytat:

Napisany przez KaPi
Co to oznacza w praktyce? Że przy nagrywaniu w Alcohol 120% obrazu na dysk jakie opcje należy włączyć, by poprawnie zapisać obraz? System ochrony zapisu na pewno. Korekcję EFM? Korekcję danych subkanałowych? Jaki tryb zapisu??

Jeżeli nagrywarka nie ma problemów z EFM to wystarczy tryb RAW- nawet emulację EFM w programie nagrywającym można wyłączyć bo jest niepotrzebna

Cytat:

Napisany przez KaPi
Dzięki za informację. Domyślam się, że firma TEAC musiała coś zapłacić LiteOn-owi za technologię. Jednak czy inne firmware ma coś wspólnego z ich możliwościami? I czy można do TEAC-a wgrać firmware LiteOn'a i na odwrót?

To jest zasadniczo ten sam sprzęt ale firmware nie zawsze można zamienić, chociaż w przypadku LiteONów można robić co się chce- zawsze w razie czego pomoże MTK Flash

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:07.