![]() |
Problem z bootscreen'em
mam taki problem bawilem sie tym programem style xp i ustawile sobie bootscreen'a
znudzil mi sie i go usunelem..nom ale na poczatku kiedy uruchamiam kompa pokazuje mi sie ze mam wybrac czy chce normalnego bootscreena czy tego co wgralem jak nacisne ze tego co wgralem to i tak sie wlacza ten zwykly,,...no lae przejde do rzeczy ja nie chce zeby to mi sie pokazywalo na poczatku tylko zeby normalnie system sie uruchamial jak to zlikwidowac?? |
spróbuj tak:
uruchom/msconfig/boot.ini/sprawdź wszystkie ścieżki rozruchu. |
albo:
Właściwości Moj Komputer/Zawansowane/Uruchamianie i odzyskiwanie/Edytuj :) albo: uruchom/command/ wklepujesz tyle razy "cd.." aż wskoczy "C:>" wklepujesz tam "boot.ini" - efekt ten sam :) |
A jak już się do tego pliku dostaniesz to albo wykasuj pierwszą linijkę od dołu, albo wartość 30 w jednej z pierwszych zmień na 0. Sam tak robię ręcznie.
A swoją drogą Style XP nie nadaje się do zmiany boot screenu, bo zawsze coś w ten sposób s******y. Polecam darmowy Boot Screen, albo Boot XP. Ten drugi jest już płatny, ale odczytuje wszystkie te boot screeny, co Style XP (a z którymi nie zawsze radzi sobie Boot Screen). |
wielkie dzieki za pomoc wszytkim:)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:48. |