![]() |
Problem z nagrywaniem plikow
Witam
Nie jestem stalym bywalcem forum i niebardzo wiem pod jakim haslem moglbym szukac podobnego tematu :/ wiec postanowilem napisac nowy temat. Porzyczylem od kumpla nagrywarke DVD(lite-on SOHV-832s bo mam u siebie mnustwo rzeczy ktore musze sobie zarchiwizowac.Zainstalowalem nero (6.3.1.6) i zabralem sie do wypalania.Mialem juz przygotowane foldery po 4,5 GB wiec weszlem do nero zaznaczylem folder i zaczelo go dodawac gdu juz doszlo do konca program sie jakby zawiesil i czekalem ok 10 min az wkoncu moglem nacisnac przycisk dalej. Nadalem zazwe plytce i po nacisniecu wypal znowu czekalem jakies 10 min nim nero przeszedl do kolejnego okna :/.No i gdy zaczol wypalac zatrzymal sie na 20% i mimo ze czekalem ponat godzine to nieudalo mi sie nagrac tej plytki. Sprubowalem 2 raz i mialem dokladnie to samo zawiesilo sie na 22%. Pomyslalem ze moze to wina mojego kompa i poszedlem do kolegi i u niego bylo dokladnie to samo znowu 22%. Ale sprubowalismy nagrac inne pliki ok 4,5GB i nagrywanie zakonczylo sie sukcesem :wow: Wkoncu doszedlem do wniosku ze moze to z powodu tego ze w tym felernym folderze znajdowalo sie b.durzo malych plikow ok 60tys Wiec popakowalem co moglem i jest ok 12tys i rzeczywiscie wszystko laduje sie durzo szybciej ale teraz proces nagrywania zawiesza sie w 50% (a komp chodzi normalnie wiec chyba nagrywarka sie zawiesza ) :( Obecnie mam takie 2 foldery po 4.5 GB ktorych nie moge nagrać. Moze mi ktos wyjasnic czemu tak sie dzieje ?? I dlaczego nie moge przeprowadzic symulacji przed nagrywaniem ;( |
Zainstaluj nowsze Nero - np. 6.6.0.6 albo 6.6.0.8 i zobacz czy to cos zmieni.
|
Wyłącz buforowanie małych plików we właściwociach kompilacji. Może to pomoże.
|
Ok dzieki :] Bede prubowal i poinformuje o wynikach :D A teraz jade po płytki :/
Hmm przed wlorzeniem plyty mozliwe bylo zaznaczenie opcji symulacja, a jak wlorzylem plyte Verbatim DVD+R 8X to opcja ta zniknela ??? I co, pozostaje mi nagrywac metoda prob i bledow (( Dlaczego niema opcji symulacja ??? Skad mam wiedziec ze tym razem uda mi sie wypalic :smutny: |
Przeprowadź test na nośniku DVD-RW lub DVD+RW (wielokrotnego zapisu).
I miej na uwadze fakt, że tylko w wersji "marketingowej" nośniki mają pojemność 4,7 GB (liczone 1kB = 1000B). Faktyczna ich pojemność to 4,37 GB. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:53. |