![]() |
UWAGA!! VIA Ide Accelerator
Co mnie skusiło żeby to zainstalować niewiem....ale po zainstalowaniu napedy nie sa widoczne poprzez aspi (np. uruchomienie audiograbbera powoduje bluescreena, a dvd decrypter nie widzi napedów w trybie aspi mode.). Odinstalować mi się tego badziewia nieda bo całyczas wraca do tych sterów. Jedynym rozwiązaniem jest instalacja VIA mini port driver 3.20 na którym wszystko chodzi jak trzeba
A więc :bicz: VIA Ide Accelerator :bicz: Btw. jak ktoś ma inny sposób na przywrócenie normalnych kontrolerów to chętnie usłysze....(odinstalowanie kanału nie pomaga. :-o .usówanie wpisów w rejestrze nie pomaga.. :-o ..usówanie plików tego syfu nie pomaga... :-o ...jedynie via mini port driver działa....) |
Można przywrócić system do stanu sprzed instalacji. Ja miałem tak samo i cofnełem się do punktu przywracania systemu sprzed instalacji.
Może to nie jest dobre wyjście ale pomogło. Piasałem o tym już kiedyś w temacie o BenQ |
Dzięki za rade ale niestety wyłączyłem sobie przywracanie systemu...:piwo:
|
Tez ostatnio instalowalem i dziala normalnie :|
|
@kataryniarz
jak masz zainstalowane poprawnie to w trybie aspi dvd decrypter niema prawa widzieć napędów (w trybie spti jest ok). |
Sam miałem niedawno zainstalowany ten cały akcelerator VIA. W odróżnieniu sterowników IDE NForce, nie zauważyłem żadnego przyśpieszenia w operacjach dyskowych, natomiast te same problemy z ASPI co w IDE NForca. Kiedyś w jednym z topiców na tym forum podano rozwiązanie problemu. Wystarczy z katalogu Program Files\Ahead\Nero\ pobrać pliczek WNASPI32.DLL i skopiować do katalogu danej aplikacji np. kprobe, Eac, DVDDecrypter, CDRwin czy innej, u której chcemy mieć ASPI. I to działa. Ale sterowników Via Akcelerator nie polecam. Miałem inne niezłe problemy (prędzej u mnie nie występujące) np. z eksploratorem (dobrze, że używam Windowsa Comandera). Skończyło się reinstalką systemu.
|
@VANTWG
Faktycznie tak bylo, porada "klein-a" rozwiazuje problem :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:37. |