Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Medal of Honor - Pacific Assault (https://forum.cdrinfo.pl/f11/medal-honor-pacific-assault-49506/)

Bart_Master 11.03.2005 17:38

Medal of Honor - Pacific Assault

Cześc , mam problem z wyżej wymienioną grą .tzn . mam dwie kopie tej gry od kumpli , ale żadna mi nie działa . Jedna płytka dvd jest nagrana ale napęd mi jej nie odczytuje , a z kolei druga płytka dvd zostaje rozpoznana prze napęd ale nie moge z niej wgrać gry . Gra jest zabezpieczona Securom V2 . Czy jest jakaś szansa że będe mógł przegrać tą gre .

Aha i jeszcze jedno , jak chce spopiować płytke na dysk to niektórych plików się nie da , a obrazy tak samo , próbowałem " Clonem " , " Neronem " , " Alcoholem 120 % " . I zaden nie zrobił obrazu dalej niż do 80 % . Pomocy !!!!!!! !!!!!! !!!!!

GG : 7544426

Maciej 11.03.2005 18:18

Cytat:

Napisany przez sight
a moze poszukaj cukierka :|

...jeśli nawet gry nie może zainstalować to po co mu cukierek ? . Moim zdaniem to wina czytnika DVD i słaba korekcja błędów, lub kopie tych płytek są skopane.

a u kumpli działają?

Bart_Master 11.03.2005 19:27

no działają , tylko u mnie nie . nawet obrazu nie moge zrobić dalej niż do 80 %
a jeśli już nawet doszedłby do 100 % to chyba po 5 godzinach
moge coś zrobić >>>????<<<

Bart_Master 12.03.2005 13:14

Mam nagrywarke DVD " Plextor PX - 712A " może jakiś specialny program ,albo patch .

Dodam że oby dwie gry są w języku polskim .

wolf 12.03.2005 14:48

zabezieczenie tej gry to chyba SaveDisc 3.20 CloneCD i Alcohol 120% nie kopiują zabezpieczonych płyt DVD jedyny program który to potrafi to BlindWrite 5

Bart_Master 12.03.2005 21:16

No dobra , pobrałem program , i zainstalowałem .
Obraz robi się do pewnego mometu tzn . robi , robi a pod koniec przestaje .
Więc teraz to nie wiem , co dalej . Daje " Odczyt " , profil " Automatic ".
Czy musze coś konkretnie w nim ustawić .
Jak dawałem żeby wykrym zabezpieczenie w " Clone XXL " to wykrył że płyta jest zabezpieczona " SafeDisc V2 " . No ale Clone CD , Alcohon 120% , Nero 6.6.0.3 ani inne programy nie poradziły sobie z tym . Robiły do pewnego mometu i potem stawały w miejscu lub robiły tak wolno że mógłbym iść do Krakowa .
Więc nie wiem co dalej robić . Czy dalej bawić się z tym czy załatwić nową kopie .

Mich@ł 12.03.2005 21:43

Cytat:

Napisany przez Bart_Master
No dobra , pobrałem program , i zainstalowałem .
Obraz robi się do pewnego mometu tzn . robi , robi a pod koniec przestaje .
Więc teraz to nie wiem , co dalej . Daje " Odczyt " , profil " Automatic ".
Czy musze coś konkretnie w nim ustawić .
Jak dawałem żeby wykrym zabezpieczenie w " Clone XXL " to wykrył że płyta jest zabezpieczona " SafeDisc V2 " . No ale Clone CD , Alcohon 120% , Nero 6.6.0.3 ani inne programy nie poradziły sobie z tym . Robiły do pewnego mometu i potem stawały w miejscu lub robiły tak wolno że mógłbym iść do Krakowa .
Więc nie wiem co dalej robić . Czy dalej bawić się z tym czy załatwić nową kopie .

Clony XXL jest już stary... Nowsze zabezpieczenia będzie błędnie wskazywał...

Jeśli chodzi o kopiowanie, to tak, jak napisał @wolf...

A może masz padnięty napęd, skoro u kumpli gra się instaluje bez problemu...

Bart_Master 12.03.2005 21:50

a nie znacie może jakiegoś nowego programu który może sprawdzić zabezpieczenie , i np : odczytać płytke z tymi ustawieniami.Np : Safe Disc 3 i program który to obsługuje .

Mich@ł 12.03.2005 22:05

Cytat:

Napisany przez Bart_Master
a nie znacie może jakiegoś nowego programu który może sprawdzić zabezpieczenie , i np : odczytać płytke z tymi ustawieniami.Np : Safe Disc 3 i program który to obsługuje .

Obecnie według mnie najlepszym programem do wykrywania zabezpieczeń jest A-Ray Scanner v2...
Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem drugą część pytania, ale myślę, że chodzi Ci o program, który po przeskanowaniu płyty i wykryciu zabezpieczenia, wczyta ustawienia kopiowania do programu kopiującego (np. Alkohol 120%). Jeśli o to Ci chodziło, to starsza wersja A-Ray Scanner (już nie pamiętam, która to wersja) posiadała taką możliwość. Niestety starsza wersja nie wykrywa już najnowszych zabezpieczeń...

Pozdro :spoko:

Bart_Master 13.03.2005 12:09

no ale dalej nie mam gry zainstalowanej . próbowałem już wszystkich programów .

Bart_Master 13.03.2005 15:28

siemka . mam już nową kopie gry i co się okazało . Że obraz tej samej wersji " czyli PL " zrobił się w 30 minut . Gra się instaluje z obrazu . Obraz wykonałem " Alcoholem 120 % " .
Wszystkim thx za pomoc .

wolf 13.03.2005 22:50

najlepszy program to ProtectionID 5.0b na płycie powinin być plik exe gry lub w folderze z zainstalowaną grą przeskanuj num ten plik i zobaczysz zabezpieczenie ale to napewno SD3.2

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:23.