![]() |
no jak daje na DVD-ROM to nie idzie jak jest na DVD+R to pisze cos ze plyta jest recomendowana na DVD+R i mam sprubowac na DVD-ROM ale dalej nie rozumiem o co chodzi i sa dwa do wyboru tak i nie oba wywalaja mi ze nie mozna zrobic bo cos tam tylko ricorh. Moze jakis inny progs do zmiany tylko nie znam innego
|
Cytat:
|
-
a do sony dru 500 a jest taka mozliwośc zeby nagrać jako dvd-rom
|
Ja mam pytanie poniewaz po odpaleniu dvdbitsetter i dajac na Check settings i wywala mi ze nie mam kompatybilny z sony. ASPI nie bede instalowal poniewaz Nie widze powodu , Nero6,Alcochol120% mi chodza bez niczego. Pozatym kiedys po zainstalowaniu ASPI dyski mi zwolnily i walczylem z tym przez pol dnia. Mam pioneera 108 i czy ktos wie czy to chodzi na tej nagrywarce?? moze znacie jakies inne programy do zmiany z + na -
|
Ryszard F ale po co Ty to do mnie rozmawiasz? :) ja to wiem, używam i jestem zadowolony :D
|
A opis programu i link do pliku jest tu
http://www.cdrinfo.pl/software/stron...?id=4036205625 |
Cytat:
http://cdrlab.pl/forum/showthread.php?t=1167 |
Ja też chętnie bym spróbował zmienić DVD+R na DVD-ROM. Posiadam nagrywarkę TEAC DV-W516G. W firmware, które widziałem na stronie informują, że możliwa jest zmiana booktype. Tylko ja mam jeden problem: nie wiem, czy to firmware już posiadam, czy może nie. Pytałem się już na forum, gdzie w Nero InfoTool mogę sprawdzić wersje firmware, ale nikt nie odpisał.
Druga sprawa: czy uaktualnienie firmware odbywa się w Windows czy może w BIOS-ie? (dyskietka startowa i te inny pierdoły) |
Ja wypalam na DVD-R TDK z prędkością x4 dla mojego 6-cio letniego Panasonica A-160 :) nawet niektóre DVD+R chodzą na nim ? a Yamaha nowa juz czyta wszystko :)
|
na 1633 można wypalić plusy z book type DVD-ROM i powinny być najlepsze dla starej stacjonarki.
|
Starsze odtwarzacze przeważnie lepiej tolerują DVD-R - polecam jednak coś dobrego (TDK, Verbatim). Nowszym wszystko jedno. Możesz także spróbować DVD+r z bitsetingiem ustawionym na DVD-ROM - część odtwarzaczy też to łyka.
pozdr. zebacz |
Cytat:
za 199.99 pln. Tylko tyle wiem. |
Nie wiem jak u innych ale ja tą wypalarą co ty wypalam częsciej "+" bo moja stacjonarka (Thomson) takie lepiej pożera :D
|
Cytat:
Chce nagrać DVD znajomemu do odtwarzacz stacjonarnego. Który DVD plusy czy minusy są lepiej czytane w takich domowych starych kiepskich odtwarzaczach. |
na czym i do jakich na miłość zbiorową?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:31. |