![]() |
benq 1610 nie odtwarza niektorych płyt
witam wszystkich
od pewnego czasu posiadam nagrywarke benq 1610 i ma z nia nastepujacy problem...nie dziala mi polowa plyt...tnz wkladam plyte na ktorej wiem ze cos jest probi\uje na nia wejsc i mi pokazuje ze tam nic nie ma.biore własciwosci pokazuje ze jest 0 bajtow zajetych 0 wolnych system plikow to RAW i lipa nic nie dziala...ostatnio nagrywalem plyte dvd+r i nagrala sie u innych dziala a u mnie nic sie nie wyswietla...:( mial ktos moze podobny problem? z gory dzieki za wszystkie podpowiedzi pozdr. |
nikt nie potrafi mi pomoc? :(
|
Może na początek jakiś bios nowy zapodać? :idea:
|
a właśnie zapomniałem dodac ze jestem totalnym lajkiem w tej dziedzinie...
dla mnie bios to jest menu po wcisnieciu del przy odpale...zastanawiam sie nad tym czy bawic sie z tym czy oddac ja na gwarancje... |
Witam,
Miałem niedawno podobny problem z benq dw 1610 i zainstalowanie nowego BIOS-a pomogło. Pierwotnie zainstalowana wersja biosa (ta szwankująca) to B8B9, ta nowsza to B8V9. Firma BENQ ma stosunkowo dobry support i plik z biosem jest w wygodnym formacie .exe (klikasz i samo się instaluje)dostępny na stronie firmy. Producent rozgranicza udostępnione na stronie BIOS-y na takie do nagrywarek gdzie przednia 'klapka' wychodzi razem z szufladą na płyte i takie gdzie klapka opada na dół a szuflada wychodzi sama- do tego drugiego modelu posiadam bios B8V9- jakby ktoś potrzebował to jestem pod: funnk@interia.pl lub gg5440169 |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:13. |