Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Pomysl na pomalowanie obudowy? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/pomysl-pomalowanie-obudowy-49528/)

shuma02 14.03.2005 21:45

ja skoro mam obudowe metalowa chcialem ja prysnac jakims kwasem by ladnie zardzewiala... a puzniej jakims lakierkiem by to sie tak zostalo. wyglad by wtedy byl taki sobie niby 'stary'. (blachy do okola kominka zrobilem wlasnie w taki sposob)
problem tylko bym mial ze scianka przednia bo jest plastikowa, no i oczywiscie dwa cd-romy... nie specjalnie chcialbym je zepsuc malowaniem na jakis braz czy cos takiego...

narazie jest orginalnie i niewiem czy kiedykolwiek sie do tego wezme.

andrzejj9 14.03.2005 21:28

Cytat:

Napisany przez epol
Zalezy, ktory :D Mam chyba juz druga lub trzecia sztuke :D Fon jest spoko, ma wszystko co potrzeba. Nawet juz do slabej optyki aparatu sie przyzwyczailem. Bateria tez dla mnie nie straszna, bo i tak wiekszosc fonow trzymala mi okolo 2,5dnia, a ten trzymie jakies 1,5dnia. Tylko, ze troszke za drogi jak na mnie jeszcze, wiec i tak kupie jakiegos CX'a :) Az zal sie go pozbywac :( ale co tam za jakis czas znow go bede mial :)

Może poczekasz na Ericcsona K750 i K800? :) 2 megapixelowa kamera i świetny wygląd naprawdę robią pozytywne wrażenie :) Zwłaszcza 750 jak dla mnie zapowiada się naprawdę ciekawie.

epol 14.03.2005 12:56

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Drukarka biała, klawiatura czarna... Trudno Ci będzie dobrać kolor w stylu tych dwóch naraz ;)

Zrobie chyba tak jakby przejscie. Z przodu kompa dol czarny i ku gorze bedzie sie robil bialy, aby nie malowac spawary. Z boku chce walnac napis epol.

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Przy okazji - jak się po trochę dłuższym użytkowaniu sprawuje Siemensik (S65)? :)

Zalezy, ktory :D Mam chyba juz druga lub trzecia sztuke :D Fon jest spoko, ma wszystko co potrzeba. Nawet juz do slabej optyki aparatu sie przyzwyczailem. Bateria tez dla mnie nie straszna, bo i tak wiekszosc fonow trzymala mi okolo 2,5dnia, a ten trzymie jakies 1,5dnia. Tylko, ze troszke za drogi jak na mnie jeszcze, wiec i tak kupie jakiegos CX'a :) Az zal sie go pozbywac :( ale co tam za jakis czas znow go bede mial :)

EDIT:
Jeszcze wazne pytanko:
Czy mam to czyms matowac i odluszczac? Co do blachy, a co do plastiku z przodu?

andrzejj9 14.03.2005 09:36

Drukarka biała, klawiatura czarna... Trudno Ci będzie dobrać kolor w stylu tych dwóch naraz ;)

Przy okazji - jak się po trochę dłuższym użytkowaniu sprawuje Siemensik (S65)? :)

epol 13.03.2005 23:44

Cytat:

Napisany przez Smartek
epol tu jest szybka [plexa] i nic sie w srodku wiecej nie kurzy :P

Wiem, ze jest plexi, ale i tak sie tam jakos kurzy, bo ja u siebie mam kurz, a obudowa jest zamknieta.

Smartek 13.03.2005 23:26

epol tu jest szybka [plexa] i nic sie w srodku wiecej nie kurzy :P
a swiatlo nie rozprasza, bo jak siedze przy kompie to go nie widze... [swiatla..], a w nocy niesamowity efekt! :)
pozdro ;)

epol 13.03.2005 23:20

Cytat:

Napisany przez Zelea
@epol masz wyjete zaslepki te pod nagrywarka... czemu tam nie kladziesz dysku ?? zagadka dla mnie... ja mam 3 dyski w komputerze... zrobione chyba fajnie...

Ten dysk wlasnie tam byl, tzn wisial na gumach :) Wyjalem go, bo zaszla taka potrzeba (to inna dluga i straszna historia). Teraz znow tam jest, ale sobie tylko lezy - nie chce mi sie skladac pc, bo i tak musze go rozebrac do malowanka :)

Cytat:

Napisany przez Smartek
moze jednak zdecydujesz sie na wiekszy "hardcore" ?
skoro juz moddowac to do konca :)

:O :O Odpada. Rozpraszalo by mnie to swiatlo i jak pisalem wyzej musialbym czesciej sprzatac w obudowie :P

Smartek 13.03.2005 23:10

moze jednak zdecydujesz sie na wiekszy "hardcore" ?
skoro juz moddowac to do konca :)

http://img18.exs.cx/img18/2040/czerw...ieskauv2rf.jpg

pozdro ;)

Zelea 13.03.2005 23:10

pytanie po za tematem aczkolwiek poruszone juz...

@epol masz wyjete zaslepki te pod nagrywarka... czemu tam nie kladziesz dysku ?? zagadka dla mnie... ja mam 3 dyski w komputerze... zrobione chyba fajnie...

jeden wiadomo gdzie... drugi na nagrywarce... 3 na tym moejscu na jakim napisalem na poczatku...

:P

epol 13.03.2005 22:49

Cytat:

Napisany przez Predi
@REi - erricson u EPOLA???

SonyEryki tez sa - patrz dzial Sprzedam :) I to nawet coraz czesciej - podobnie jak i Nokie.

Cytat:

Napisany przez Stef
a co do obudowy... ponalkejaj z tasmy klejacej(lub lepiej lakierniczej) jakies wzorki, i potem pomaluj to z pistoletu... bedie ciekawey efekt!!!:)

Dobry pomysl. Po odklejeniu tasmy bede mial te wzorki na bialo :)

Stef 13.03.2005 21:33

a u mnie stoi.... opakowanie od soku pomaranczowego z tesco , poj. 1 litr :) tak z braku laku....a co do obudowy... ponalkejaj z tasmy klejacej(lub lepiej lakierniczej) jakies wzorki, i potem pomaluj to z pistoletu... bedie ciekawey efekt!!!:)

Predi 13.03.2005 21:26

@REi - erricson u EPOLA??? noi co z tego ze pudelko :D system ten sam i sa dwie ksiazk na dole :D i nawet 1 cd jak pisalem :D

epol 13.03.2005 21:19

Cytat:

Napisany przez Predi
nagrywarke tez pomaluj :spoko: ;)

Odpada. Szkoda mi gwarancji.
Zrobie jakis motyw albo tez mysle nad czarnym dolem kompa i ku gorze bedzie sie robil bialy tak, abym nie musial nagrywarki malowac :D

Ksiazki i rozne pudelka sa najlepsze na podstawke pod dysk :)

Cytat:

Napisany przez REi
a ja tam widze pudelko z sonyericssona :D

Niestety sie pomyliles :P Jest to pudlo z Siemensa S65 8 )

REi 13.03.2005 21:14

a ja tam widze pudelko z sonyericssona :D

Predi 13.03.2005 21:04

nagrywarke tez pomaluj :spoko: ;)

ps. widze ze masz ta sama metode co na ja trzymanie podpietych dyskow :D kiedys do kumpli przyszedlem i porsze o jakas ksiazke na podstawke, a Ci mi daja gruby tom i mowia: "Wreszcie sie na cos Biblia przyda" ;)

pss. swietnie sie tez sprawdza piramidka cdkow :) mozna dowolnie regulowac wysokosc - slimami nawet co kilka mm :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:37.