Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   problemy z karta sim ? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/problemy-karta-sim-49543/)

Zelea 12.03.2005 11:46

problemy z karta sim ?

witam...

mam jakis problem z karta sim...

w sieci ERA TAK TAK...

od ponad roku zdaje sie jechalem na duplikacie karty bo mozna bylo wymienic karte stara na nowa... mialem taka na ktorej miescilo sie tylko kilka sms'ow i 100 kontaktow w ksiazce telefonicznej... a telefon mialem bez jakiej kolwiek pamieci...

wiec w ramach promocji wymienilem za darmo na nowa sim.. gdzie juz 25 sms'ow sie miesci i 250 numerow...

po pewnym czasie cos zaczelo sie sypac... zaczely mi sie robic puste sms'y w skrzynce... nie do odczytania... po wylaczeniu telefonu i wlaczeniu niektore z nich da sie przeczytac tzn z tych znikajacych... bo nie wszystkie znikaja... teraz srednio jeden sms dziennie ? nie jest to jakies takie znowu regularne...

ale tamta sim stracilem...

wiec wzialem kolejny duplikat i kupilem nowy telefon Nokie 3100 dzis jest 12 marca... nowy duplikat czy tam klon jak go zwal mniejsza o to wzialem zdaje sie 18 stycznia... i od kilku dni znowu sie zaczelo... to napewno nie winda telefonu...

czy moze to byc jakos spowodowane przeplywem "danych" przez telefon ? bo jak sprawdzilem na licznik... to przez niecale 2 miesiace przeszlo przez telefon dokladnie 1001 sms'ow... chyba calkiem sporo...

ktos cos poradzi ? bo juz nie mam sily... nie wiem co z tym zrobic... :blee: :smutny:

wyjscie by bylo lepsze jak bym kupil nowy numer... ale hm... mam go juz pare lat i nie chcialbym tracic...

pomozcie... :'(

IceManSpy 12.03.2005 12:13

Moze idz do salony ery i zap[ytaj sie co jest grane i wyjasnij ta sprawe. Wg mnie inaczej sie nie da.

epol 12.03.2005 12:20

Cytat:

Napisany przez IceManSpy
Moze idz do salony ery i zap[ytaj sie co jest grane i wyjasnij ta sprawe. Wg mnie inaczej sie nie da.

Wydaje mi sie tak samo. Nie ma chyba innej mozliwosci.

Eliasz 12.03.2005 22:44

Ja też mam tak-taka, karte mam już chyba 5 lat, czasami odbieram w miesiącu ponad 2000 smsów (mam włączony bonus era tak-tak :P:P:P ) nic taiego mi sie nie przydazylo.
Swego czasu modne bylo rozsylanie smsow - wirusów jak to niektorzy nazywali. Przy probie odczytania na starszych nokiach (33xx i podobne)telefon sie wieszal, po wyjeciu baterii i wlaczeniu nie dalo sie skasowac pozniej tego sms'a. Trzeba bylo karte przekladac do innego telefonu i tam kasowac.

Jak już pisali poprzednicy idz do ery i spytaj co to moze byc, powiedz ze od czasu gdy skopiowali ci karte cos jest nie tak, niech ci skopiuja jeszcze raz

Piterniel 12.03.2005 22:48

Moja siostra @Koteczek ;p miała takie coś, że dostała SMS`a i jak go otworzyła to jej się resetnął phon. Po ponownym uruchomieniu już nie miała SMS`ów wysłanych/odebranych.

;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:22.