Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   ERA Tak-Tak - pakiety minut i SMS (https://forum.cdrinfo.pl/f5/era-tak-tak-pakiety-minut-sms-49584/)

Eliasz 16.03.2005 00:33

Z dzownieniem po sekundzie też nie da rady, bo bonus sie liczy dopiero po pierwszej minucie.
Co do kosztów, to 2,40 to nie ale rzeczywiście drogo, no ale cóż zrobić ;)

Pzdr.

Zelea 16.03.2005 00:01

@Eliasz wiem jak jest w Bonusie bo mialem go rok czasu ponad... i zadnej eureki nie odkryles :P a co do 6 zl i 2000 sms to wedlug mnie taniej wychodzi dzwonienie po sekundzie i wylanczanie telefonu tzn jak by ktos dzwonil do Ciebie na sekunde i konczyl i tak yyy policzmy 500 razy to wyjdzie mniej niz 6 zl... albo moze i na jedno wychodzi... w sumie roznica moze w groszowych sprawach... ale chyba na korzysc dzwonienia...

ciekawi mnie co za koles wysyla 2000 sms'ow za 6 zl...

ale kicha ze w ciagu dnia np za rozmowe placisz 2,40 o ile dobrze pamietam... i to z naliczaniem za pierwsza minute cale 60s a potem po 30s... i sms'y tez drogie do innych sieci...

ogolnie dobre rozwiazanie ale tylko i wylacznie jak ktos siedzi tylko w Erze Heyah i na stacjonarne...

a uwierz czy nie ale przez kilka miesiecy po odebranych telefonach i sms'ach mialem po 40 era jednostek :P i to kawal czasu temu...

Eliasz 15.03.2005 23:47

Rzeczywiście, do innych sieci jest drożej i w zależności od pory dnia, ale całą rodzine mam w erze, na stacjonarne moge sobie dzwonic tanio.

A jak to robie ?? heheh
W bonusie jest tak ze za kazde 40 smsów lub 10 minut z poza sieci dostaje 1 minute (era jednostke). Jest gościu co za 6 zł przysyla mi 2000 smsów - czyli w sumie daje to mi 50 era jednostek na miesiąc (wiecej sie nie da bo jest ograniczenie do 50) :P:P:P
A z sekundowym naliczaniem jest tak, ze np. jakbym sobie uzbierał bonus, to moge sobie wlaczyc sekundowe, ale potem juz nie bede mogl zbierac nowego bonusu.

Zelea 15.03.2005 23:32

@Eliasz
no a jaka masz taryfe ? i z tego co mi sie wydaje chociaz pewien nie jestem dlatego mi sie wydaje... rozmowy ogolnie masz bardzo drogie... a nie kazdy moze sobie pozwolic na Bonus TAK TAK... gdzie trzeba odbierac bardzo duzo minut... chociaz teraz to mozna sobie z sekundowym nabijac z drugiej komorki zdaje sie z innej sieci...

ale rozmowy do innych sieci masz drogie i zalezne od pory... ale jak masz wszystkich w tej sieci i nabijasz sobie minuty to w sumie spoko... chyba to jakos tak mozna... nie pamietam juz...

Eliasz 15.03.2005 23:26

Wszelkie zmiany taryfy, podgląd stanu konta i inne pierdoły można zrobić spod https://www.itaktak.pl/iboa/auth

A ja mam włączony bonus era tak-tak. Tak że rozmowy do ery, heyah, stacjonarnych mam za 12 gr a sm's do ery i heya po jakies 3 gr :P Niestety przez to nie mam naliczania sekundowego, ale i tak mi mi się opłaca.

Zelea 13.03.2005 19:51

Cytat:

Napisany przez epol
A i mam jeszcze jedno pytanko:

Jak sprawdzic w Tak-Taku jaka sie ma taryfe? I ewentualnie jak aktywowac taryfe Happy?

Sorki za dwa posty pod rzad.

dzwonisz pod bezplatny nr 9797 i wybierasz 1 potem znowu 1 (chociaz sam do tego dojdziesz bo tam koles mowi... ) i po tej drugiej 1 powie Ci jaka masz taryfe... a zmiana taryfy tak na marginesie kosztuje 5 zl netto z tego co pamietam... ale jesli od zakupu karty startowej nie zmieniles taryfy to bedzie to Twoja pierwsza zmiana a pierwsza zmiana taryfy jest za darmo... tak przynajmniej zawsze bylo i to sie chyba nie zmienilo...

pozdro

epol 13.03.2005 19:24

A i mam jeszcze jedno pytanko:

Jak sprawdzic w Tak-Taku jaka sie ma taryfe? I ewentualnie jak aktywowac taryfe Happy?

Sorki za dwa posty pod rzad.

epol 13.03.2005 17:03

Cytat:

Napisany przez woitas
niby tak, ale gdybyś nie wykupił tego pakietu, to nie dzwoniłbyś.
tak więc era jest do przodu :P

Dzwonie caly czas z IDEI :)
A na karcie Ery mam kase, wiec, aby ona nie przepadla to wykupilem pakiety :>

woitas 13.03.2005 15:51

niby tak, ale gdybyś nie wykupił tego pakietu, to nie dzwoniłbyś.
tak więc era jest do przodu :P

Zelea 13.03.2005 15:44

Cytat:

Napisany przez IceManSpy
1.A ten pakiet tylko do Era i Heayi??? Czy tez innych sieci???

2. I ile na tym mozne zaoszczedzic???

ten pakiet kosztuje 7.32 zl i ma sie w nim 25 minut na rozmowy z sekundowym naliczaniem do sieci Era oraz Heyah oraz na stacjonarne... lub tez wymiennie na 100 sms'ow do Ery i Heyah...

wychodzi to w sposob taki ze minuta kosztuje 29 groszy a sms 7 groszy ale tylko do sieci ktore wyzej wymienilem...

wiec jak normalnie w TAK TAK'u najtaniej mozna miec taryfe Happy i placic 77 gr za minute to widac stostunek 29 do 77 i sms'y normalnie 22 gr do 7 gr...

chyba wyczerpalem temat...

@CIAPEK BOA w TAK TAK'u jest platny :) wiec to sie nie oplaca jak mozna za darmo na necie sprawdzic czy zapytac... :)

na marginesie powiem ze moj brat kupil juz takich PAKIETOW kolo 11 :) hehe ciagle biedny rozmawia z dziewczyna...

pozdro

epol 13.03.2005 14:42

@ Zelea - wlasnie o to mi chodzilo :)

Na codzien korzystam z IDEI, ale jak mam karte z Ery to czemu by jej niewykorzystac :>

Leca dla Was reputki.

Mich@ł 13.03.2005 14:02

Cytat:

Napisany przez sc0rpi0
O podepne się pod temat i zadam inne pytanko :D
Czy jest jakiś inny sposób sprawdzenia konta w IDEI POP niż dzwonienie na *111 i słuchanie tego pedalskiego głosu ??
Kiedyś był chyba jakiś kod co się z klawiatury wpisywało i był stan konta. Ktoś pamięta może numer ??

*124*# a następnie przycisk wykonywania połączenia...

Pozdro ;)

sc0rpi0 13.03.2005 13:36

O podepne się pod temat i zadam inne pytanko :D
Czy jest jakiś inny sposób sprawdzenia konta w IDEI POP niż dzwonienie na *111 i słuchanie tego pedalskiego głosu ??
Kiedyś był chyba jakiś kod co się z klawiatury wpisywało i był stan konta. Ktoś pamięta może numer ??

CIAPEK 13.03.2005 13:19

istnieje coś takiego jak BOA, konsultanci tam na pewno Ci pomogą.
:)

IceManSpy 13.03.2005 13:04

1.A ten pakiet tylko do Era i Heayi??? Czy tez innych sieci???

2. I ile na tym mozne zaoszczedzic???

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:02.