![]() |
Hmm no nie wiem. Moj kumpel ma podobny router ale dziala to jakby w druga strone, tzn. sygnal neostrady wysyla poprzez antenke do innych uzytkownikow. Ja potrzebuje odbierac sygnal przez antenke podpieta pod router i z routera rozdzielac kablowo na 2 kompy.
|
Cytat:
|
Czyli to urzadzonko zalatwi mi wszystko ?
|
Albo zamiast tego kompa z P75 kupuje to: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=44250702 179pln to nie tak duzo...
|
Mozesz kupic na allegro jakiegos taniego kompa, cos w stylu p75, wtedy wkladasz 2 sieciowki + ta bezprzewodowa i rozdzielasz sygnal na tym kompie.
Drugie rozwiązanie to kupić bezprzewodową karte sieciową na usb, wtedy tylko podlaczasz kabel usb do kompa na ktorym chcesz miec net. Wiadomo, rozwiazanie uciazliwe i duzo wad, no ale tez jest taka mozliwosc :D |
Czyli jakby to mialo wygladac w ostatecznej wersji i jakich urzadzonek potrzebuje ??
|
ja mam dwie sieciowki w kompie, ale z innego powodu [xbox] i jest z tym czesto problem :|
pozdro ;) |
zauwazylem juz 3 raz zdaje sie... pewna wedlug mnie nie potrzebna calkiem sprawe...
@kizio na obrazu ktory zalczyl... polaczy 2 komputery przez router ze switch'em ale po co polaczyl je jeszcze ze soba ?????????? ciekawe ile razy jeszcze takie cos zobacze Tutaj na forum... czyzby kazdy komputer mial miec specjalnie po 2 sieciowki ? i jaki to zdaje wogole egzamin ??? |
Cytat:
|
o ile mi dobrze wiadomo to urzadzenia typu bridge sluza do przedluzania zasiegu sieci i nie posiadaja maskowania NAT wiec w tym przypadku to sie nie sprawdzi.
|
nikt nie dal dobrej odpowiedzi. Wystarczy ci urzadzenie o nazwie bridge i karty bezprzewodowe w kazdym kompie.
|
mialem na mysli AP z rooterem.... a jak sam AP to oczywiscie rooter zamiast switcha ;p
Ap z rooterem czyli cos takiego - tanie i ladnie wyglada ;p http://www.allegro.pl/show_item.php?item=44250702 chociaz widze ze to juz ma switcha wiec i ten element odpada |
Ilość załączników: 1
Chyba tak to powinno byc
|
Heh troszke zamieszaliscie Panowie :P czyli konkretnie jak to powinno byc ? :)
|
To znaczy NAT ?:)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:26. |