![]() |
cd-rom LG 52x nie odczytuje płyt!!!
Problem taki jak w temacie. Mój cd-rom LG 52x (GCR-8520B) przestał mi odczytywać wszelkiego rodzaju płyty. Nic w nim nie zmieniałem, żadnego nowego biosu nie wgrywałem, gdyż jestem do tego za ciemny...:/
Kieszeń normalnie się wysuwa i komputer widzi ten CD-ROM, lecz cały czas pisze, że nie ma płyty w napędzie. Bardzo proszę o szybką pomoc. Z góry dziękuję!!! |
Wyczysc mu optyke, a jak nic nie da, to spraw mu wystawny pogrzeb. 8 )
|
stary ja sie nie dziwie.....LG
kiedyś mi sie zepsuł 52x zaczynał sie jakoś od hl-dt-st... :) przysłali mi kurierem "nowy" buhehe nawet do audio sie nie nadawał....trup.... LG = shit (najbardziej cdromy) |
I dla tego napedu nie czytanie plyt jest jak najbardziej prawidlowym objawem.
I normalnym. Przecwiczylem to bardzo dokladnie. Moj po pewnym czasie, zdecydowanie nie czytal zadnych plyt. I tak mu zostalo do dzis. |
Jeżeli mówicie, że padł to co myślicie o tym, że zostawie sobie nagrywarkę (też LG...:/), a dokupie nagrywarkę DVD?? CO radzicie kupić, bez żadnych szaleństw cenowych.
|
Cytat:
nagrywarka DVD - to dobry pomysł, ja brałbym w miare najnowszego liteona :) |
A więc po waszych wypowiedziach zdecydowałem się na kupno nagrywarki DVD. Jaką polecacie w cenie do max 300zł (ale wolałbym nieco taniej)?
|
Aha. Prosiłbym też o podanie modelu i ewentualnie ceny i linku. Z góry dzięki!!!
|
|
Cytat:
ps. najtanszy sklep w warszawie ceny porównywalne z CGK na batorego. |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:28. |