![]() |
kilka vcd na jedna plyte dvd
Witam wszytskich uzytkownikow forum.
Mam pytanie: jak moge wrzucic kilka filmow vcd (przy czym jeden film = 2 vcd ) na jedna plyte dvd ??? W jaki sposob bedzie mozliwy wybor filmow???? Czy bedzie mozliwe ogladanie tych filmow na stacjonarnym odtwarzaczu??? Pozdrawiam |
TMPGEnc DVD Author załatwi sprawę.
|
TMPGEnc DVD author obsługuje tylko pliki o rozdzielczości zgodnej ze standartem DVD tj. 720x576 lub 720x480, VCD takowej nie posiada. Polecam DVD LabPro.
|
Cytat:
For a standard DVD you can only use the following resolutions: 352x240 352x480 704x480 720x480 pixels (NTSC format only) 352x288 352x576 704x576 720x576 pixels (PAL format only) |
Zaopatrzyłem sie w taki plik
Cytat:
Begin output to program sie wyłancza :( Na dysku D mam 7 MB wolnego ( katalog podaje d:\DVD) Troche mam załamke bo długo te filmy konwertowałem do mpga. Ktos wie co jest grane ? |
Cytat:
|
Zrobiłem reinstalke i kicha. Mam WinXP SP1
Wszystko świerzuteńkie. Brak wirusów. Kiepsko (( Spróbuje DVD LabPro moeze nie jest zły :] |
Cytat:
|
A ja znowu wypaliłem to bez cracka i poszło :]
Wszystko super tylko DVD siory tego nie widzi :( Samsung M205 Czy tomozliwe ze odtwarzacz czyta tylko DVD-R a nie czyta DVD-RW ? Bo ja to nagrałem na DVDRW :| ten DVD jest na jakiejs liście : Lista odtwarzaczy DVD "czytających" płyty DVD-R nagrane przy użyciu nagrywarek Pioneer DVR-A03, DVR-103, DVR-A04, DVR-104, DVR-A05, DVR-105 ale nie wiem czy to ma jakieś znaczenie. W kazdym razie nie idzie to :( |
Cytat:
więc z tym to różnie bywa - zresztą najlepiej próbować na zwykłych płytach DVD a nie na rw bo z tymi to też różnie bywa |
Super. Wszystko działa :] . Na płytach Esperanza wszystko gra.
|
Cytat:
|
Teraz mam mały problem z niedopasowanym dzwiękiem ( momentami) ale to juz chyba wina polskiego programu DVDrip.exe ( Komputerświata)
|
Cytat:
PS twoje kłopoty wynikją pewnie z tego że dzwięk który wrzucasz do programu pochodzi bezpośrednio z pliku avi- ja bym proponował wyciągnoąć z filmu dzwięk i zapisać go do postaci WAV i dopiero wtedy wrzucić go do danego programu którym będziesz dokonywał konwersji programy bardzo często mają kłopot z przerobieniem dzwięku który jest w mp3 (VBR) pozdro |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:35. |