![]() |
Aplikacja pozwalajaca wylaczyc czat
Hej moje pytanie nastepujace czy jest jakis program ktory pozwala bym wylaczyl tymczasowo mozliwosc uruchomienia czatów ?? takich jak na onecie i interii ??? ??
|
trzeba jakoś zablokować javę albo firewallem strony.
a co problem z młodymi? :> edit: z młodymi nie swoimi :D |
Nie po prostu mam zamiar zablokowac na kilka dni dostep do czatu na moim kompie bo drugi wspoluzytkownik potrafi spedzic 8 godzin na pogaduszkach dziennie :-)
|
jeśli nie jest zbyt kumaty to w FF wystarczy tak ;) w IE też jakoś tak :P
|
może sie powtórze, ale moją radą jest odinstalowanie virtualnej javy microsoftu, która standardowo siedzi w systemie - sposób odinstalowania tego cholerstwa ;) jest gdzieś na forum. Kiedy mamy inną jave (Sun'a) również należy ją odinstalować :)
|
odinstalowanie będzie mało skuteczne, przy wchodzeniu np. na czata Onetu przy braku javy dostajemy na talerzu link do nowej wersji, nie sądze aby ten ktoś nie wiedział co zrobić dalej :P
|
może to zabrzmi glupio, ale najlepszym sposobem jest zapewnić sobie na tych czatach bana :P
ale to radykalny krok - raczej opowiadam się za zablokowaniem tego w firewall'u. |
Cytat:
zdaje sie ze nie ma takiej aplikacji. Czat Onetu jest beznadziejny tam mało kto wchodzi :P |
hmmm, a ja bym próbował tak: http://www.searchengines.pl/phpbb203...howtopic=11529
|
Cytat:
|
Dobra ten link od gallusa powalił mnie na nogi,chyba dam sobie spokoj bo nie mam zamiaru studiowac tamtej strony :-)
|
Zablokuj porty na których śmigają czaty. Ja w robocie tak mam i ani jeden czat mi nie hula...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:14. |