![]() |
Cytat:
Nie przejmuj się: x8 to tylko marketing i nic więcej 8 ) |
Soltek SL-75DRV5 niestety x4
GF4 Ti 4200 agp x8 i idzie ale raz 4, wiec działa |
Cytat:
|
Cytat:
|
MoBo z obsługą AGP8 najczęściej obsługują tylko grafy x4 i x8.
Mając MoBo z obsługą AGP4 masz dostępne wszystkie możliwości z pewnymi wyjątkami, np. gf5200 nie działa na AGP4: musisz w BIOSie MoBo przestawić na x2 aby móc cieszyć się tą grafą. 8 ) |
Cytat:
|
Cytat:
AGP 4 i 8 maja takie samo napiecie (1.5V chyba) i powinnno działać w obie strony (chociąż miałem tez kartę AGP x4 która działała na płycie x8 a na x 4 nie chciała :\ ) |
Witam!
Bo sloty AGP8x sa w wiekszosci kompatybilne z kartami AGP4x, natomiast karty AGP8x nie sa kompatybilne ze slotami AGP4x - niech mnie ktos poprawi, jak sie myle. |
mam płytę ASUS P4P800 z AGPx8
po tym jak sprzedałem GF FX 5600 i ciułałem na GF 6800 GT przez miesiąc używałem GF3 TI200 z AGPx4 i nie było żadnych problemów |
Cytat:
sprawdzone na 100% działa tylko karta z AGPx8, po wlozeniu karty x4 plyta nie startuje |
on jest przeciez specjalista w dziale marketingowym... "nie, nie bedzie dzialac, musi pan jeszcze kupic to, to, i tamto tez..."
|
Cytat:
|
Cytat:
|
musi dzialac, chociaz ...
jak dzwonilem do pewnej firmy, chcac kupic r9550 sprzedawca "specjalista" twierdzil ze musze zakupic nowa plyte bo na 4x to nie pojdzie :nie: |
będzie działać.
więcej...http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...94&postcount=7 |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:42. |