Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych (https://forum.cdrinfo.pl/f29/)
-   -   NEC-3520A bios Original od NEC-a i PI/PIF (https://forum.cdrinfo.pl/f29/nec-3520a-bios-original-od-nec-pi-pif-49873/)

mallow 25.03.2005 10:53

Cytat:

Napisany przez snach
Nie każdy jest taki anteligentny jak ty.,

Do szukania nie jet potrzebna zadna inteligencja ani filozofia... wystaczy 2 razy kliknac a ile sie nerowo oszczedza czlowiekowi, ile czasu, ile przestrzeni dyskowej na forum...:pisze:

Cytat:

Napisany przez snach
ale za to jakie słownictwo
Daj se siana z krytykami.

jak kazdemu sie bedzie odpowiadac milutko to niedlugo sie beda ludzie pytac jak zainstalowac nero, bo nie wie czy plik "neroinstall.exe" [przykladowo] wystarczy. I nikt nie bedzie sie wysilal zeby najpierw samemu poczytac pokombinowac tylko od razu do ludzi...:klotnia:

Cytat:

Napisany przez snach
Nie chcesz pomóc siedź cicho

chyba za krotko jestes na tym forum zeby tak sie zwracac... to po pierwsze, a po drugie to pomoglem wskazujac Ci taka funkcje jak szukaj :bicz:

Cytat:

Napisany przez loki7777
mallow przesadziles jak cholerrrrrraaaaa

nie wydaje mi sie.... :cool:

[quote=robert_d]Przesadził, ale tylko trochę, bo jak siedzisz na forum dłużej niż tydzień i takie teksty widzisz niemal co dzień, to może trochę wkurzyć :bicz: , jak to się mówi szukaj nie gryzie. :taktak:[/robetr_d]
dokladnie.... :piwo:

A co do biosów od LD, to chyba kazdy mial problem z cdr'kami. Bo mi u2 spartolil najlepsza verbatimke:'(

pozdro ;)

robert_d 24.03.2005 23:51

Cytat:

Napisany przez loki7777

Przesadził, ale tylko trochę, bo jak siedzisz na forum dłużej niż tydzień i takie teksty widzisz niemal co dzień, to może trochę wkurzyć :bicz: , jak to się mówi szukaj nie gryzie. :taktak:

loki7777 24.03.2005 22:36

Ja raczej nie jestem zadowolony z u8 sa problemy z odczytem plyt cd, jutro wgram u7 albo spowrotem od mad doga i zobaczymy jak bedzie

snach 24.03.2005 22:00

Cytat:

Napisany przez loki7777
No prosto, jesli masz oryginalna paczke z biosem to sa pliki bin i exe, klikasz na exe i w nowym okienku flash i to tyle:)

Dzieki za pomoc.
Nowy biosik wgrany, jak narazie jestem zadowolony, zobaczymy co bedzie dalej.
Pozdrowienia

loki7777 24.03.2005 19:41

snach 24.03.2005 19:26

Cytat:

Napisany przez mallow
masz nie dalej niz na 3 ostatnich stronach wszystkie tamty o necu i nawet Ci sie k...a zajrzec nie chce??!! a na samym dole strony masz opcje szukaj... wystarczy wpisac "3520a", ja pi.....e k...a!!!!
-R
pozdro :klnie:

Toś sie chłopie nie popisał.
Nie każdy jest taki anteligentny jak ty., ale za to jakie słownictwo
Daj se siana z krytykami.
Nie chcesz pomóc siedź cicho

mallow 23.03.2005 23:16

Boze .... dajcie mi uprawnienia na 1 min to ja juz pozadek z tym gosciem zrobie!!!!!!!!!
@snach
masz nie dalej niz na 3 ostatnich stronach wszystkie tamty o necu i nawet Ci sie k...a zajrzec nie chce??!! a na samym dole strony masz opcje szukaj... wystarczy wpisac "3520a", ja pi.....e k...a!!!!
-R
pozdro :klnie:

loki7777 23.03.2005 20:01

No prosto, jesli masz oryginalna paczke z biosem to sa pliki bin i exe, klikasz na exe i w nowym okienku flash i to tyle:)

snach 23.03.2005 19:31

Jak wgrać nowy biosik

Mam prośbe moze ktos mi dac linka do faQ jak wgrac nowy biosik 3520_104_8th. do 3520A
Z góry dzieki

loki7777 23.03.2005 18:41

Rozumie sie samo przez siebie, ze jak cos robione jest automatycznie to manualnie tego nie przestawisz:)
@ndrz3y na stroni producenta nowych biosow szukac mozesz i to dlugo, sa w znikomej ilosci, a na stronkach z ktorych sie je pobiera zazwyczaj jest zaznaczone czy oryginalny czy tez modyfkowany.Jak wgrasz pierwszy to nie tracisz gwary z drugim juz niestety tak nie jest, ale i tak musza ci udowodnic ze jak cos padlo to miales modyfikowany, a zawsze mozna wgrac oryginalny na miejsce modyfikowanego

mallow 23.03.2005 16:39

a ja sobie dzisiaj sprawdzialem... w wingui ten bitsetting (mam 3.22 gdzie jest auto) no i chcialem se zmienic na dvd-rom i.............. dupa
Auto dziala tak ze sam ustawia na rom i nie da sie nic zmienic czy ja jakos nie umiem?
pozdro ;)

@ndrz3y 23.03.2005 16:00

Mam pytanko

Skąd mam wiedzieć że to są oryginale biosy NEC-a? Przecież jeśli były by oryginalne to zapewne można było by je znaleźć na www.nec.com ......Czy po wgraniu takiego biosu nie tracę gwarancji?

loki7777 22.03.2005 23:45

Z inneego biosu, bety:).narazie sie jeszcze oficjalnie nie ukazal bios obslugujacy ta funkcje i sie narazie nie ukaze, mozliwe ze za 2 tygodnie juz bedzie

DonPablo 22.03.2005 23:10

OK - wgrałem nowy 1.04 updated , ściągnąłem nowego cdspeeda 3.75 i...
"napęd nie obsługuje tej funkcji" - jeśli chodzi o PIF\PIE
Ciekaw jestem skąd te screeny...

mallow 19.03.2005 09:56

No niestety... I-O-DATA nie obsluguje testow jakosci....
pozdro ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:18.