![]() |
ps2. Chodzi mi o porady ze strony ../dvd/ "Jak kopiować..." itp.
|
Taa.... to jest dobry sposób. ;)
Ja zrobiłem wedy tak samo z wyjątkiem NTFS, był FAT32 i wszytko szlak trafił ;). Teraz już mam NTFS 5GB i ten przepis powinien działać. ;) Dzięki ludziska!! Pa. ps. W tych wszystkich poradach mógł ktoś wspomnieć o NTFS... nie byłoby takich tematów. |
Ja robie tak:
ZRZUCANIE: 1. Odpalasz DVD Decrypter 2. Klikasz na Mode/ISO/Read R 3. Klikasz na żółty folder (Destination) wybierasz partycje na jaka ma sie zrzucic obraz (zalecam tylko i wyłącznie NTFS) 4. Klikasz na start (Decrypt) (czekasz aż dvd sie skopiuje, utworzy sie obraz iso + plik mds). NAGRYWANIE: 5. Nastepnie dajesz na Mode/ISO/Write W 6. wybierasz obraz dvd który zrzuciłeś (Source) (wybierasz plik mds) 7. Ustawiasz prędkośc nagrywania X ileś tam 8. Klikasz start (Write) i czekasz. Zawsze tak postepuje i jest ok (chyba że płyta jest za bardzo porysowana) |
To też jest wyjście.
Ja myślę, że to można spokojnie przegrać np w CloneCD lub zrobi plik .iso w UltraISO na partycji NTFS (którą właśnie zrobiłem). Przegrać to już wiem jak ;). Mnie interesują teraz tylko szczegóły, powtórze: Czemu DVD Decryptor to popsuł i czemu Nero jest taki uparty na DVD-R ?? ;-). To wszytko ;-). ps. Sprzęt SOHW-1633S, nosniki DVD+R. |
oj rzeczywiście nie doczytałem. Późna godzina: /Sorry. Może spróbuj zgrać to decryptorem w file mode i wyeksportować do DVD Shrinka? Ciekawe co Ci tam pokaże no i wypalić w nim.
|
Ja podejrzewam, ze DVD Decryptor zgrał to DVD w dwóch plikach 4GB i 300MB (ograniczenie FAT32) i się pogubił, ale moge się mylić....
|
... przosze czytać wiecej niz dwa ostanie posty....
Już tak zrobiłęe i dlatego nie działa mi to.... |
no to w DVD Decrypterze zgraj ISO Read a nagraj ISO Write. Nagraj na DVD+R Tdk - to dobre płytki.
|
Fajnie.... ale z powodu tych pozostałości ewolucyjnych, moj Cyberhome (DVD stacjonarne) nie czyta tego... ;/
|
no to ok. tylko się cieszyć
każda płyta dvd ma taki folder, a większość jeszcze pusty audio_ts - zbędna pozostałość ewolucji :) |
Moment...powoli ;]
Ten katalog powstał na plytce w chwili użycia ISO Mode (Write) w DVD Decryptor, jest już na DVD+R. |
to teraz ten nielogiczny katalog video_ts wwal do nero i jazda!!!!!! :D
|
Hmm... dobrze wiedzieć.
Może masz racje, ale jak już wspomniałem, udało mi się w końcu przegrać tą płytę prze DVD Decryptor, ale on wszystkie pliki zamiast umieścić w katalogu głównym, umieścił w stworzonym przez siebie (w nie logiczny jak na razie dla mnie sposób) katalogu o nazwie 'Video_ts'. To jes zagadka ;). Info: Rozmiar danych na orginalnym DVD 4.3GB, na DVD+R pisze 4.7GB, wiec raczej powinno wejść.... |
Cytat:
mylisz się napewno DVD-R 4489MB DVD+R 4483MB więc prosty rachunek 6MB a nie 90MB edit http://img220.exs.cx/img220/2484/dvdr3qt.jpg http://img220.exs.cx/img220/364/dvdr5fz.jpg |
Płytka dvd -r ma większą pojemność, ile niepomne, gdzieś tak w tle kojarzy mi się 90Mb ale mogę się mylić, więc jeśli ktoś nagrywał "pod sufit" to poprostu nie wejdzie na +r i nero stwierdza fakt oczywisty że ptrzebuje do tego -r.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:09. |