![]() |
co z plyta?
czy ktoś mi powie jaki największy procesor
moge wlozyc do plyty glownej BX3D-CT? |
A jakiej to firmy jest ta płyta? Po symbolu się nie orientuję.
|
Witam !
Po oznaczeniu domyślam sie że jest to płyta z chipsetem BX. Ja aktualnie posiadam płytę Microstara z takowym chipem i po załadowaniu najnowszej wersji biosu mogę wpakować max PIII 1000MHz na Slot 1. / tylko że ten procek kosztuje tyle co PIV 1,8 GHz ! / Jeśli nie trafiłem to daj więcej szczegółów o tej płycie ! |
z tego co powiedzial mi kumpel
celeron 433/466 3 gniazda pamieci po 64 w kazdym |
z tego co wycztalem to dla celeronka to 366 , a dla Pentium II 550 , bo max mnoznik to 5.5 ( ostatnia pozycja z tabelki jaka podaje producent w instrukcji dla plyty z biosem 1.01 ) producent ZIDA strona producenta
http://www.zida.com w zalaczniku instrukcja obslugi |
max ramu to po 256MB czyli 768MB w sumie
|
Jeśli to BX i ma Slot-1, to najlepszy procesor jaki można tam założyć, to jest najszybszy Pentium III w podstawce, ale należy użyc konwertera/przejściówki.
|
ten model ma slot 370
|
Cytat:
Na BX3D-CT Celeron do 366 - przecież w tej instrukcji masz opis dwóch płyt |
wniosek z tego taki ze kumpel mi nasciemnial :)
przepraszam za wypisywanie glupot bez sprawdzenia |
Na tej płycie mam Celerona 400
|
Cytat:
Pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
No bo nie czytałem aż tak dokładnie instrukcji... To w takim razie - ciekawe - jaki można dać maksymalny :) |
wiem ze instrukcja jest dla 2 plyt pod: celerona i hot-doga [ czyt. PENTIUM II ]
Fakt chodzilo mi o socket,ale nazwy mi sie .. no przejezyczylem sie ;D Wiem, Chester , ze masz C400 czytalem to w innych postach, ale pisze co wyczytalem z instrukcji, napisz cos o wersji biosu, moze to ma znaczenie |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:33. |