![]() |
jest taka obcja zeby DVD shrink 3.2 odrazu wypalał na płytę?
robiąc kopie bezpieczeństwa :) DVD shrinkiem 3.2 zawsze zrzuca mi najpierw film na dysk a potem wypala. Czy to normalne? nie pytałbym gdyby zrzucał mi na dysk 1 godzinke, ale on robi to w 2 czasem 3 godziny. Jest jakas opcja zeby to wyłączyć (przerzucanie na dysk)?
|
Ilość załączników: 1
Ja zrzucam DVD Decrypterem i potem nim wypalam tak :)
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
jestem w coraz bardziej domyślnym szoku. :wow: ciekawe czy przedmówca mojego przedmówcy też się domyślił? :ysz:
jasne najbardziej domyślny algorytm decrypter+shrink tylko, że ja się domyślam, że przedmówca mojego przedmówcy był zdziwiony, że płyty DL shrink kompresuje mu nawet 3 godziny. (widocznie ma ustawioną jakość jak trzeba), a mój przedmówca raczej miał na myśli kopię jednowarstwowej płytki (którą równie dobrze, a nawet lepiej niż decrypterem zgrywa się shrinkiem (no chyba, że sprytne zabezpieczenia to najpierw d. potem s. nagrać d. po co nero?) w celu usunięcia np. węgierskiego lektora, hebrajskich napisów, lub zostawienia samego filmu, bez beznadziejnego menu i głodnych kawałków wygłaszanych przez reżysera i aktorów. tak się tylko domyślam. ;) |
Najpierw musi zrzucic na dysk a póżniej wypala ,jest to jak najbardziej normalne .Ja uzywam DVDFab i moim zdaniem jest to najlepszy i najszybszy program do zgrywania na dysk oraz nagrywania na płyte DVD .Jest jeszcze wygodniejszy jeżeli posiadasz oprócz DVD-RW zwykłe DVD .Parkujesz odpowiedznimi płytami w DVD romach i za 20 minut masz kopie :) TO JEST PIĘKNE ||
|
a teraz widzę zwolennika zgrywania w locie. no pięknie, pięknie. :D
DVDFab faktycznie jest piękne do 3 godzinnych filmów. |
Dzieki wszystkim za te wskazówki ale żeby uzyskać jak najlepszy czas i jakosć to konkretnie których programików trzeba użyć???
|
konkretnie to dvdshrink z takim ustawieniem to jeden z najlepszych programów (i sprawdza się, że nie zawsze trzeba płacić żeby mieć dobrze). z odptaszkowanymi opcjami zrobi DL szybko ale kiepsko.
jeśli chodzi o inne programy to forum aż pęka od tego. wystarczy poszukać. |
Czy szybkośc procesora ma wpływ na czas zrzucania filmu na dysk DVD shrinkiem??
|
Hehe :) to ja faktycznie najpierw zrzucam DVD Decrypterem potem obrabiam DVD Shrinkiem (jeżeli tego wymaga film bo ma ponad 4,37Gb) i wypalam DVD Decrypterem :) fakt trwa to troche ale cenie sobie jakość nad ilością
|
Gentelman,
Shrink najpierw "otwiera" dysk z filmem, co powinno trwać ok. 5-10 min i na to nie masz wpływu. Wydając polecenie "back up" rozpoczynasz zrzut "otworzonego" materiału na HDD. Zrzut jest albo docelowy (potem trzeba to nagrać osobno) albo tymczasowy - Shrink po zrzucie wywołuje Nero do nagrania materiału na płytkę, pliki są później kasowane. Zrzut na HDD trwa ok.15-30 min, nagrywanie - zaleznie od nagrywarki, przy prędkości 2x - ok. 30 min. Jeśli włączysz "dokładną analizę" materiału to będzie one trwała dodatkowe 30 min. Cały proces może więc trwać 40-100 min. (dla systemu jak w stopce pod podpisem). Jeśli Shrink zrzuca w 3 godziny, to masz chyba włączoną analizę. Na czas zrzutu filmu większy wpływ ma rozmiar RAM niż procesor, ale on też ma tu znaczenie. Jest to przecież kompresja materiału. |
-
dziwna spraw bo zgrywałem film armagedon ktory trwa prawie trzy godziny i dvd shrik robił mi to 40minut procesor barton 3200+ 1gb pamięci więc chyba to jest dosyc szybko chyba ze kop ma ładnych pare latek
|
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=18942&stc=1 |
no bardzo dziwne mi Lords Of The Rings zgrywało około 50 minut,normalne filmy 1,5h zgrywa około 35minut
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:33. |