Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   jest taka obcja zeby DVD shrink 3.2 odrazu wypalał na płytę? (https://forum.cdrinfo.pl/f13/jest-taka-obcja-zeby-dvd-shrink-3-2-odrazu-wypalal-plyte-49902/)

Gentelmen 18.03.2005 18:36

jest taka obcja zeby DVD shrink 3.2 odrazu wypalał na płytę?

robiąc kopie bezpieczeństwa :) DVD shrinkiem 3.2 zawsze zrzuca mi najpierw film na dysk a potem wypala. Czy to normalne? nie pytałbym gdyby zrzucał mi na dysk 1 godzinke, ale on robi to w 2 czasem 3 godziny. Jest jakas opcja zeby to wyłączyć (przerzucanie na dysk)?

Ceki 18.03.2005 19:40

Ilość załączników: 1
Ja zrzucam DVD Decrypterem i potem nim wypalam tak :)

ed hunter 18.03.2005 20:20

Cytat:

Napisany przez Ceki
Ja zrzucam DVD Decrypterem i potem nim wypalam tak :)

i kupujesz płyty DL? :wow: :wow: :wow:

Cytat:

Napisany przez Gentelmen
robiąc kopie bezpieczeństwa :) DVD shrinkiem 3.2 zawsze zrzuca mi najpierw film na dysk a potem wypala. Czy to normalne? nie pytałbym gdyby zrzucał mi na dysk 1 godzinke, ale on robi to w 2 czasem 3 godziny. Jest jakas opcja zeby to wyłączyć (przerzucanie na dysk)?

to znaczy, że wszystko jest ok.

JarasMSR 18.03.2005 23:16

Cytat:

Napisany przez ed hunter
i kupujesz płyty DL? :wow: :wow: :wow:

twojemu przedmówcy zapewne chodziło o to, że ZRZUCA film na twardy za pomocą DVDDecryptera, [W DOMYŚLE]następnie obrabia film czym tam mu pasuje[/W DOMYŚLE], i pali obraz znów przy pomocy DVDDecryptera 8 ). bardzo dobry, uniwersalny algorytm postępowania - też tak działam...

ed hunter 18.03.2005 23:55

jestem w coraz bardziej domyślnym szoku. :wow: ciekawe czy przedmówca mojego przedmówcy też się domyślił? :ysz:
jasne najbardziej domyślny algorytm decrypter+shrink tylko, że ja się domyślam, że przedmówca mojego przedmówcy był zdziwiony, że płyty DL shrink kompresuje mu nawet 3 godziny. (widocznie ma ustawioną jakość jak trzeba), a mój przedmówca raczej miał na myśli kopię jednowarstwowej płytki (którą równie dobrze, a nawet lepiej niż decrypterem zgrywa się shrinkiem (no chyba, że sprytne zabezpieczenia to najpierw d. potem s. nagrać d. po co nero?) w celu usunięcia np. węgierskiego lektora, hebrajskich napisów, lub zostawienia samego filmu, bez beznadziejnego menu i głodnych kawałków wygłaszanych przez reżysera i aktorów.
tak się tylko domyślam. ;)

Tran 19.03.2005 00:32

Najpierw musi zrzucic na dysk a póżniej wypala ,jest to jak najbardziej normalne .Ja uzywam DVDFab i moim zdaniem jest to najlepszy i najszybszy program do zgrywania na dysk oraz nagrywania na płyte DVD .Jest jeszcze wygodniejszy jeżeli posiadasz oprócz DVD-RW zwykłe DVD .Parkujesz odpowiedznimi płytami w DVD romach i za 20 minut masz kopie :) TO JEST PIĘKNE ||

ed hunter 19.03.2005 00:54

a teraz widzę zwolennika zgrywania w locie. no pięknie, pięknie. :D

DVDFab faktycznie jest piękne do 3 godzinnych filmów.

Gentelmen 19.03.2005 21:23

Dzieki wszystkim za te wskazówki ale żeby uzyskać jak najlepszy czas i jakosć to konkretnie których programików trzeba użyć???

ed hunter 20.03.2005 03:51

konkretnie to dvdshrink z takim ustawieniem to jeden z najlepszych programów (i sprawdza się, że nie zawsze trzeba płacić żeby mieć dobrze). z odptaszkowanymi opcjami zrobi DL szybko ale kiepsko.
jeśli chodzi o inne programy to forum aż pęka od tego. wystarczy poszukać.

Gentelmen 20.03.2005 21:05

Czy szybkośc procesora ma wpływ na czas zrzucania filmu na dysk DVD shrinkiem??

Ceki 21.03.2005 19:28

Hehe :) to ja faktycznie najpierw zrzucam DVD Decrypterem potem obrabiam DVD Shrinkiem (jeżeli tego wymaga film bo ma ponad 4,37Gb) i wypalam DVD Decrypterem :) fakt trwa to troche ale cenie sobie jakość nad ilością

dejmag 22.03.2005 10:14

Gentelman,
Shrink najpierw "otwiera" dysk z filmem, co powinno trwać ok. 5-10 min i na to nie masz wpływu. Wydając polecenie "back up" rozpoczynasz zrzut "otworzonego" materiału na HDD. Zrzut jest albo docelowy (potem trzeba to nagrać osobno) albo tymczasowy - Shrink po zrzucie wywołuje Nero do nagrania materiału na płytkę, pliki są później kasowane.
Zrzut na HDD trwa ok.15-30 min, nagrywanie - zaleznie od nagrywarki, przy prędkości 2x - ok. 30 min. Jeśli włączysz "dokładną analizę" materiału to będzie one trwała dodatkowe 30 min. Cały proces może więc trwać 40-100 min. (dla systemu jak w stopce pod podpisem).
Jeśli Shrink zrzuca w 3 godziny, to masz chyba włączoną analizę.
Na czas zrzutu filmu większy wpływ ma rozmiar RAM niż procesor, ale on też ma tu znaczenie. Jest to przecież kompresja materiału.

ikar39 23.03.2005 22:20

-

dziwna spraw bo zgrywałem film armagedon ktory trwa prawie trzy godziny i dvd shrik robił mi to 40minut procesor barton 3200+ 1gb pamięci więc chyba to jest dosyc szybko chyba ze kop ma ładnych pare latek

ed hunter 23.03.2005 22:24

Cytat:

Napisany przez ikar39
dziwna spraw bo zgrywałem film armagedon ktory trwa prawie trzy godziny i dvd shrik robił mi to 40minut procesor barton 3200+ 1gb pamięci więc chyba to jest dosyc szybko chyba ze kop ma ładnych pare latek

a tak Masz ustawione?
http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=18942&stc=1

Yarozelsky 23.03.2005 22:30

no bardzo dziwne mi Lords Of The Rings zgrywało około 50 minut,normalne filmy 1,5h zgrywa około 35minut

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:33.