![]() |
problem z napisami
mam takie pytanie, a wlasciwie problem...
Scagnaem sobie film, posuzkalem do niego napisow, maja taka sama nazwe, ustawilem w FF i przerabiam WinAviConventer,kompresja idzie ladnie, tylko ze nie ma napisow :> czym moze byc problem? |
Cytat:
|
no własnie problem w tym, ze mam ustawione wszystko, a napisy i tak sie nie dodaja ;]
|
A masz zainstalowane tylko ffdshow? może brakuje Ci jakiegoś kodeka w systemie. Ewntualnie można by się było pokusić o odinstalowanie wszystkich kodeków z systemu i zainstalować jakiś pakiet typu K-Lite. Ja tak mam i wszystko u mnie działa.
|
skad mozna sciagnac ten pakiet?
|
Cytat:
|
W K-lite Codec jest programik o nazwie VobSub - działa na tej samej zasadzie co skrypt w FFdshow nakładający napisy na film, może to być jakieś alternatywne wyjście, może on sobie poradzi.
|
JA ze swojej strony polecam filtr g400 jak dla mnie jest the best . Juz 40 filmów przerobionych i zero problemów z napisami.
|
dzieki za pomoc :) znalazem w necie ten pakiet kodekow tylko 9mb, tutaj jest link do 24 mb czy to sie czyms rozni?
ponownie zainstalowalem FF i wszystko jest oka jak narazie, jeszcze raz dzieki za pomoc:) |
nazwa pliku z filmem i napisami musi byc taka sama
zreszta podczas konwersji mozesz sprawdzic czy napisy ida razem z filmem opcja window |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:47. |