Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Scalenie 2 Video - Licze Na Was (https://forum.cdrinfo.pl/f15/scalenie-2-video-licze-49955/)

PIOTR34 22.03.2005 21:03

Cytat:

Napisany przez bakupl
Dzięki, ale nie przyda się bo ja mam 254 kawałki dokładnie i tak 254 oddzielać jeden od drugiego czy coś takiego to za tydzień bym to zrobił...

Sorki że nie odpowiadałem, nie było mnie przez 2 dni, wracając do tematu nie za bardzo rozumiem, obie płytki są jako DVD-Video tak? Robisz to na tej samej zasadzie, struktóra plików nie powinna zostać zakłócona. Inaczej, mnie się to nigdy nie przytrafiło, a może ja coś źle tłumaczę :|

bakupl 20.03.2005 23:46

I ?

bakupl 20.03.2005 14:17

Cytat:

Napisany przez PIOTR34
Wszystko zrobisz w godzinkę
Co do Menu TU

Dzięki, ale nie przyda się bo ja mam 254 kawałki dokładnie i tak 254 oddzielać jeden od drugiego czy coś takiego to za tydzień bym to zrobił...

PIOTR34 20.03.2005 14:14

Cytat:

Napisany przez bakupl
Ja *******e, a co z menu?! ;| Jak bym miał taki problem miał to bym nie pisał. Podawałem już strukture!

Wszystko zrobisz w godzinkę
Co do Menu TU

bakupl 20.03.2005 14:09

Cytat:

Napisany przez PIOTR34
Uruchamiasz DVDShrinka klikasz na "Open Files" chwilkę musisz poczekać jak sobie Shrink wczyta, po wczytaniu klikasz na opcję DVD-Author, przeciągasz plik "Title1" na lewą stronę tak jak na obrazku "DVD Shrink01.jpg" następnie szukasz drugiej płytki tak jak na obrazku "DVD Shrink02.jpg" i powtarzasz tą samą czynność co poprzednio. Po wszystkim wciskasz Backup! (utwórz katalog nowy) i czekasz jakąś chwilkę jak Ci to zapisze na dysku.

Ja *******e, a co z menu?! ;| Jak bym miał taki problem miał to bym nie pisał. Podawałem już strukture!

PIOTR34 20.03.2005 13:42

Ilość załączników: 2
Cytat:

Napisany przez bakupl
No mam shrika i co?! jak to zrobic?
Jak tam menu zrobic zeby wybrac dvd1 i dvd2 ?

Uruchamiasz DVDShrinka klikasz na "Open Files" chwilkę musisz poczekać jak sobie Shrink wczyta, po wczytaniu klikasz na opcję DVD-Author, przeciągasz plik "Title1" na lewą stronę tak jak na obrazku "DVD Shrink01.jpg" następnie szukasz drugiej płytki tak jak na obrazku "DVD Shrink02.jpg" i powtarzasz tą samą czynność co poprzednio. Po wszystkim wciskasz Backup! (utwórz katalog nowy) i czekasz jakąś chwilkę jak Ci to zapisze na dysku.

EDIT:
Jak zrobić menu za pomocą Tmpgenc DVD Author TU

bakupl 20.03.2005 12:33

Cytat:

Napisany przez PIOTR34
Jak by mi bardzo zależało na połączeniu 2 płytek bez straty na jakości to użyłbym DVDShrinka, do Authoringu Tmpgenc DVD Author i nagrać to na DL

Oj looz, bo jedna "DVD" zajmuje 1,2gb a druga 2,84gb :) Więc styknie ;)

Ale struktura menu zostanie bez zmiany? Że jak wybiore np. album Jazzurekcja, następnie Odzyskamy Hiphop to bedzie mi to grało?!

...edit...

No mam shrika i co?! jak to zrobic?
Jak tam menu zrobic zeby wybrac dvd1 i dvd2 ?

PIOTR34 20.03.2005 11:59

Cytat:

Napisany przez bakupl
Piosenki czy nie piosenki ale w DVD-VIDEO.. coś nie widzi mi się to kolorowo....a na drugiej "płytkce - mimo to że jest to na hdd, bo nie chce na 2 nagrywać" jest 8 teledysków

Jak by mi bardzo zależało na połączeniu 2 płytek bez straty na jakości to użyłbym DVDShrinka, do Authoringu Tmpgenc DVD Author i nagrać to na DL

bakupl 20.03.2005 08:47

Cytat:

Napisany przez PIOTR34
To są tylko piosenki i jeszcze jedna kwestia, co jest na drugiej płytce?

Piosenki czy nie piosenki ale w DVD-VIDEO.. coś nie widzi mi się to kolorowo....a na drugiej "płytkce - mimo to że jest to na hdd, bo nie chce na 2 nagrywać" jest 8 teledysków

PIOTR34 20.03.2005 01:07

Cytat:

Napisany przez bakupl
O.. dziękuje, ale to się nie sprawdzi. Bo jedno z DVD to są wszystkie piosenki (około 250)...

I jest 12 rodziałów chyba (12 albumów) i w każdym rozdziale około 22 piosenki (podrozdziały)... a to troche dużo roboty... nie można jakoś łatwiej tego zrobić?

To są tylko piosenki i jeszcze jedna kwestia, co jest na drugiej płytce?

bakupl 19.03.2005 21:37

Cytat:

Napisany przez namor
zobacz tu http://forum.divx.pl/viewtopic.php?t...asc&highlight=
w ostatnim postcie jest link do opisu

O.. dziękuje, ale to się nie sprawdzi. Bo jedno z DVD to są wszystkie piosenki (około 250)...

I jest 12 rodziałów chyba (12 albumów) i w każdym rozdziale około 22 piosenki (podrozdziały)... a to troche dużo roboty... nie można jakoś łatwiej tego zrobić?

namor 19.03.2005 21:19

zobacz tu http://forum.divx.pl/viewtopic.php?t...asc&highlight=
w ostatnim postcie jest link do opisu

B@rtek 19.03.2005 21:16

@bakupl skontakuj się z VIZZARD'em :taktak:

On siedzi w tym dziale dłużej niż ja :D

A pozatym ja się w to jeszcze nie bawiłem :nie:

bakupl 19.03.2005 21:01

Cytat:

Napisany przez bakupl
Witam!

Mam dwa "filmy" na DVD (które posiadają swoje menu)

1FILM
- 1
- 2
....
- 12
2FILM
- 1
....
- 8

I chce zrobić żeby połaczyć to w jedno DVD i było...

MENU:

-1FILM
- 1
- 2
....
- 12
-2FILM
- 1
....
- 8

Noo chyba wiecie o co chodzi

Żeby zrobić menu w którym jakgydyb byśmy mogli wybrać 1 DVD (a jak je wybierzemy to zeby miec menu tego oryg. 1 DVD)... oraz 2DVD i mieć menu tego 2 DVD:)

Ziomki, pomóźcie :)

bakupl 19.03.2005 18:50

Scalenie 2 Video - Licze Na Was

Witam!

Mam dwa "filmy" na DVD (które posiadają swoje menu)

1FILM
- 1
- 2
....
- 12
2FILM
- 1
....
- 8

I chce zrobić żeby połaczyć to w jedno DVD i było...

MENU:

-1FILM
- 1
- 2
....
- 12
-2FILM
- 1
....
- 8

Noo chyba wiecie o co chodzi

Żeby zrobić menu w którym jakgydyb byśmy mogli wybrać 1 DVD (a jak je wybierzemy to zeby miec menu tego oryg. 1 DVD)... oraz 2DVD i mieć menu tego 2 DVD:)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:19.