Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Dazzle DVC90 czy WinFast TV (https://forum.cdrinfo.pl/f13/dazzle-dvc90-czy-winfast-tv-49958/)

PIOTR34 23.03.2005 23:09

Cytat:

Napisany przez ireczek
Nie zrozumieliśmy sie.......ja właśnie zgrywam do mpeg i tmpeg author lub dvd labem robię dvd video.......i pupcia blada.....film zacina sie i w kompie i w stacjonarnym odtwarzaczu......nie mam pojęcia o co chodzi...???

To zgraj do DV/AVI, sprawdź na filmiku parominutowym, avi'ka przekonwertuj Tmpgenc Plus 2.5 i potem wrzuć do Tmpgenc DVD Author i wtedy sprawdź czy się zacina.

pysio78 23.03.2005 22:58

Prawdopodobnie o to co zawsze! Płyta słaba i zbyt szybki zapis! Co do mpeg2 to ja bez problemow robie montaż takiego materialu w Adobe Premiere.

ireczek 23.03.2005 22:06

Cytat:

Napisany przez PIOTR34
Nie jestem pewny czy dobrze zrozumiałem twoją wypowiedź? Zgrywasz z kamery do formatu divx'a a potem kompresujesz do mpeg2, jeśli tak to jest to bez sensu.
Powinieneś zgrywać do formatu DV/AVI (13GB zajmuje 1h) potem możesz kompresować do formatu mpeg2 po czym wrzucić materiał do programu, który zrobi Ci Authoring takiego filmu i wszystko powinno chulać.

Nie zrozumieliśmy sie.......ja właśnie zgrywam do mpeg i tmpeg author lub dvd labem robię dvd video.......i pupcia blada.....film zacina sie i w kompie i w stacjonarnym odtwarzaczu......nie mam pojęcia o co chodzi...???

PIOTR34 22.03.2005 22:56

Cytat:

Napisany przez ireczek
Od kilku dni mam Pinnacle DVC 90, prosty i dobra jakoś zgrywania, podpiałem go do laptopa poprzez chinch i zgrywam sobie c cyfry rózne programy.......wadą jest program Pinnacle Studio 9.1 dołączony do całości....zgrywa do mpeg i avi ale i tak trzeba format avi "prostować " kodekiem divx - obraz i dżwięk co znacznie wydłuża proces, a mpeg2 kiepsko poddaje się dalszej obróbce do dvd-video......przynajmniej ja mam kłopoty z odtworzeniem takiej płyty......pozdrawiam

Nie jestem pewny czy dobrze zrozumiałem twoją wypowiedź? Zgrywasz z kamery do formatu divx'a a potem kompresujesz do mpeg2, jeśli tak to jest to bez sensu.
Powinieneś zgrywać do formatu DV/AVI (13GB zajmuje 1h) potem możesz kompresować do formatu mpeg2 po czym wrzucić materiał do programu, który zrobi Ci Authoring takiego filmu i wszystko powinno chulać.

ireczek 22.03.2005 21:43

Cytat:

Napisany przez mikulasz
będę zobowiązany za podpowiedź, co lepiej będzie mi służyło do przegrywania wakacyjnych filmów VHS na komputer: urządzenie zewnętrzne - Pinnacle Dazzle DVC90 (za 350zł) czy karta wew. Leadtek WinFast TV 2000 XP RM (120 zł) ???

Od kilku dni mam Pinnacle DVC 90, prosty i dobra jakoś zgrywania, podpiałem go do laptopa poprzez chinch i zgrywam sobie c cyfry rózne programy.......wadą jest program Pinnacle Studio 9.1 dołączony do całości....zgrywa do mpeg i avi ale i tak trzeba format avi "prostować " kodekiem divx - obraz i dżwięk co znacznie wydłuża proces, a mpeg2 kiepsko poddaje się dalszej obróbce do dvd-video......przynajmniej ja mam kłopoty z odtworzeniem takiej płyty......pozdrawiam

pysio78 22.03.2005 19:42

JA mam WinFasta i powiem że narzekać nie moge. Jest spoko i dobrze pracuje! Pinnacle to specjalista w dziedzinie zgrywania i obróbki materiału video na kompie wiec markowo jest zdecydowanie lepszy. Jak sie spisuje tego nie wiem. Powiem tylko że np. karty DC10 i DC 30 Pinnacla są super do robótek domowych ale też odpowiednio kosztują!

mikulasz 19.03.2005 19:55

Dazzle DVC90 czy WinFast TV

będę zobowiązany za podpowiedź, co lepiej będzie mi służyło do przegrywania wakacyjnych filmów VHS na komputer: urządzenie zewnętrzne - Pinnacle Dazzle DVC90 (za 350zł) czy karta wew. Leadtek WinFast TV 2000 XP RM (120 zł) ???

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:25.