![]() |
Zasilacz ATX Megabajta
Witam
Mam problem posiadam zasilacz firmy Megabajt 350w ale gdy go wlacze po pewnym czasie czasami po minucie czasami dluzej wylacza sie wentylator w tym zasilaczu nie wiem czy on ma moze termostat czy co ale bardzo sie grzeje jak sie wylaczy ten zasilacz tzn nie restartuje kompa ale sie grzeje i boje sie zeby sie nie spalil, czy to normalne, moze ktos juz spotkal sie z taki9m problemem. Prosze o pomoc |
raczej megabajt zadnego termostatu tam nie ma :P
Możliwe ze uszkodzeniu ulegl wentylator, tzn. lozysko, ale to tylko moja spekulacja. I tak w kazdym razie radze zmienic zasilacz na cos bardziej pewnego, np. na Chiefteca:P |
Cytat:
|
No narazie pracuje na tym zasilaczu ale nie wiem jak dlugo bo ten wentylator sie wylacza jak zaczyna byc goraco a powinnio byc na odwrot
|
Wierz mi, ten wentylator nie ma się wyłączać nawet jak ma zimno, co najwyżej spowolnić swoje obroty, ale to na pewno nie w zasilaczu "marki" Megabajt.
Tak jest w droższych zasilaczach - im większa temperatura tym większe obroty. |
No to bede musial pomyslec nad nowym zasilaczem, wszystkim dziekuje za pomoc
|
mam tez ten gowniany zasilacz i jak bede mial kase to pierwsze co robie - wymieniam zasilacz, bo ja juz dluzej zyc z nim nie moge - napiec nie trzyma praktycznie W OGOLE, glosny jak odkurzacz i wiele, wiele innych dziwnych rzeczy z nim sie dzieje..., polecam tagana :)
pozdro ;) |
mialem ten zasilacz i przy pierwszej lepszej okazji wymienilem na modecoma. i teraz nie boje sie ze jak mnie nie bedzie to mi sie chata spali ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Tak, wiec ze wzgledu na halas moge ten zasilacz skreslic z mojej listy zakupow. |
@epol ja juz prawie sie na Tagana 420W [podobno jeden z najcichszych jakie istnieja :)] zdecydowalem, a Ty nad jakimi myslisz?
pozdro ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:47. |