![]() |
Liteon SOHW 1213S problem z nagrywaniem X12
Witam ,posiadam Liteon'a SOHW 1213S[bios TS0D].Mam problem ponieważ gdy nagrywam plyty DvdR+ z predkoscia X12 [niekiedy nawet Dvdr- X8]to po nagraniu sprawdzam poprawnosc zapisywanych danych i tak na co 3 plycie wystepuja bledy crc.Gdy nagrywam X4 to nawet na byle szmelcach sie dobrze nagra i zadnych bledow niema.Chciałem się tez dowiedziec czy poza aktualizacja biosu mozna z nia cos zrobic i jaki bios dla niej najlepszy??Instalowalem nowe Aspii i dalej to samo.
Pozdrawiam :piwo: |
Ten Liteon dobrze nagrywa płytki DVD x12 tylko w teorii a w praktyce wygląda to tak jak u Ciebie.Miałem tego Litka i nagrywał dobrze tylko x4 i to na markowych płytkach no czasami x6. Można przerobić tego Litka na 1633 ,1653 ,Sony 710A , Memorexa F16 . Poczytaj w tematach przyklejonych dotyczących Liteona.
|
Cytat:
A moze bys napisał co mi da przerobienienie na jedna z wymienionych przez Ciebie wypalarek???? |
mozliwosc nagrywania "plusow" x16 :>
a tak na powaznie to zastanow sie na predkosciami nagrywania i zastosuj je do marki plytek :taktak: |
Cytat:
|
no dobra to se na jakas przerobie tylko na ktora z nich...???
ktora z nich najlepsza waszym zdaniem?? i z jakiej strony sciagnac przerobiony bios[CODEGUYS???] pozdrawiam :piwo: |
poszukaj na forum bylo, jest i bedzie troche tematow na temat 1213 - nawet taki przyklejony :taktak:
|
Cytat:
|
no i po krzyku juz jest 1653S.Teraz pali az milo :) oplacalo sie
pozdrawiam :piwo: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:00. |