![]() |
Lite-on 1633S nie czyta cd i cd-rw
Mam maly problemik od pewnego czasu moja nagrywarka przestala wogole odczytywac plytki cdr i cdrw(nie bylo to spowodowane zmiana biosu) od tak pewnego dnia odechcialo sie jej, zmiana biosu na nizszy tez nie pomaga na szczescie jest jeszcze na gwarancji ale moze ktos mial podobny problem i udalo mu sie go rozwiazac(plytki dvd kazdego rodzaju czyta i nagrywa)
Byl bym wdzieczny za pomoc Pozdr |
Wyglada to na problemy z laserem i chyba serwis cie nie minie.
|
witam;
ja rowniez mam taka nagrywarke (Liteon SOHW 1635S), nie nagrywala mi niektorych plyt, esperanza, datex. Pomogl nowy firmware CS0G. Teraz nagrywa wszystkie plyty, ale ma problem z odczytaniem danych z niekorych nosnikow nagranych wczesniej. Naped czyta taka plyte dvd, cos w nim "puka", ale w rezultacie i tak jest: "brak nosnika". Wie ktos moze co zrobic? |
Mialem to samo przy plytkach cdr i cdrw no i naped wyladowal w serwisie. Teraz tylko trzeba czekac a na dysku co raz mniej miejsca ;)
|
Na moim SOHW-1633S nie odczytuje obszaru ATIP dla CD-R i CD-RW. Dla DVD wszystko jest OK. W czym może byc problem, ponieważ po zakupie wszystko działało bez zarzutu?
|
Cytat:
|
Co to mojej "SOHW 1653S" zauwazylem, ze nie czyta tylko plyte DVD+R, i tych samych nie nagrywa. Program Nero InfoTool przy DVD+R rowniez pokazuje, ze ich nie czyta. Pierwotnie nagrywarka je czytala, dopiero po zmianie firmware na nowszy (zassany z oficjalnej stony) przestala czytac. Co zrobic:> ?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:29. |