![]() |
Cytat:
Wiec przestaw z wirtula na nagrywarke - to bedzie nagrywalo, a nie robilo obrazy. |
Cytat:
|
Ja tesh mam taki sam problem ale próbowałem wszytskiego... nie czyta mi czystych płyt a jak chce nagrać przypuścmy na to na Cd jakąś muze to mi zapisuje image na kompie;/ pomóżcie!!
|
ja zassałem osytatnio DAEMON tool'a ze strony CDRINFO i o dziwo złapałem wirusa który był podpięty pod prgram.Wirus nosi nazwę Win32/Adware.SaveNow Program.
jakiś noy program szpiegujący UWAŻAJCIE na Daemon toola Pozdrawiam |
być może wystarczy w opcjach windowsowych nagrywarki włączyć nagrywanie na tym napędzie (oczywiscie jak masz wyłączone).
|
ASPI adapteca sciagniesz z
http://www.afterdawn.com/software/cd...ls/frcaspi.cfm nie wiem czy Daemon mogl cos namieszac bo go nie uzywam. |
prosze o dalsze prowadzenie tej dyskucja w watku:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...669#post434669 przepraszam za klopot ale za duzo tutaj namieszalem, adminow prosze o skasowanie tego topicka |
Ok próba inna:) Być może masz ograniczone uprawnienia do nagrywania płyt..Nie wiem czy Ci to pomoże ale co tam:
Otwierasz edytor rejestru ( start/uruchom/regedit) i szukasz gałęzi: HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\Current Version\Winlogon Powinna ona zawierać wartość AllocatedASD równą 2. Następnie uruchamiasz Zasady zabezpieczeń lokalnych ( start/uruchom/secpol.msc) . Przechodzisz do gałęzi Zasady Lokalne/Opcje zabezpieczeń , w prawym oknie odszukujesz opcję Urządzenia:zezwolono na formatowanie i wysunięcie wymiennego nośnika. Zmieniasz jej wartość na : Administratorzy i użytkownicy interakcyjni. Taki mój pomysł. To tyle. Powodzenia! |
zainstalowalem te sterowniki NeroASPI i dalej to samo,
probowalem tez cdburnerxp - ten program tez nie widzi nagrywarki a moze to program DaemonTool cos po przestawial? obilo mi sie o uszy ze czasem sprawia problemy Edit a reszty opisany rzeczy z Twojego postu nie probowalem bo jestem komputerowyn n00bem i nic nie kapuje, wiec chyba pozostanie mi udac sie do serwisu :/ |
Nic nie rozumiem przeciez windows nigdy nie widzi czystych plytek (chyba ze to plytki PacketWrite albo jakies DVD-RAM). Widza je tylko nagrywarka i programy do nagrywania plyt. Jesli natomiast programy te nie widza nagrywarki to faktycznie cos zepsules w systemie lub konfiguracji tych programow. Pownienes sprawdzic
- sterowniki ASPI (systemowe - Adapteca i/lub sterownik NeroASPI ktory mozna pobraz ze strony ahead. Program Infotool potrafi zbadac w jakim stanie sa zainstalowane sterowniki ASPI) - sterowniki IDE (np sterownik IDE SW nVidii do nforce2 nie wspolpracuje dobrze z driverami ASPI i moze to sie objawiac "znikaniem" napedow w programach korzystajacych z ASPI) - jesli wszytsko z ASPI i IDE jest OK to przeinstaluj Nero (to niestety juz probowales :/ ) - sprobuj zainstalowac inny program do wypalania plyt (cdburnerxp, deepburner, burnonCD/DVD - wymienilem te darmowe i zobacz czy dzialaja) - jak nie pomoze to przeinstaluj system :/ - jak nie pomoze to lec z nagrywarka do serwisu :/ :/ pewnie o czyms zapomnialem wiec zanim polecisz do serwisu spytaj kogos innego :D |
http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=18988&stc=1
Zainstalowalem wlasnie triala najnowszego nero [tego ze screena] i w miejscu gdzie na screenie jest "Image Recorder [DVD]" ja mam: "Image Recorder [CD-R/RW]" i nie da sie zmienic na nic innego. W tym jest problem? Jak to naprawic? |
Cytat:
W tej rubryce ze screena powyzej mam Image Recorder [CD-R/RW] i nie da sie zmienic na nic innego. Cytat:
Innymi slowy jakie programy sa potrzebne [poza nero] do nagrania plyty? |
Cytat:
Albowiem, tak juz jest, ze jak sie wlozy czysta plytke, to ona w dalszym ciagu jest czysta=nie nagrana. Secundo: jak Nero nie widzi nagrywarki, to trzeba mu ja pokazac (jak, to uczynni koledzy pokazali na rysunku), czyli z polskiego na nasze, przelaczyc z NeroImage na nagrywarke fizyczna. Dochodza oczywiscie mozliwosci, zly numerek do Nero (ble, nieladnie) zwalone Nero, tp rzeinstalowac. Aaaaa, bylbym zapomnial - pomyslec samodzielnie i tak sformulowac pytanie, cobym i ja mogl je zrozumiec bez wysilku. |
Nero tez mi nie widzi plyty.
A co to za program PowerDVD? bo moje klopoty zaczely sie chyba jak go odinstalowalem. [jesli jest potrzebny to dajcie mi linka do niego plz]. |
witam ,nie wiem o co chodzi wam panowie ?Skoro płytka jest czysta to jak explorator windy ma ją widzieć u mnie jest tak samo jak opisujesz ,gdy włożę czystą płytę i naciśnę ikonę napędu wyskakuje mi ten sam komunikat jednak po włączeniu nero czy innego programu do wypalania napęd jest widoczny dla systemu oczywiście z czystą płytą .Jeśli nie wierzysz włącz dvdinfo i sprawdź że płyta jest widoczna!
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:30. |