Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   1+1=1 (https://forum.cdrinfo.pl/f13/1-1-1-a-50100/)

Mirek-1977 25.03.2005 14:29

Cytat:

Napisany przez baiano
Czy DVD Decryptor robi obraz filmu w skali 1:1 czy odrazu kompresuje film 9GB do romiaru 4,5 GB. Jeśli nie to czy jest taka opcja aby on to robil i jak ja uaktywnic?

A jest jeszcze inny program do porysowanych i blednych folmow bo tamtym nie styka:(

DVD Decrypter nie kompresuje materiału, nie ma takiej opcji
zdejmuje zabezpieczenia i kopiuje zawartość na HDD
możesz skopiować wyłącznie sam film (lecz z wszystkimi ścieżkami audio i napisami)
skopiować całość w postaci plików
skopiować tworząc obraz płyty DVD (tu potrzebna jest partycja NTFS tolerująca pliki o wielkości przekraczającej 4GB)
można również wyciągnąć samą ścieżkę dźwiękową np z koncertu dzieląc ją na pojedyncze utwory (wymagana jest wtedy jednak przeróbka BeSweetem)
ma możliwość wypalać filmy na krążkach DVD
ale kompresji nie robi

a co do błędów
spróbuj zrobić obraz krążka Alcoholem 120%
najlepiej mieć wtedy partycję NTFS i ustawić w opcjach programu aby nie dzielił pliku - najwygodniej
wybrać profil kopiowania WŁASNY i zaznaczyć IGNORUJ BŁĘDY ODCZYTU
później zamontować obraz w napędzie virtualnym i sprawdzić efekt kopiowania

qfir 25.03.2005 12:57

Cytat:

Napisany przez baiano
A jest jeszcze inny program do porysowanych i blednych folmow bo tamtym nie styka:(

Kiedys odczytywalem porysowane plyty CD programem BlindWrite, mozesz nim sprobowac, tylko nie wiem czy obsluguje plyty DVD.

baiano 25.03.2005 12:46

Czy DVD Decryptor robi obraz filmu w skali 1:1 czy odrazu kompresuje film 9GB do romiaru 4,5 GB. Jeśli nie to czy jest taka opcja aby on to robil i jak ja uaktywnic?

knydel 25.03.2005 11:56

Zeby miec menu w shrinku musisz wziac Full Disc. A co do bledu to pewnie jakis blad przy nagrywaniu lub zrysowana. Sprobuj programem BadCopy, może się uda.

baiano 25.03.2005 01:30

Oki tak zrobie. Ale przy okazji mam jeszcze inny problem.
Dostałem od kumpla film na DVD - kopie oczywiście:). Jak ja próbuje teraz skopiować tą jego kopie to wysakauje mi błąd. DVD Shrink wywala bład dotyczący CRC.
Nero natomaist nie potrafi też skopiwoać płytki w locie. A DVD Dectyptor wywala będy na 68%.

Może ktoś mi pomóc? Czym przegrać tą kopie. Nawisame mówiąc to ciekawe jak gościu zrobił tą kpię że udało mu się zostawić menu. Jak ja robie to DVD shrinkiem to zawsze mi menu opcina.

Dla scisłości mowa o płytkach jednostronnych.

Mirek-1977 24.03.2005 21:44

Cytat:

Napisany przez baiano
Wsyzcho piknie tyle ze te filmy sa xvid. I jak odpalam vD to wywala mi napis ze odn tych plikow nie obsluguej i ze potrzebne mi sa jakies kodeki. I co tu robic?

masz pewnie zainstalowane FFDSHOW - filtry które nadają się wyłącznie do odtwarzania filmów
musisz zapewne zainstalować kodek XviD (w postaci "samodzielnej")
można niemalże wszędzie go znaleźć

qfir 24.03.2005 14:20

Cytat:

Napisany przez baiano
?

???

baiano 24.03.2005 12:37

?

baiano 24.03.2005 02:00

Wsyzcho piknie tyle ze te filmy sa xvid. I jak odpalam vD to wywala mi napis ze odn tych plikow nie obsluguej i ze potrzebne mi sa jakies kodeki. I co tu robic?

Mirek-1977 24.03.2005 01:36

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez ed hunter
a to bardzo ciekawe bo ja takiej funkcji w DVD2ONE nie widziałem? zawsze myślałem, że ten program jest do przerabiania płyt dwuwarstwowych na jednowarstwowe...? :>

odpalasz panie DVD2ONE
wskazujesz w SOURCE (1 część filmu)i DESTINATION a poniżej w COPY MODE z listy wybierasz JOIN klikasz NEXT
SELECT THE TITLE... i na NEXT
wybierasz ścieżynę i napisy i NEXT
teraz wybierasz drugą część filmu - NEXT SOURCE - i typ łączenia materiału
NO SEAMLES - powoduje że powstaną 2 części oddzielone od siebie fizycznie:
VTS_01_1, 2 (pierwsza część)
VTS_02_1, 2 (druga część)
SEAMLES - części zostaną fizycznie zespolone:
powstaną tylko VTS_01_1, 2, 3, 4
i klikasz na JOIN
SELECT THE TITLE... drugiej części i NEXT
znów wybierasz ścieżkę i napisy, tym razem 2 części - należy wybrać te same jeśli to jest łączenie 2 części tego samego filmu
i NEXT
pojawią się teraz na liście 2 pozycje
tak można połączyć więcej niż 2 części
np 4 odcinki jakiegoś serialu TV

poniżej przykładowa fotka
robiłem na jednym materiale tylko aby jakiś pogląd był :)

qfir 23.03.2005 13:20

Cytat:

Napisany przez baiano
Funckja taka jest ale nie będę chyba w "Szukaj" wpisywał tekstu w stylu - jak podzelic złączyć film z dwóch płyt w jeden plik. No człowieku zastanów się co piszesz.

Jeśli nie masz zamairu pomagać to się po prostu nie udzielaj.

hehe, a po co masz wpisywac do szukajki tak dlugi tekst, wystarczy tylko wpisc
Cytat:

łączenie avi
i juz masz ;)

baiano 23.03.2005 02:15

No właśnie takich odpowiedzi oczekiwałem a nie wymądrzania się - poszukaj sobie.
Ten spsoób na VirtualDUB to sprawdze i wrazie problmów (choć dzięki waszym wyjaśnieniom ich pewnie nie bedzie) odezwe się!

ed hunter 23.03.2005 01:37

Cytat:

Napisany przez JarasMSR
a jeśli opcja szukaj jest ci obca i nie wiesz, iż opiera się ona na słowach kluczowych, a nie całych frazach, zawsze możesz zrobić po jednym DVD z każdej z płyt CD a następnie połączyć je za pomocą DVD2One...

a to bardzo ciekawe bo ja takiej funkcji w DVD2ONE nie widziałem? zawsze myślałem, że ten program jest do przerabiania płyt dwuwarstwowych na jednowarstwowe...? :>

JarasMSR 23.03.2005 00:47

a jeśli opcja szukaj jest ci obca i nie wiesz, iż opiera się ona na słowach kluczowych, a nie całych frazach, zawsze możesz zrobić po jednym DVD z każdej z płyt CD a następnie połączyć je za pomocą DVD2One...

Mirek-1977 23.03.2005 00:25

uruchom VirtualDuba
wybierz File/Open video file... i podaj pierwszą część
jak wczyta wybierz File/Append AVI segment... i podaj drugą
jak drugą wczyta to wybierz Video/Direct stream copy
i na koniec File/Save as AVI... lub Audio/Save as AVI... (zależy od wersji VDModa)
i wskaż miejsce na plik

----------------
edytowane: ktoś mnie uprzedził

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:12.