![]() |
Nie ma to jak coroczne dziurki i dziury...
Jak co roku pojawiaja sie ulubione dziury na drogach :D A jakos niedawno w teleexpresie byl reportaz na temat owych dziur i dla tego mam male pytanko. Dla tych co jednak go nie widzieli to przypomne. Reportezy nasmiewali sie, ze jesli omijanie dziur trafi do dyscypliny olimpijskiej to Polacy beda na pewno w scislej czolowce oraz, ze istnieja dwa sposoby na dziury, tj powolne omijanie slalomem oraz szybki przelot nad nimi.
A teraz pytanko co wy preferujecie :D |
sex oralny
|
lubie dziury
brzydkie nalezy omijac powabne przelatywac gorzej ze jak juz masz na stale jadna (ktora ma kolejne jak dobrze policzyc dziury) to inne nalezy omijac |
Lepiej jednak ominac.
Takie szybkie przelatywanie juz raz mi sie skonczylo wgnieciona felga i lataniem za kupnem nowej-starej na szrocie ;). Co nie znaczy ze omijam wszystkie, mniejsze "przelatuje" :D. W Olsztynie po roztopach to jest doslownie tragedia, szczegolnie na osiedlowych drogach. Max 40 km/h bo inaczej to mozna zawieszenie stracic :ysz:. Nie wiem moze drogowcy sa w zmowie z policja i brak latania dziur to sposob na ograniczenie predkosci :haha: |
Chciałbym za pośrednictwem tego topicu zgłosić oficjalne służbą odpowiedzialnym za utrzymanie dróg w Krakowie i okolicach, że wjazd do miasta królewskiego od strony ul. Igołomskiej uniemożliwiają wielkie kratery, (przy których Wielki Kanion w USA to pikuś). I skromnie zapytać czy nie dałoby się czegoś z tym zrobić, bo zawieszenie mojego samochodu jest już w opłakanym stanie nie wspominając już o felgach.
Liczę na jakiś odzew. @epol topic :spoko: pozdr. |
Wjeżdżać w nie, robić zdjęcia i wzywać policję. Już dwa razy tej zimy wyklepywałem felgę, aż cud że się nic z zawieszeniem nie stało (chyba).
Dzisiaj wracając z Wrocławia A4, jak zwykle przed Gliwicami wjeżdża się na Motorway robioną jeszcze przez Adolfa. Są to płyty ułożone jedna za drugą, zwykle tak na zachodzie wyglądają prowizoryczne drogi, które są robione na wypadek remontu drogi właściwej. Zawsze było dziurawo, ale teraz. Tam są takie dziury że nawet TIR'ami się zatrzymują i omijają sąsiednim pasem. Nie wyobrażam sobie wpaść tam takim Tico lub Cinquecento. Od razu można samochód do sewrwisu odstawiać :) |
Zazwyczaj to staram się omijać dziury ale jak już jakąś sobie upatrze i mi się spodoba to muszę ją tzn. nad nią przelecieć. :piwo:
|
A ja tam jeżdże autobusem i nie mam z dziurami problemów :).
I dołączając sie do zażaleń. W Białymstoku niedawno oddali nowy tunel - taki nowoczesny, europejski ;P, ale niestety zimy nie wytrzymał i dziury też sie pojawiły. |
oczywiscie mix, chyba ze jednosladem jade to za bardzo nie przeleci :D
pheh to w Lezaju zrobili nam polowke obwodnicy jak na razie i przy wlotach stoja piekne tablice ze za pieniadze samarzadu i z Unii Europejskiej.... pol roku pozniej juz byla swietna dziura (obok studzienki, podmylo czy cos) z jakies 20m od takiej tablicy :) tak ironicznie nam mowi asfalt ze Polacy to drog robic nie umieja :nienie: a dwa lata temu to malo kaleka nie zostalem jak sobie jade simem po zapadnieciu zmroku a tu w srodku miasta za zakretem wpadlem z predkoscia lekko wychamowanej 60-tki (ciemno i za zakretem) do dziury.... DOSLOWNIE WPADLEM W DZIURE, simson na 100% dlugosci w prawie 2metrowej dziurze... jeszcze wypelniona kamieniami byla i malo braklo a bym sie wtedy rozlozyl na powaznie......... szczesciem jakos skontrowalem i wypadlem z dziury w pozycji w miare pionowej dzieki czemu moglem jechac dalej..... masakra |
Air
dzieki z ainfo, za kilka dni mam zamiar sie wybrac do wrocka i chcialem wlasnie tamtedy jechac,ale teraz zmienie trase o na motorway'a wjade w pyskowicach ;) |
Cytat:
|
Wlasnie gdzie te pieniadze ktore place w bezynie na drogi raczej chyba lataj dziury w budrzecie albo na wyplate prezesa orlena a dziury jak sa tak zostaly. Kolo mnie dziura 20 cm jest latana juz 3 lat i ciagle jest coraz glebsza nie dlugo dojdzie do Chin :D choc co roku ja lataj normalnie mozna sie zalamac . Najlepiej kupic sobie dobra terenowke albo czolg :D do jazdy po asfalcie ale paranoja :D
|
Jak pare lat temu położyli piekna droge u mnie to była piękna do pierwszego deszczu, potem juz jej nie było, a budowanie zajeło im jedynie 11lat (most + 1 km drogi) ;)
Dzieki dziurom ja testuję swój czas rekacji i zdolności do gwałtownych manewrów ;). Pozdrawiam |
Cytat:
A temat świetny, sam ostatnio bardzo często się nad tymi dziurami w Polsce zastanawiam. Zresztą, doszło nawet do tego, że na jednej ulicy wziąłem aparat cyfrowy i jadąc sfilmowałem dziury na niej. Nie wyszło może rewelacyjnie, jednak w rzeczywistości ulica wrażenie robi większe, ale coś tam widać. Chciałem to nawet wrzucić na jakiś serwerek, żeby Wam pokazać, ale nie mam żadnego. Jeśli ktoś mógłby przez kilka dni to potrzymać, to proszę o kontakt (plik około 40MB). Ja ostatnio mało nie wpadłem w jedną dziurę, ale tak głęboką, że już bym z niej cały nie wyjechał. Zauważyłem ją w ostatniej chwili, bo dodatkowo była stosunkowo mała (jak na wrocław), bo szerokość może z 30 - 40 cm. Ominąłem w ostatniej chwili, ale zacząłem się zastanawiać, czy może przypadkiem coś z nią zrobią, zanim ktoś się tam zabije. Ku mojemu zdziwieniu następnego dnia była już załatana. Ale ku mojemu już mniejszemu zdziwieniu za dwa dni znowu była rozwalona ;) (tak to się u nas dziury łata - kuzynek mi raz opowiadał, jak na jednej ulicy - oczywiście w godzinie szczytu w środku dnia (ulica przelotowa przez miast), żeby nie było niedomówień ;) - jechała ekipa, zalewała dziurę czymś tam, zasypywała żwirem i jechała do następnej. Za nim jechał traktor, wjeżdzała w tą "załataną" dziurę, rozwalał wszystko i jechał do następnej. Organizacja pracy świetna, ale jaki jej cel? Hmm.... W każdym razie wczoraj widziałem, że tamta dziura załatana była na nowo. Dzisiaj zaraz będę tamtędy jechał, ciekawe, czy już jest odnowiona? :D |
jaki cel???
zeby ekipa remontowa miala caly zcas co robic....:)jakby zrobili porzadna droge, to jedyne co to by im pozostalo, to sprzatanie ulic.... PS. gdzie sa radarowcy kolo opola? Ew. gdzie na drodze gliwice-wroclaw i w samym wrclawiu sa fotoradary??? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:03. |