![]() |
Dlaczego plik po przerobieniu SVCD jest krótszy niż oryginalny AVi?
Witam przerabiam filmy do SVCD za pomocą MainConcept MPEG Encoder jednak ostatnio cos poszlo nie tak i nie wiem czemu poniewaz plik wynikowy czyli mpv jest krotszy o 5 minut niz oryginalny Avi, nie wiem czemu. Na poczatku nie zauwazylem tego dopiero jak zrobilem film juz caly w DVDLab i wypalilem przez Nero dopiero okazalo sie ze nie gra dzwiek z Video. Na poaczatku myslalem ze to wina dzwieku a jednak okazalo się ze jest inna dlugosc filmu tylko nie wiem czemu.
|
Oryginalny film był w (PAL) ile miał klatek na sekundę, sprawdź dokładnie AVI np: gspot'em
|
Oryginalny film ma 23.976 klatek na sekunde; obraz 4:3
|
|
może FPS się nie zgadza
film AVI miał pewnie NTSC 23.976 a po przeróbce na SVCD uzyskałeś PAL 25 dlatego jest krótrzy |
No dobra, poniewaz dźwięk wycinałem przez VirtualDubMod to w jaki sposó lub przez Co powinienem przerobić Video by ich długość była dopasowana do siebie.
|
A czy mogę porzpez Virtual Dub Mod zapisac sam obraz w postaci pliku mpv (w formacie SVCD)? Jesli tak to jak to sie robic.
|
A d;d;aczego gdy przerobilem film ktory mial takze 25klatek na sekunde zostal skrocony jeo czas o oklo 2 minuty. Jak mam w takim razie prezkompresowywać i czym dźwięk by miał tą samą długość?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:34. |