![]() |
@Patrix z tego co wiem w glosniku "centralnym" powinny leciec tylko dialogi z filmow [w AC3 np.], a do muzy jakis plugin potrzebny.. zeby przerabial sztucznie na 5.1 :)
nie wiem, moze sie myle.. ja mam logitechy z-640, sound blaster'a i smiga na wszystkich, ale nic w konfiguracji nie zmienialem, wiec.. pozdro ;) |
zaraz mnie coś trafi...
film AC3 5.1 odtwarza sie na wszystkich 5 głośnikach ale teń środkowy jest 'martwy'...podczas testu wszystkiche głośniki słychać. Gdy włącze 'Digital output only' to w central coś już słychać ale strasznie wyje - szumi :[ |
|
Cytat:
w mp3 nie powinien grać, poprawnie skonfigurowany central gra same dialogi w filmach. |
Cytat:
Skończyło się na tym że kupiłem sb0220 full ale juz sa problemy z centralnym głośnikiem. W teście grają wszystkie ale w mp3 divixach i dvd nie działa. Przeszukałem chyba wszystko w opcjach i nie dałem rady. Możesz podać linka do tych terowników NewYear2005? Byłbym bardzo wdzięczny. |
Cytat:
|
Jestem zamotany... to co w końcu? ehhh ;) A może te nowe bajery też będą na sb0100 po zainstalowaniu nowych sterowników?
|
Cytat:
:D a sam niedawno szukalem i wybieralem pomiedzy SB live! a Audigy 2 Value, i w koncu doszedlem do tego ze kupie chyba Audigy 2 ZS, bo chyba tylko ma to dla mnie sens (potrzeba mi 8kanałów) a mialem adigy 6 kanałowe (jakies dziwne) |
Ilość załączników: 1
jezeli wystepuja problemy z dzwiekiem w grach
przestawiamy w opcji na (eax games disable effeckt) |
5.1 muza (z DTSNeo6 Settings)
|
DTSNeo6 Settings
|
Speaker Settings
|
posiadam live 5.1 digital 220
nie ma problemu z centralnym wystarczy zainstalić NewYear2005 zyskujesz: THX Console, DTSNeo6 Settings, AudioConSole,CalibrationWizard |
Dzięki za radę. Na allegro w tej chwili tylko dwie SB0100.
|
hehe... a chciałem już edytować posta i dodać właśnie ten link :) :piwo:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:10. |