![]() |
Sound Blaster LIVE który lepszy
Musze znajomemu szybko coś wybrać co obsługuje dźwięk 5.1. Na allegro jest pare wersji SB 5.1 i teraz która jest lepsza Sound Blaster LIVE PLAYER czy Sound Blaster LIVE DIGITAL?
ps. nie chce audigy ;) |
Digital, najlepsza i nabardziej wypasiona (wystarczy na nią spojrzeć ;))
minus taki, że trzeba mieć odpowiednią paczke sterwoników, inne sie wywalają, domyślne stery XP nie działają na niej. To była nawet chyba ostatnia wersja z serii Live ;) |
Cytat:
Ale Digital jest najlepszy z tych wszystkich (wg. mnie :P) |
Dzięki... w takim razie biorę digital. Reputki już do was lecą ;)
|
Cytat:
Co do sterowników podaje linka, te ładnie się instalują (LiveDrvUni-Pack(ENG).exe): http://www.filemirrors.com/search.sr...xe&action=Find |
tzn są lepsze od tych z płytki?
|
Cytat:
|
no słyszałem że z tymi digitalami sa jazdy... i żeby było smieszniej creative nie udostępnia sterowników :/
|
Cytat:
|
Jeszcze jedno... wersji digital SB0220 jest dużo ze juz trudno sie połapać. Są jakies wybrakowane (brak białego gniazda i scalaków...itp) albo jakies z pinami jak intefrejs ide do dysków lub jeszcze inne. Warto czekać na taką wersje która ma wszystkie te gniazda? czy to taki bajer który nie jest potrzebny.
|
Nie kupuj SBLive Digital modelu sb0220. Mam taki i to jest dziadostwo. Jak ktoś pisał wyżej tego modelu jest kilka odmian i na dodatek na stronie producenta nie ma sterowników do tej wersji, producent wogule sie nie przyznaje do tego modelu. Na dodatek obsługa głosników 5.1 jest jakaś niedorobiona. Centralny gra tylko na grach i filmach z dźwiekiem AC3.(chyba tak jest we wszystkim modelach SBLive). Szczytem dziadostwa w tym modelu jest to że np. w grze GTA Vice City nie działa głosnik centralny i subwoofer. (( Lepiej kup model sb0100 lub sb060.
|
jw... szukaj tylko i wyłącznie modelu SB0100
|
|
hehe... a chciałem już edytować posta i dodać właśnie ten link :) :piwo:
|
Dzięki za radę. Na allegro w tej chwili tylko dwie SB0100.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:14. |