Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Giełda papierów wartościowych...jak grać?? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/gielda-papierow-wartosciowych-jak-grac-50206/)

Ufil123 24.03.2005 23:05

Giełda papierów wartościowych...jak grać??

witam

miał ktoś kiedyś doczynienia z grą na giełdzie??a może znacie jakieś ciekawe linki lub sami możecie udzielić porady : jak grać, na co zwracać uwage przy wykupywaniu akcji, jakie warunki musze spełnić abym mógł wykupić akcje jakiejś firmy, no i oczywiście gdzie moge sie ich pozbyć ( z zyskiem ;) )????

jeśli ktoś coś wie na ten temat to bardzo proszę o udzielenie paru wskazówek

pozdro

MariuszV 25.03.2005 02:31

To chyba jakis dowcip jest :)

Ale jesli powaznie chcesz sie czegos dowiedziec zagladnij tu i tu

Pawel_k 25.03.2005 07:24

jedna z wykladowczyn z mojej Akademii Ekonomicznej wspominala ze gdzies jest specjalny chyba dwutygodniowy kurs w tym kierunku, trzeba poszukac ;)

Ormianin 25.03.2005 08:04

Cytat:

Napisany przez Ufil123
witam

miał ktoś kiedyś doczynienia z grą na giełdzie??a może znacie jakieś ciekawe linki lub sami możecie udzielić porady : jak grać, na co zwracać uwage przy wykupywaniu akcji, jakie warunki musze spełnić abym mógł wykupić akcje jakiejś firmy, no i oczywiście gdzie moge sie ich pozbyć ( z zyskiem ;) )????

pozdro

Jest taki serial polski ktory czasem mam przyjemnosc zobaczyc, bo kobiety u mnie w domu to ogladaja... nazywa sie M jak milosc i tam jest facet co robi strasznie wielka kase na gieldzie, klika cos w laptopie i pieniadze robia sie same, tak z niczego... co innego ten kretynski serial a co innego zycie i prawdziwa gra, znam troche ludzi co probowali, wtopili troche kasy ale specjalnych kokosow nie bylo, sam kiedys probowalem... przyznaje sie stasznie stresujace i wyczerpujace zajecie

jais specjalnych przepisow nie ma, bo jak poznasz zasady... to jest to to samo co ruletka albo gra w pokera

Air 25.03.2005 08:29

Cytat:

Napisany przez Ufil123
witam

pozdro

Jka grać?? Ryzykownie, wtedy tylko osiągniesz max zysk. Bez ryzyka to tylko na Banku Śląskim i na PKO można było zarobić. Ja bawiłem się w giełdę tylko przy okazji PKO i nie mogę nic złego o giełdzie powiedzieć :)

Johny Tomala 25.03.2005 09:18

Zasada jest baaaaardzo prosta - właściwie to są 2 zasady
1 - tanio kupić, drogo sprzedać
2 - jak wszyscy sprzedają - ty kupuj ( i vice versa )

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:15.