![]() |
[wyświetlanie obrazu] błąd po restarcie
pracowałem w systemie Win98. po restarcie przeszedłem do drugiego systemu. Po powrocie obraz miałem w niskiej rozdzielczości i nie mogłem tego zmienić, pojawił mi się komunikat: "Problem tkwi w ustawieniach wyświetlania. Typ karty jest niewłaściwy lub bieżące ustawienia nie działają na tym sprzęcie.".
Moim zdaniem to dziwne, bo nic nie zmieniałem w plikach systemowych ani własciwościach, nic też nie kręciłem w BIOSie. Próbowałem wgrac sterownik do monitora, ale nie chciała ruszyć instalacje, w zamian tego pojawiło się: "Cannot find installed monitor section. Please reboot the computer first.". Jak można się domyślić, po zrestartowaniu nadal kicha. jakies pomysły, czemu coś takiego sie zrobiło? i jak temu zaradzić? |
Próbowałeś odinstalować sterowniki od grafy w trybie awaryjnym?
A po restarcie wgrać od nowa :) |
jeden OS to win98 a drugi?
Jak są poinstalowane (dyski, partycje...) 8 ) |
wgrałem stery do grafy i obraz jest już dobry, ale mam teraz problem z odtwarzaniem filmów
normalnie przedtem było ok, a teraz allplayer i bestplayer startują, niby otwierają film, ale nie ma obrazu i nie ma postepu odtwarzania przy tym system nie zawiesza się, co radzicie, odinstalowac kodeki i wgrać jeszcze raz? boję się, że odinstaluje zadużo i sie rypnie cos innego z kodeków to mam ffdshow (nie pamiętam która wersja), nimo codek pack v5.0, DivX 5.0.2 Pro Bundle, DivX Codec, DivX Player, Xvid MPEG-4 Codec, Xvid MPEG-4 Video Codec nie pamiętam, czy coś jeszcze nie jest zainstalowane PS. Drugi system też jest win-owy i jest zainstalowany na drugim dysku |
format c:, format d: i instal Win XP... TYLKO WIN XP a nie 2 systemy...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:51. |