![]() |
Jak wylaczyc UDMA na plycie Abit SA6
Mam problemik posiadam Teaca 516e i potrzebuje wylaczyc Tryb Udma(przez niego najprawdopodobniej leca mi plyty). Niesety na wlasciwosciach sprzetu w menedzerze urzadzen nie mam opcji odznaczenia UDMA(mam win98se).
Prosze o szybka Pomoc Dzieki! |
w biosie. A tak wogole to teac ma chodzic w trybie UMDA-2. Napewno nie z tego powodu leca ci plytki
|
Moj problem polega na tym ze: podczas nagrywania w locie lub z dysku wyskakuje blad w okienku dialogowym SCSCI ERROR. Blad najczesciej sie pojawia przy przejsciu z LEAD IN do zapisywania danych. Posiadam Nero 5.5.5.6.(to samo na 5.5.6.4) z 5 plyt 2 skopane.Moj Sprzet to P-600Mhz, plyta Abit SA6, CDrom Asus52x podpiety na jednej tasmie z dyskiem Barracuda 60Gb nagrywarka jest naSecond master na oddzielnym kablu.
Wczesniej mialem TDKVortex 12/10/32 i wszystko gralo. Prosze o szybka pomoc! Aha blad ten wyskakuje na roznych nosnika Verbatim,Esperanza,TDK,Paltinum, Sony. Oczywiscie plytka jest do wywalenia:-( |
a ajk zmieniles nagrywarke, to przeinstalowales Nero?. Czy na innych programach tez masz taki blad?. Nie uzywam Nero bo go nie lubie, ale jak sledzisz forum-to zauwazysz, ze 90% problemow zaczy sie od "Dlaczego moj Nero..itd">
Mysle, ze twoj problem tez jest taki. UMDA-2 zostaw. Ja bym na twoim miejcu zaczal od deinstalacji Nero, lacznie z wywaleniem wszystkim wpisow do rejestru, a potem na ponownej instalacji programu z przyzwoitym numerem |
Spoko dzieki za pomoc ale problem juz rozwiazalem. Na poczatku zainstralowalem win2000 i Nero 5.5.6.4 niestety plytki zamiat robic sie 5 minut robily sie 10min.!!! przy tym ze bufor nagywarki skakal jak oszaly 18%-95%. Wtedy zmienialem na WinXp i na jego oryginalnych sterach wszystko smiga i chuczy problem ze SCSI Error zostal w 100% zlikwidowany, jeszcze raz dzieki i pozdro.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:28. |