Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Interpretacja... (https://forum.cdrinfo.pl/f5/interpretacja-50387/)

Mily_ 29.03.2005 10:44

Interpretacja...

Witam...
szukałem tego w internecie ale wymiękłem i nie znalazłem... potrzebuje interpretacje 2 wierszy:
1. Baczyński - Warszawa
2. Tuwim - Warszawa rozbłyskana

jak ktoś ma to scan albo cuś... będę wdzięczny...

ed hunter 29.03.2005 11:21

może się do czegoś przyda:

http://baczynski.of.pl/ - jest tu między innymi ogólna analiza wierszy i sporo ciekawych info.

jeśli chodzi o drugi wiersz nic pomocnego w necie nie znalazłem

proponuję trochę pokombinować i przeczytać inne wiersze K.K.Baczyńskiego

Remix 29.03.2005 12:58

Witam!

Pewnie zaraz ktos mnie skryrtkuje.. ale co tam...

Ostatnio na forum ludzie (niektorzy oczywiscie) nauczyli sie, ze jak maja cos poszukac w Internecie (obojetnie z jakiego tematu) to przychodza na forum, zakladaja topic i licza na szczescie, ze ktos poszuka za nich...

Kur** mac - za przeproszeniem - ludzie! ruszcie wlasnymi mozgami... myslisz Mily, ze to Ci na dobre wyjdzie jak znajdziesz rozwiazanie w Internecie? Po to chodzisz do szkoly i po to nauczyciel/ka zadaje Ci interpretacje wierszy do domy, zebys byl madrzejszy. W tej chwili sam sie pozbawiasz mozliwosci ksztalcenia.

Moglbym jeszcze cos napisac, ale szkoda slow... potem sie nie ma co dziwic, ze same lewusy, glaby dookola, a w dodatku ortografia na poziomie zero - grunt.

Piterniel 29.03.2005 13:20

Remix zauważyłem właśnie taką postawe i Milego ;)
Chyba założył jak dotąd najwięcej takich tematów :blee:

Przytocze pare ;)

Cytat:

Witam...
potrzebuje wszelkie info o "Erndtel Chrystian Henryk"... szukałem w google, onet i wp i dupa... to pilne...
Cytat:

witam...
potzrbuje jakiegoś dobrego prostego edytora plików MIDI... chodzi mi dokładnie o skrócenie piosenki w formacie MIDI...
Cytat:

witam...
potrzebuje jakiąś gre karcianą (najlepiej pasjans) w javie do Motoroli V500... to pilne...
Cytat:

Witam...
mam problem... kumpel ma internet radiowy... zasięg pokazuje, ze ba dobry a tranfer... no właśnie transfer tylko 20 KB/s max... dlaczego??
To już był bałan ;)

Cytat:

Witam...
mam pytanie... jak sie nazy7wa programk, kórym mogę nagrać coś przez mikrofon ale dłużej niż minute?? bo windowsowskim rejestratorem dźwięku można tylko minute nagrac... to pilne
Cytat:

Witam...
mam problem... otóż gram sobie w GTA 3 aż tu nagle niebieski ekran mi wyskakuje na moment i komp się uruchamia ponownie... dowiedziałem się, że muszę zainstalować poprawkę Q322205... no windows update mi coś nie działa więc jeśli ktoś by miał ta poprawkę to niech mi ją na maila podeśle... to pilne... z góry dzięki...
Chyba starczy :D

andrzejj9 29.03.2005 13:44

Cytat:

Napisany przez Remix
Witam!

Pewnie zaraz ktos mnie skryrtkuje.. ale co tam...

Ostatnio na forum ludzie (niektorzy oczywiscie) nauczyli sie, ze jak maja cos poszukac w Internecie (obojetnie z jakiego tematu) to przychodza na forum, zakladaja topic i licza na szczescie, ze ktos poszuka za nich...

Kur** mac - za przeproszeniem - ludzie! ruszcie wlasnymi mozgami... myslisz Mily, ze to Ci na dobre wyjdzie jak znajdziesz rozwiazanie w Internecie? Po to chodzisz do szkoly i po to nauczyciel/ka zadaje Ci interpretacje wierszy do domy, zebys byl madrzejszy. W tej chwili sam sie pozbawiasz mozliwosci ksztalcenia.

Moglbym jeszcze cos napisac, ale szkoda slow... potem sie nie ma co dziwic, ze same lewusy, glaby dookola, a w dodatku ortografia na poziomie zero - grunt.

Nie ma sensu tak wypominać (to bardziej do Piterniela), bo zaraz znowu się zacznie, że nie można się na forum o nic spytać. Po to jest, żeby szukać tu pomocy.

Nie mogę się jednak nie zgodzić, że szukanie wszystkiego na internecie nie jest wcale najlepszym rozwiązaniem. Owszem bywa on bardzo pomocnym źródłem informacji, ale w sytuacjach, kiedy powinna nim być nasz inteligencja, tudzież po prostu odrobina chęci do wysiłku, to stanowi on raczej zgubną alternatywę.

Proponuję więc nad interpretacją wiesza zastanowić się samemu. Zwłaszcza, że nie ma złych i dobrych interpretacji (no dobra, według nauczycieli mogą być, ale nie mają oni tutaj racji). Wszystko zależy od tego, jak Ty to widzisz i rozumiesz. I to właśnie powinieneś napisać.

Mily_ 29.03.2005 13:50

Kuźwa to już nawet o banały nie można się pytać?? bo wychodzi na to że to forum jest dla "zaawansowanych"... czemu nie patrzycie na głupie teamty jak np. "jaką płytę główną wybrać", "jaką drukarkę"?? a jak wam nie pasuje to po prostu nie klikajcie na ten topic i nie odpowiadajcie... z mojej strony jeśli czegoś nie mogę znaleźć w internecie a potrzebuje pilnie to chyba mam prawo się spytać na forum, nie... a wy od razu krytkujecie... na 100% wy też założyliście kiedyś podobny topic z banalnym problemem albo cus... kuźwa ostatnio sie czepiacie byle czego... byle się doczepić... zastanówcie się czasem... forum jest do rozwiązywania problemów a nie do czepiania się że to, że tamto... zaś się nie dziwie, że co jakiś czas ludzie odchodzą z tego forum... po prostu jest taka atmosfera, że niedługo ludzie się będą nic pisać, bo się będą bali, że zostaną skrytykowani...

kuźwa niech ktoś skasuje ten post i nie będzie czepiania... takie coś jest chore... przeryłem od rana cały internet , nic nie znalazłem, siedze od miesiąca nad tym wierszem i nie umiem go zinterpretować to proszę o pomoc na forum... jest to zabronione czy jak??

andrzejj9 29.03.2005 13:52

Mówiłem, że tak będzie.. :)

Ale masz rację Mily, zgadzam się z Twoją wypowiedzią.

Remix 29.03.2005 14:01

Witam!

A ja sie nie zgadzam, bo to nie chodzilo o zakladanie glupich tematow czy szukanie w Internecie... tu chodzilo Mily o to, ze sam masz zinterpretowac ten wiersz a nie szukac gotowych odpowiedzi...
To, ze nie chcesz ruszyc wlasnego mozgu - to juz Twoj problem... kiedys zrozumiesz nasze intencje.
Mily masz ponad 1300 postow, wiec nowicjuszem Tu nie jestes i nie masz sie co tym tlumaczyc.

Sprostowanie... forum jest oczywiscie dla wszystkich - i tych zaawansowanych i tych "mniej zaawansowanych", ale obowiazuja pewne zasady i pewna etyka oraz zdrowy rozsadek i kultura osobista, dlatego nie dziw sie, ze za zle rzeczy jestes ganiony, a za dobre nagradzany...
Nie bede juz drazyl tego tematu (chyba, ze ktos mnie sprowokuje, ale postaram sie powstrzymac).

ed hunter 29.03.2005 14:05

dajcie chłopakowi spokój bo się jeszcze zdenerwuje i zrobi format c: ||

Mily_ 29.03.2005 14:05

Cytat:

Napisany przez Remix
Witam!

A ja sie nie zgadzam, bo to nie chodzilo o zakladanie glupich tematow czy szukanie w Internecie... tu chodzilo Mily o to, ze sam masz zinterpretowac ten wiersz a nie szukac gotowych odpowiedzi...
To, ze nie chcesz ruszyc wlasnego mozgu - to juz Twoj problem... kiedys zrozumiesz nasze intencje.
Mily masz ponad 1300 postow, wiec nowicjuszem Tu nie jestes i nie masz sie co tym tlumaczyc.

Sprostowanie... forum jest oczywiscie dla wszystkich - i tych zaawansowanych i tych "mniej zaawansowanych", ale obowiazuja pewne zasady i pewna etyka oraz zdrowy rozsadek i kultura osobista, dlatego nie dziw sie, ze za zle rzeczy jestes ganiony, a za dobre nagradzany...
Nie bede juz drazyl tego tematu (chyba, ze ktos mnie sprowokuje, ale postaram sie powstrzymac).

gdybyś wiedział ile ja mam teraz roboty to byś inaczej mówił a nie, że mi sie nie chce "mózgu ruszyć"... od samego początku chodziło, że zakładam głupie tematy a nie o interpretacje... chodziło o to, że ja mam najwiięcej takich wątków... zastanów się najpierw co mówisz...

Remix 29.03.2005 14:10

Witam!

No a jednak...
Pieterniel napisal o tych tematach bezposrednio w stosunku do Ciebie... ja napisalem ogolnie, ze jest takie zjawisko...
Masz duzo roboty... a nie pomyslales, ze inni moga miec wiecej? Domyslam, sie, ze moze chodzic o mature... jesli tak, to nei Ty jeden ja masz...
Ale widze, ze dalej niczego nie rozumiesz... sciagajac interpretacje z netu szkodzisz tylko sobie... jak dla mnie to mozesz wszystko sciagac z netu - tylko po co wtedy do szkoly chodzic?

ps. uwierz mi, ze nie mam nic do Ciebie i nie chce Ci dopiec czy cos...

Mily_ 29.03.2005 14:13

Cytat:

Napisany przez Remix
Witam!

No a jednak...
Pieterniel napisal o tych tematach bezposrednio w stosunku do Ciebie... ja napisalem ogolnie, ze jest takie zjawisko...
Masz duzo roboty... a nie pomyslales, ze inni moga miec wiecej? Domyslam, sie, ze moze chodzic o mature... jesli tak, to nei Ty jeden ja masz...
Ale widze, ze dalej niczego nie rozumiesz... sciagajac interpretacje z netu szkodzisz tylko sobie... jak dla mnie to mozesz wszystko sciagac z netu - tylko po co wtedy do szkoly chodzic?

nie chodzi wcale o mature... a nie wszyscy na forum mają tyle roboty... i to jest moja sprawa czy ściągam coś z internetu czy nie...

andrzejj9 29.03.2005 14:13

Cytat:

Napisany przez Remix
Witam!

Zauważ, że ja się zgodziłem z poprzednim postem dotyczącym zadawania pytań na forum. Bo swoje zdanie odnośnie interpretacji wyraziłem już wcześniej.

Remix 29.03.2005 14:22

Witam!

Wiem Andrzejku... ja sie nie zgodzilem ogolnie - wyrazilem swoje NIE :D

Mily - sciagaj co chcesz :D

ps juz sie nie odzywam, bo zaczyna mnie to smieszyc

andrzejj9 29.03.2005 14:23

Cytat:

Napisany przez Remix
ps juz sie nie odzywam, bo zaczyna mnie to smieszyc

Śmiech to zdrowie ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:50.