Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Zatkany kadridż... (https://forum.cdrinfo.pl/f5/zatkany-kadridz-50393/)

Mily_ 05.01.2006 08:10

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Ja tak miałem w swoim HP, ale po kilkunastu napełnianiach. Próbowałem wielu rzeczy, ale nawet jak coś niby działało, to wydrukowałem kilka - kilkanaście kartek i znowu zaczynała się "zebra".. W końcu dałem sobie spokój i kupiłem nowy cartridge.

Jedyne czego nie próbowałem, to czyszczenie spirytusem. Robi się to chyba tak, że stawia cartridge w spodeczku napełnionym spirytusem i zostawia tak na kilka godzin. Ale jeśli zamierzasz spróbować, to na wszelki wypadek poszukaj dokładniejszego opisu na internecie, bo nie ręczę, czy dokładnie tak on wyglądał.

A słyszałem, czytałem, że nie można czyścić spirytusem bo się jeszcze bardziej od tego zasycha... Nie wiem, poszukam...

andrzejj9 04.01.2006 21:47

Ja tak miałem w swoim HP, ale po kilkunastu napełnianiach. Próbowałem wielu rzeczy, ale nawet jak coś niby działało, to wydrukowałem kilka - kilkanaście kartek i znowu zaczynała się "zebra".. W końcu dałem sobie spokój i kupiłem nowy cartridge.

Jedyne czego nie próbowałem, to czyszczenie spirytusem. Robi się to chyba tak, że stawia cartridge w spodeczku napełnionym spirytusem i zostawia tak na kilka godzin. Ale jeśli zamierzasz spróbować, to na wszelki wypadek poszukaj dokładniejszego opisu na internecie, bo nie ręczę, czy dokładnie tak on wyglądał.

Mily_ 04.01.2006 21:36

Cytat:

Napisany przez AleX69
nie znam atramentowk lexmark'a ... sprobuj czysczenia z poziomu sterownika drukarki
kilkakrotnie przeczysc, jak nie da rady ciepla szmata z goraca woda ...

Jak z poziomu sterownika drukarki? Jeśli chodzi ci o oczyszczenie dysz poprzez przepchanie przez nie atramentu to już robiłem chyba z 5 razy i nic... pozostaje woda... zobaczymy... a propo do chusteczki jak przyłoże to wylewa tusz... więc jest ok... a jednak przy drukowaniu liter np. litera A wygląda jakby była przejściem dla pieszych...

AleX69 04.01.2006 20:44

Cytat:

Napisany przez Mily_
Heh, odświeżam temat bo nie chce zakładać nowego... Mam teraz Lexmark X5250 i mam problem z tuszem czarnym... Pierwszy raz jak napełniłem było ok... i do końca tuszu normalnie drukował... jak się kończył tusz (było widać niedociągnięcia) napełniłem znów i pojawił się problem. Zamiast całuch liter drukuje tulko litery paskowane lub zamiast czarnego paska drukuje zebre... CZy jest jakaś na to rada? Czy trzeba kadridż wymienić?

nie znam atramentowk lexmark'a ... sprobuj czysczenia z poziomu sterownika drukarki
kilkakrotnie przeczysc, jak nie da rady ciepla szmata z goraca woda ...

Mily_ 04.01.2006 18:28

Heh, odświeżam temat bo nie chce zakładać nowego... Mam teraz Lexmark X5250 i mam problem z tuszem czarnym... Pierwszy raz jak napełniłem było ok... i do końca tuszu normalnie drukował... jak się kończył tusz (było widać niedociągnięcia) napełniłem znów i pojawił się problem. Zamiast całuch liter drukuje tulko litery paskowane lub zamiast czarnego paska drukuje zebre... CZy jest jakaś na to rada? Czy trzeba kadridż wymienić?

Mily_ 31.03.2005 06:47

całuy czas próbuje... i coś mi się zdaje że działa...

B@rtek 30.03.2005 21:22

Cytat:

Napisany przez Mily_
ale coś mi się zdaje, że kadridż od tuszu czarnego moge wywalić...

Dlaczego tak sądzisz? :>

Ta sama czynność>gorąca woda...

georing 30.03.2005 21:18

lidzie dzieki mailem zatkanego(oh ja glupi zem spirytem czyscil, podwojne marnotractwo) i sie zatkalo. No ale dzieki wam wszystko juz gra-motyw z ciepla woda is the best!

Mily_ 30.03.2005 20:10

ale coś mi się zdaje, że kadridż od tuszu czarnego moge wywalić...

Mily_ 30.03.2005 18:41

Co mi się uda??

---UPDATE---

aha :>

---UPDATE 2---

udało się... kolor odetkany i pięknie drukuje... teraz czas na czerń...

Cytat:

Napisany przez yahol
Jak juz ci sie uda napisz - podesle ci kilka glowic od mojego Canona

prześlij... :>

yahol 30.03.2005 17:24

Cytat:

Napisany przez Mily_
no ale przed chwilą mi aby czerwony leciał...

Jak juz ci sie uda napisz - podesle ci kilka glowic od mojego Canona :D

Mily_ 30.03.2005 17:08

no ale przed chwilą mi aby czerwony leciał...

Piterniel 30.03.2005 17:06

Płukaj płukaj i odessaj powietrze z pudełeczka z farbą ;)

Mily_ 30.03.2005 16:56

wole się pomęczyć troche i później kupić niż teraz...

IceManSpy 30.03.2005 16:52

Powiem tak.Moze ktos mnie losiem nazwi lub da niemila reputke.

aAle na Twoim miejscy ja by albo sie udal do serwisu. A jak nie to kupil nowy kardridz. Bo jak widze ile sie meczysz to az mi zal i wkoncu na dobre zepsuje sie.

A wtedy juz nic nie zrobisz tylko kupic nowke

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:49.