Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   NEO+ dostęp po rozwiązaniu umowy [?] (https://forum.cdrinfo.pl/f5/neo-dostep-po-rozwiazaniu-umowy-50473/)

Berion 31.03.2005 12:02

NEO+ dostęp po rozwiązaniu umowy [?]

Hmm... dziwna sprawa. Wczoraj wygasła mi umowa z Tepsą... Teoretycznie w tym momencie nie powinienem móc się połączyć z internetem.
W związku z tym mam do was kilka pytań: Czy to możliwe, aby o mnie zapomnieli? I czy mi przypadkiem nie przyjdzie dodatkowy rachunek za TEN miesiąc? ???

MacGyver 31.03.2005 12:15

Fakt zerwania umowy musisz zgłosić na miesiąc przed jej wygasnięciem...jeżeli tego nie zrobisz to automatycznie masz umowe na czas nieograniczony. Więc za miesiąc będziesz miał jeszcze rachunek (wydaje mi się, że nawet większy od dotychczasowego ale mogę się mylić)

Berion 31.03.2005 12:18

Cytat:

Napisany przez MacGyver
Fakt zerwania umowy musisz zgłosić na miesiąc przed jej wygasnięciem...jeżeli tego nie zrobisz to automatycznie masz umowe na czas nieograniczony. Więc za miesiąc będziesz miał jeszcze rachunek (wydaje mi się, że nawet większy od dotychczasowego ale mogę się mylić)

Tak zrobiłem i tonawet trochę więcej niż miesiąc. Potem jeszcze babka dzwoniła z pytaniem czynie przedłużam umowy itp...

Jestem trochę zdziwiony ... ...

Boger 31.03.2005 12:23

Cytat:

Napisany przez Berion
Tak zrobiłem i tonawet trochę więcej niż miesiąc. Potem jeszcze babka dzwoniła z pytaniem czynie przedłużam umowy itp...

Jestem trochę zdziwiony ... ...

Jezeli zlozyles rezygnacje minimum 30 dni przed data wygasniecia umowy, to neo powinna zostac wylaczona.
Nie martw sie - czasami jest to z lekkim, kilku-kilkunastu godzinnym opoznieniem. Wszystko zalezy od technikow na centrali.

Pamietaj ze za dzien wejscia umowy w zycie, rozumiana jest data uruchomienia uslugi (czyli zarejestrowania sie, a konkretnie - pobrania ID i PIN'u), a nie podpisania umowy.

Berion 31.03.2005 12:26

Cytat:

Napisany przez Realok
Jezeli zlozyles rezygnacje minimum 30 dni przed data wygasniecia umowy, to neo powinna zostac wylaczona.
Nie martw sie - czasami jest to z lekkim, kilku-kilkunastu godzinnym opoznieniem. Wszystko zalezy od technikow na centrali.

Pamietaj ze za dzien wejscia umowy w zycie, rozumiana jest data uruchomienia uslugi (czyli zarejestrowania sie, a konkretnie - pobrania ID i PIN'u), a nie podpisania umowy.

Był to dokładnie 30 marca :), a złożyłem więcej niż 30 dni :) Czyli co? Nie mam się o co martwić i jest to ich broszką?

A tak swoją drogą: Jeszcze tu wrócę :) za kilka/naście miesięcy

Lukash 31.03.2005 16:35

mi tez niedlugo wygasa umowa, chcialbym zrezygnowac z tepsy i przejsc na cos innego ale w Olsztynie na razie nie ma rzadnej ciekawej alterantywy

B@rtek 31.03.2005 16:41

Cytat:

Napisany przez Berion
A tak swoją drogą: Jeszcze tu wrócę :) za kilka/naście miesięcy

@Berion jak mamy to rozumieć?

Odchodzisz na jakiś czas?

Berion 31.03.2005 16:49

Cytat:

Napisany przez Bartek1989
@Berion jak mamy to rozumieć?

Odchodzisz na jakiś czas?

Jestem niestety zmuszony :( Nie żegnam się specjalnie, ponieważ napewno jeszcze wrócę. Starsi nie chcą sponsorować nawet i 128Kb/s, a dla mnie wydatek rzędu 60-150zł to zbyt wiele.

Ufil123 31.03.2005 18:21

Cytat:

Napisany przez MacGyver

jak ja rezygnowałem z Neo to nie składalem 30 dniowego wypowiedzenia tylko poszlem do telepunktu w rocznice podpisania umowy i zrezygnowałem ( tpsa oczywiście obciażyła mnie rachunkiem za kolejny miesiac i przedłuzyła mi automatycznie umowe na rok,ale złożyłem reklamacje w której napisałem że mimo braku wypowiedzenia rezygnuje z usługi i odziwo faktura została skorygownan w ciągu 3 dni)

a co do rozłączenia po wygasnietej umowie - jak sie nie myle to technicy z tpsy mają na to do tygodnia czasu 9xzalezy od nawału pracy) mi odłączyli dopiero po 3 dniach

pozdro

Berion 02.04.2005 16:19

Mam kolejną ciekawostkę (a może to i nie jest ciekawostka ??? nie wiem, nie znam się). Otóż:
Tak nadal mam dostęp :D i kidy chciałem sprawdzić swoje IP za pomocą IPNEO dostaję taki monit: "HTTP/1.1 301 Moved Pernamently" a w miejscu gdzie zwykle było wyświetlane widnieje napis "Memo"

Znajomy sprawdził mnie na GG i miałem wówczas 83.31.148.222 Dlaczego IPNeo nie pokazał mi aktualnego IP [?]

gallus 02.04.2005 16:54

Coś mi się wydaje, że to mozliwe, czytałem chyba o takim przypadku na neostrada.info.... ;)

epol 02.04.2005 17:45

Cytat:

Napisany przez Berion
Starsi nie chcą sponsorować nawet i 128Kb/s, a dla mnie wydatek rzędu 60-150zł to zbyt wiele.

Ja od poczatku korzystania z netu musialem sobie placic za niego sam.
Od ponad roku mam stale lacze, tzn dwa stale lacza, bo sa dwa pc i place za oba razem 50zl. A te 50zl dziele na dwa (ja i brat) i wychodzi po 25zl na glowe :>
Trzeba po prostu szukac alternatywy dla tepsy.

Smartek 02.04.2005 17:55

ciesz sie, masz neta za free :haha:
pozdro ;)

Berion 02.04.2005 20:23

Cytat:

Napisany przez Smartek
ciesz sie, masz neta za free :haha:
pozdro ;)

He, he... obawiam się że do czasu. A jak mi tepsa przyśle kolejny rachunek to im tam chyba roz...ę ten cały telepunkt.

Cytat:

Napisany przez Epol
Ja od poczatku korzystania z netu musialem sobie placic za niego sam.
Od ponad roku mam stale lacze, tzn dwa stale lacza, bo sa dwa pc i place za oba razem 50zl. A te 50zl dziele na dwa (ja i brat) i wychodzi po 25zl na glowe
Trzeba po prostu szukac alternatywy dla tepsy. [...]

Stolica Polski, centrum miasta i ... ... alternatywy dla NEO+ nie ma !!!
Nie wiem czy śmiać się czy płakać :(. Myślałem nad LAN'em, ale umnie w bloku nie wchodzi w grę. :( lipa... ...

Cytat:

Napisany przez gallus
Coś mi się wydaje, że to mozliwe, czytałem chyba o takim przypadku na neostrada.info.... ;)

?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:23.