![]() |
nero recode czy dvd shrink ?
Czy możecie mi powiedzieć , który program jest lepszy pod względem jakości obrazu . Wiem , że ekipa co robiła dvd shrinka zrobiła nero recode , oba programy mają podobne funkcje , ale zastanawiam się jak wypadają pod względem jakości obrazu ? Co sądzicie ? :)
|
Po tym, jak gdzieś usłyszałem, że NRecode jest jednak szybszy od Shrinka postanowiłem to sprawdzić - i faktycznie jest. Sprawdziłem oba programiki na tym samym filmie i transkodowanie wraz z analizą zajęło w Recode mniej więcej jedną trzecią czasu mniej. Porównując obie rekompresje szczerze mówiąc nie zauważyłem różnic - nie ukrywam jednak, że TV i DVD mam raczej ze średnio - niższej półki ( ;) ), być może na lepszym sprzęcie coś by wyszło?
|
@mekong - też zauważyłem , że jest szybszy ( nero recode ) i podobnie jak ty na normalnym tv ( panas 100 Hz + panas S47 ) nie widzę różnicy w jakości obrazu , jednak na forum kiedyś toczyła się dyskusja odnośnie nagrywania ( czyt. robienia kopii bezpieczeństwa ) filmów i ktoś powiedział żę nero jest lepsze odnośnie jakości obrazu . Jednak nic więcej :( . Ciekawiło mnie jak inni to widzą . Pozdr.
|
A ja bede sie upieral - DVD Rebuilder + EclCCE + CCE + MPEG2Dec3.dll + Decomb.dll...
|
dvd shrink jest darmowy i do tego bardzo dobry, nie trzeba się bawić cukierkami.
|
I efekt po paru minutach.
|
Ale efekt mizerny... Przynajmniej ja jestem fanatykiem jakosci...
|
a powie mi któś gdzie jest to cholerne nero recode...mam najnowsze nero i kurde nie widze nigdzie tej opcji(nero recode), czy to jest dodatek, a jak tak to gdzie go mogę...zassać na ahead jest tylko nero recode ale do nagrywarek sony
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:37. |