Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Nagrywarka udaje,że nagrywa:( (https://forum.cdrinfo.pl/f2/nagrywarka-udaje-ze-nagrywa-50507/)

Lewy27 31.03.2005 21:26

Nagrywarka udaje,że nagrywa:(

Witam serdecznie:) Mam problem z nagrywaniem płytek na moim kompie. Mam do nagrywania nero, nagrywam też przy pomocy windowsa media playera oraz real playera. Od jakiegoś czasu programy "brudziły" mi płytę, nagrywały z błędami - aż do tego doszło, że nagrywałem tylko w wmp w szybkośći 4x.... I to nie wszystkie płyty... Od paru dni nie chce nagrać mi żadnej płyty. Tzn. wkładam płytę, wybieram program, on buferuje, udaje, ze nagrywa, zwrca mi po kilkunastu minutach, a ona nadal jest pusta! Przy czym zwracam uwage, że spokojnie czyta mi wszlekie płyty cd - mogę słuchać muzy, ogladać filmy itp.... Nie moge tylko nagrywać...
O co chodzi?
Czy ktoś ma jakiś pomysł?
Z góry dziękuję za pomoc:)

JacoM 31.03.2005 21:31

jesli uzywasz nero moze masz wlaczony image recorder ? sprawdz co masz ustawione w wyborze nagrywarki

Yarozelsky 31.03.2005 21:38

Cytat:

Napisany przez Lewy27
Witam serdecznie:) Mam problem z nagrywaniem płytek na moim kompie. Mam do nagrywania nero, nagrywam też przy pomocy windowsa media playera oraz real playera. Od jakiegoś czasu programy "brudziły" mi płytę, nagrywały z błędami - aż do tego doszło, że nagrywałem tylko w wmp w szybkośći 4x.... I to nie wszystkie płyty... Od paru dni nie chce nagrać mi żadnej płyty. Tzn. wkładam płytę, wybieram program, on buferuje, udaje, ze nagrywa, zwrca mi po kilkunastu minutach, a ona nadal jest pusta! Przy czym zwracam uwage, że spokojnie czyta mi wszlekie płyty cd - mogę słuchać muzy, ogladać filmy itp.... Nie moge tylko nagrywać...
O co chodzi?
Czy ktoś ma jakiś pomysł?
Z góry dziękuję za pomoc:)

napisz jaka masz nagrywarke i jaki biosik [dlugo ja masz],masz zainstalowane nowe aspii??

Cytat:

Napisany przez JacoM
jesli uzywasz nero moze masz wlaczony image recorder ? sprawdz co masz ustawione w wyborze nagrywarki

wydaje mi sie ze image recorder nieprosi o plyte ??[ale moze sie myle]

pozdrawiam :piwo:

hyper 01.04.2005 01:10

hee hee

ano nie prosi :D

Ghost_mode 01.04.2005 09:22

byćmoże układ optyczny już się zabrudził i laser nie ma wystarczającej mocy żeby zapisywać a wystarzcającą zeby odczytać...

Jak możesz to sprawdź na cakiem nnym komputerze jak tam nie będzie działać to będzie wiadome iż wina leży po stronie sprzętowej nagrywarki...

Lewy27 01.04.2005 10:42

Ech, dzięki za odzew! Czy już wspominałem, że jestem kopletną nogą, jesli chodzi o komputery? Jeśli nie, to teraz jest dobra okazja:) Jak mam sprawdzić jaki mam bios? W nero jak wszedłem w info coś;) obok firmware było napisane NX09, to jest to? Aha, i nero nie widzi, albo w ogóle nie mam zainstalowanego ASPI... Dodam, ze mam windowsa xp....

Yarozelsky 01.04.2005 10:48

http://www.cdrinfo.pl/software/stron...age=Sterowniki

sciagnij aspii i zaintaluj jesli niemasz.
napisz czy pomoglo

:piwo: pozdrawiam

Lewy27 04.04.2005 16:15

Dzięki za linka, tyle że on nie działa... Znaczy się, nie mogę ściągnąć tego aspi dla xp... Gdzie można jeszcze znaleźć to diablestwo?

ed hunter 04.04.2005 16:19

link działa, mało tego jeszcze są 2 mirrory do szukania oraz strona domowa.

epol 04.04.2005 16:33

Zaczne takim malym off-topic :> Jak zobaczylem nazwe tematu:
Cytat:

Nagrywarka udaje,że nagrywa:(
to do teraz mam bole brzucha ze smiechu :D

A teraz powaznie.
Podaj wiecej danych, co to jest za nagrywarka - tego jeszcze nie podales, na jakich plytasz probujesz nagrac. Jak dlugo masz nagrywarke, bo moze byc optyka zabrudzona.

Lewy27 04.04.2005 18:25

Dobra, ściągnąłem tego aspi - nie miałem tego wcześniej, więc okej. Ale problem nie zniknął... Nero przegrał na szybkości 8x jedną płytę - ale z błędem o d 5 kawałka... WMP pzrepuścił na czysto, załadowałem drugi raz w Nero (teraz na 4x) i też pusty przebieg :bicz: Dla tych co się dziwią, że takie małe szybkości - to jest laptop.

Do Epola - Nero 6 ultra edition, Windows Media Player, Real Player - zaznaczam, że w każdymz tych programów nagrywało dobrze... Choc błędy zawsze się zdarzały:) Ile lat? Wiesz, nagrywam jakoś od dwu lat. Średnio dwie - trzy płyty tygodniowo. Co do płyt - próbowałem wszytkich. Najgorzej wspominam Esperanzę, teraz dobrze chodziły mi Omegi. TDK też raczej dobrze, Emtec też...

Yarozelsky 04.04.2005 18:45

hmm jaka spawara?? bo wydaje mi sie ze jesli to jakis shit ,to tak jak GhostMode napisal optyka sie zabrudzila,albo poprostu nadszedl jej kres..
wedlug mnie problem lezy w naturze ''sprzetowej'' spawary w koncu napisales ze nagrywasz 2 lata

pozdrawiam:piwo:

downloads 04.04.2005 19:56

Z nagrywarkami w laptopach jest tak, że na tacce wyjeżdża tez optyka, więc łatwo ja zabrudzic i łatwo wyszyścić ale tez niestety dość łatwo uszkodzić (ale skoro czyta to chyba nie to)
Propobuję przeczyzczenie optyki bo to akurat zajmie sekundkę skoro soczewka sama wyjeżdżą :)
No i podaj jaka to nagrywarka...

Lewy27 04.04.2005 21:49

A jak mogę sprawdzić jaką mam nagrywarkę? Sorry, ale naprawdę nie wiem... :wow:

ed hunter 04.04.2005 22:12

@Lewy27 odejdź od komputera zanim wszystko przestanie działać ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:42.