![]() |
Bledy - Toshiba SD-R6472
Witam!
Mam nadzieje ze trafilem na odpowiednia grupe:) Pojawiaja mi sie bledy na plytkach Esperanzach zarowno DVD-r i DVD+r, nero czy alkohol nagrywa bez problemu, natomiast podczas "weryfikowania zapisanych danych" w nero wyskakuja bledy. Dotyczy to generalnie 30% plyt. Nagrywarka jest upakowana w świecąca kieszeń na USB. Bledy pojawiaja sie na kazdym odtwarzaczu i przy nagrywaniu na wszytskiech z 3 komputerów na jakich probowalem (Wszystkie USB2.0, procek około 2.0GHz, 256MB RAM-u) Na kazdym z tych komp. wyskakiwaly bledy przy tych samych plikach. Co moze byc tego przyczyna?? Firmware, wadliwe plytki? Jesli chodzi o nagrywanie DVD jest kompletnym lamerem, natomiast nie pamietam zeby byly problemy z nagrywaniem Cd-r marki Esperanza a nawet uwazalem takie plytki za szczyt burzujstwa http://forum.cdrinfo.pl/newthread.php?newbie=1&f=15 Nie wierze zeby DVD byly az tak dziadowskie Pozdrawiam! KleryQ ;) |
plytki nie sa zbyt ciekawe zalezy na jakim podkladzie :) sprobuj jeszcze na innych nosnikach moze na verbach albo tdk :D
P.s uwiesz mi ze plyty dvd sa dziadowskie :) ale tez moze byc wina systemow brak aspi :) tez warto sprawdzic |
troche niusów:
Powalczyłem troche dłużej z tą nagrywarką i okazało się, że 70-80 % nagrywa się z błędami Aspi najnowsze ze strony producenta nic nie wniosło Lepsze płytki? Próbowałem na 6 płyt LG 2 były OK natomiast na TDK błędy pojawiają się równo na całej płycie Nagrywałem 1dną LG przy nagrywarce wpiętej do portu USB 1.0 (transfer chyba 15Mbit/s) i nagrała sie ok - tylko że trwało to jakbym sam te otworki w niej lutownicą wypalał - 2h40min Poszukuje opini osób które również kożystaja z nagrywarki DVD podpiętej przez USB i/lub dysku twradego tez przez USB ponieważ przypuszczam, że przyczyną jest własnie USB Pozdrawiam KleryQ |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:25. |