Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Nec e616v, a moze inny ??? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/nec-e616v-moze-inny-50528/)

Memphisus 01.04.2005 14:22

Nec e616v, a moze inny ???

Witam,
Przmierzam sie do zakupu fona w najblizszym czasie i jak narazie jestem nastawiony na NECa e616v.
Jesli ktos z was go posiada albo mial stycznosc i moze sie wypowiedziec czy warto to bylbym bardzo wdzieczny:)

ew tez rozwazam takie telefoniki:

-Siemens CXT70
-SE T630
-LG 8120
-Motorola C975

thnx z gory ;)

Ufil123 01.04.2005 15:42

witam

byłem posziadaczem nec'a e616v - cóz moge powiedzić telefon jak na tamten czas był super i miał dużo funkcji.... ale jest pare wad o których powinieneś wiedzieć i nad którymi musisz sie zastanowić
1.troche duży (ale to akurat najmniejszy klopot) - nie jest az tak wielki
2.obsługa drogich kart MemorySticDuo - 128MB ok 150zl
3.nie można wgrywać gier Java przez kabel
4.śmieszne ograniczenia co do wgrywania pliku (5MB) - no chyba że masz karte i czytnik pamięci
5.możesz ściagnać z netu tylko 7gier -takie ograniczenie pamięci

jak mówiłem wczesniej miałem go jakis czas ale przeszedłem na MOTOROLE MPX200 - super sprawa za małą kase (ok 600zl-bez simlocka) - ma Windowsa , obsługuje najtańsze kary pamięci SD, super chodzą na nim gry, emulatory do gameboy'a i nintendo, jest pełno programów do niego (pełno to za mało powidziane), na emule znajdziesz całe tony gier, jest bardzo głośny (oczywiście chodzi o dzwięki) ... z reszta ma same pozytywne cechy oprócz jednej bateria przy zwykłym uzytkowaniu tzrymie ok 3dni(ale w necu jest podobnie), ma procesor 200MHz (odpowiednik 400MHz Palmtopów).

wiem że to głupota oglądać film na komórce, ale ta motka ma naprawde dużu wyświetlacz 2.2'' i powiem tyle super sprawa (jade sobie w pociagu na uczelnie i oglądam Frendsów heheh)

AHA Jest bardzo mała (mniejsz od sonyericsona T610) i bardzo lekka (nie to co NEC), w zestawie dostajesz ładowarke, kabel usb (możesz nim ładować telefon) oraz pokrowiec z MOTOROLI, aha no i windowsa 2002 na licencji

ja kupowałem 4 telefony u tego gościa http://www.allegro.pl/show_item.php?item=46791339

i jeszcze dorzucił słodkie niespodzianki

jeśli chcesz coś wiedzieć wiecej na temat neca albo tej motoroli to wal śmiało
pozdrawiam

Memphisus 01.04.2005 16:06

Wielkie dzieki za odp :)

Pytam dalej :D
NEC
Cytat:

śmieszne ograniczenia co do wgrywania pliku (5MB) - no chyba że masz karte i czytnik pamięci
tzn, ze jak mam karte i czytnik to moge wgrac wieksze pliki, czy w ogole fon nie przyjmuje plikow wiekszych od 5mb ???
Cytat:

możesz ściagnać z netu tylko 7gier -takie ograniczenie pamięci
dlaczego akurat 7 :| sciagam 7 gier i nie mozna ich pozniej usunac czy pamiec pozwala na wgranie ok. 7 gier ???

MOTOROLA
Zastanawialem sie nad ta motka rowniez ale odrzucilo mnie to, ze nie ma kamery, no i, ze podobno strasznie krotko trzyma wlasnie bateria, jaki kretyn dal 850mAh do takiego kombajna z windowsem :| - bez sensu.

Jakbys mogl mi napisac czy dolaczona ladowarka chodzi rowniez na 110V czy tylko na 230V ???

P.S. Musiales chyba dokupic karte zeby Friendsow ogladac:)

Ufil123 01.04.2005 16:28

Cytat:

tzn, ze jak mam karte i czytnik to moge wgrac wieksze pliki, czy w ogole fon nie przyjmuje plikow wiekszych od 5mb
oczywiście wrzucać możesz większe plik (ale tak jak mówiłem dla mnie przeszkodą była cena karty - za dużo kasy jak za 128MB - a do motki wchodzi SD i za 130zl mam 512MB)

Cytat:

laczego akurat 7 sciagam 7 gier i nie mozna ich pozniej usunac czy pamiec pozwala na wgranie ok. 7 gier
pamięć pozwala na wgranie tylku 7 gier - w sumie to nie pamięć , bo nec ma wbudowane 20MB -to sa właśnie tes mieszne ograniczenia o których pisałem

Cytat:

ale odrzucilo mnie to, ze nie ma kamery, no i, ze podobno strasznie krotko trzyma wlasnie bateria
co do kamery - no niestety nie ma, ale w Necu były dwie ale i tak sie nimi nie bawilem -wiec jak dlamnie moze ich nie byc, jak chce zrobic zdjecie to biore cyfrówke ;)

co do bateri - w necu ta 1100mAh czymie podobnie jak w motoroli 850mAh = ok 3 dni

Cytat:

Jakbys mogl mi napisac czy dolaczona ladowarka chodzi rowniez na 110V czy tylko na 230V
hmm nie wiem czy chodzi na 110V bo nie ma w polsce takiego napięcia - ale chyba chodzi tylko na 220V bo takie samo napięcie jest w UK - aha do neca musisz miec przejsciówke na PL gniazdka, w motce dostałem odrazu ładowarke na gniazdka europejskie

Cytat:

P.S. Musiales chyba dokupic karte zeby Friendsow ogladac
kupiłem sobie 512MB za 130zl i powiem tyle że wymaita - serialok 30min zajmuje ok 20MB wiec łatwo policzyć ile wciśniesz na karte :) - aha jeszcze jeden duuuży atut oglądania filmów na motce - sa do niej programy np. BtaPlayer w którym bez kłopotu zrobisz Ful Screen albo obrócisz obraz tak żeby był wyświetlany w poziomie (obraz robi sie o połowe wiekszy:)) - a w necu lipa ,jest programik który odtwarza film ale jest on wyświetlany na 3/5 ekranu reszta to pulpin odtwarzacza, wskażnik sygnału i bateri

EDIT:

motka obsługuje gry oczywiście w 3D , a nec niestty tylko tandetna JAVE

Memphisus 01.04.2005 17:15

Cytat:

Napisany przez Ufil123
kupiłem sobie 512MB za 130zl i powiem tyle że wymaita...

za 130zl :wow: gdzie taka mozna kupic?,
ja widzialem na allegro za 120zl 128mb.

a i jeszcze jedno - sa do tego cuda sluchawki ?

Ufil123 01.04.2005 17:32

Cytat:

Napisany przez Memphisus
za 130zl :wow: gdzie taka mozna kupic?,
ja widzialem na allegro za 120zl 128mb.

a i jeszcze jedno - sa do tego cuda sluchawki ?

130zl w MediaMarkt (mozliwe że potaniało) a na allegro za 120zl + przesyłka + przelew i wyjdzie to samo - a sklep to sklep - wiesz co w nim kupujesz:)(tymbardziej że ruznica jest znikoma) hehehe ale ześmy sie nie zrozumieli mi chodziło o kary SD do MOTOROLI :) - są to najtańsze karty na rynku :)

słuchawki oczywiście są do niego ale ich koszt to ok 70zl (musisz poszukac na allegro) - ale to itak lipa bo nie wiem czemu grają MONO i nie idzie tego zmienić - ja teraz walcze ze zrobieniem słuchawek na minJacka tak żeby było STEREO - w sumie żadna filozofia tylko musisz mieć wtyczke miniJack cztreopinową a o taką to cholernie trudno (wszędzie spzredają tylko 3pinowe) - w sumie wycztyałem jeszcze że mozna kupić na allegro słuchaki do noki za 5zl ucnasz kabelki i odpowiednio montujesz swoje (lepsze )słuchawki i też powinno grac stereo

podsumowując : ORGINALNE słuchawki do neca to LIPA BO GRAJA MONO (zreszta do Motoroli to samo tez sa orginalne a i tak grają MONO)

aha jeszcze jedna ważna rzecz Nec KIEPSKO RADZI SOBIE Z MP3 ( wsumie razudało mi sie odtworzyć mp3 ale taki plik musił mieć określone parametry) ale za to lepiej radzi sobie z WMA (ktore zjamuja oczywiscie mniej niż mp3, oraz możesz eksperymentować z kompresją)

pozdro

Memphisus 01.04.2005 17:43

Cytat:

Napisany przez Ufil123
130zl w MediaMarkt (mozliwe że potaniało) a na allegro za 120zl + przesyłka + przelew i wyjdzie to samo - a sklep to sklep - wiesz co w nim kupujesz:)(tymbardziej że ruznica jest znikoma)

słuchawki oczywiście są do niego ale ich koszt to ok 70zl (musisz poszukac na allegro) - ale to itak lipa bo nie wiem czemu grają MONO i nie idzie tego zmienić - ja teraz walcze ze zrobieniem słuchawek na minJacka tak żeby było STEREO - w sumie żadna filozofia tylko musisz mieć wtyczke miniJack cztreopinową a o taką to cholernie trudno (wszędzie spzredają tylko 3pinowe) - w sumie wycztyałem jeszcze że mozna kupić na allegro słuchaki do noki za 5zl ucnasz kabelki i odpowiednio montujesz swoje (lepsze )słuchawki i też powinno grac stereo

podsumowując : ORGINALNE słuchawki do neca to LIPA BO GRAJA MONO (zreszta do Motoroli to samo tez sa orginalne a i tak grają MONO)

aha jeszcze jedna ważna rzecz Nec KIEPSKO RADZI SOBIE Z MP3 ( wsumie razudało mi sie odtworzyć mp3 ale taki plik musił mieć określone parametry) ale za to lepiej radzi sobie z WMA (ktore zjamuja oczywiscie mniej niż mp3, oraz możesz eksperymentować z kompresją)

pozdro

ale mi chodzi o sluchawki stereo do Motki - nie do neca !!
jak nie ma to lipa:( wtedy odtwarzacz mp3 mozna o kant dupy otluc...:|

Ufil123 01.04.2005 17:52

Cytat:

Napisany przez Memphisus
ale mi chodzi o sluchawki stereo do Motki - nie do neca !!
jak nie ma to lipa:( wtedy odtwarzacz mp3 mozna o kant dupy otluc...:|

no niestety

ale tak jak mówie za pare złoty możesz sobie sam takie słuchawki zrobić - bez większego wysiłku :) - po pierwszysch testach moge powiedzieć że wysztko zaj...cie smiga - oczywiście STEREO - problem jest tylko w tym że nie moge zlutowac kabli na stałe do miniJacka bo nie mam takiej lutownicy z tak cienkim grotem i będe musiał iśc do jakiegoś serwisu żeby mi to zlutowali.

Memphisus 01.04.2005 17:59

Cytat:

Napisany przez Ufil123
no niestety

ale tak jak mówie za pare złoty możesz sobie sam takie słuchawki zrobić - bez większego wysiłku :) - po pierwszysch testach moge powiedzieć że wysztko zaj...cie smiga - oczywiście STEREO - problem jest tylko w tym że nie moge zlutowac kabli na stałe do miniJacka bo nie mam takiej lutownicy z tak cienkim grotem i będe musiał iśc do jakiegoś serwisu żeby mi to zlutowali.

spoko, moze ja wezme, zobacze jeszcze

dzieki za info;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:16.