![]() |
Nec e616v, a moze inny ???
Witam,
Przmierzam sie do zakupu fona w najblizszym czasie i jak narazie jestem nastawiony na NECa e616v. Jesli ktos z was go posiada albo mial stycznosc i moze sie wypowiedziec czy warto to bylbym bardzo wdzieczny:) ew tez rozwazam takie telefoniki: -Siemens CXT70 -SE T630 -LG 8120 -Motorola C975 thnx z gory ;) |
witam
byłem posziadaczem nec'a e616v - cóz moge powiedzić telefon jak na tamten czas był super i miał dużo funkcji.... ale jest pare wad o których powinieneś wiedzieć i nad którymi musisz sie zastanowić 1.troche duży (ale to akurat najmniejszy klopot) - nie jest az tak wielki 2.obsługa drogich kart MemorySticDuo - 128MB ok 150zl 3.nie można wgrywać gier Java przez kabel 4.śmieszne ograniczenia co do wgrywania pliku (5MB) - no chyba że masz karte i czytnik pamięci 5.możesz ściagnać z netu tylko 7gier -takie ograniczenie pamięci jak mówiłem wczesniej miałem go jakis czas ale przeszedłem na MOTOROLE MPX200 - super sprawa za małą kase (ok 600zl-bez simlocka) - ma Windowsa , obsługuje najtańsze kary pamięci SD, super chodzą na nim gry, emulatory do gameboy'a i nintendo, jest pełno programów do niego (pełno to za mało powidziane), na emule znajdziesz całe tony gier, jest bardzo głośny (oczywiście chodzi o dzwięki) ... z reszta ma same pozytywne cechy oprócz jednej bateria przy zwykłym uzytkowaniu tzrymie ok 3dni(ale w necu jest podobnie), ma procesor 200MHz (odpowiednik 400MHz Palmtopów). wiem że to głupota oglądać film na komórce, ale ta motka ma naprawde dużu wyświetlacz 2.2'' i powiem tyle super sprawa (jade sobie w pociagu na uczelnie i oglądam Frendsów heheh) AHA Jest bardzo mała (mniejsz od sonyericsona T610) i bardzo lekka (nie to co NEC), w zestawie dostajesz ładowarke, kabel usb (możesz nim ładować telefon) oraz pokrowiec z MOTOROLI, aha no i windowsa 2002 na licencji ja kupowałem 4 telefony u tego gościa http://www.allegro.pl/show_item.php?item=46791339 i jeszcze dorzucił słodkie niespodzianki jeśli chcesz coś wiedzieć wiecej na temat neca albo tej motoroli to wal śmiało pozdrawiam |
Wielkie dzieki za odp :)
Pytam dalej :D NEC Cytat:
Cytat:
MOTOROLA Zastanawialem sie nad ta motka rowniez ale odrzucilo mnie to, ze nie ma kamery, no i, ze podobno strasznie krotko trzyma wlasnie bateria, jaki kretyn dal 850mAh do takiego kombajna z windowsem :| - bez sensu. Jakbys mogl mi napisac czy dolaczona ladowarka chodzi rowniez na 110V czy tylko na 230V ??? P.S. Musiales chyba dokupic karte zeby Friendsow ogladac:) |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
co do bateri - w necu ta 1100mAh czymie podobnie jak w motoroli 850mAh = ok 3 dni Cytat:
Cytat:
EDIT: motka obsługuje gry oczywiście w 3D , a nec niestty tylko tandetna JAVE |
Cytat:
ja widzialem na allegro za 120zl 128mb. a i jeszcze jedno - sa do tego cuda sluchawki ? |
Cytat:
słuchawki oczywiście są do niego ale ich koszt to ok 70zl (musisz poszukac na allegro) - ale to itak lipa bo nie wiem czemu grają MONO i nie idzie tego zmienić - ja teraz walcze ze zrobieniem słuchawek na minJacka tak żeby było STEREO - w sumie żadna filozofia tylko musisz mieć wtyczke miniJack cztreopinową a o taką to cholernie trudno (wszędzie spzredają tylko 3pinowe) - w sumie wycztyałem jeszcze że mozna kupić na allegro słuchaki do noki za 5zl ucnasz kabelki i odpowiednio montujesz swoje (lepsze )słuchawki i też powinno grac stereo podsumowując : ORGINALNE słuchawki do neca to LIPA BO GRAJA MONO (zreszta do Motoroli to samo tez sa orginalne a i tak grają MONO) aha jeszcze jedna ważna rzecz Nec KIEPSKO RADZI SOBIE Z MP3 ( wsumie razudało mi sie odtworzyć mp3 ale taki plik musił mieć określone parametry) ale za to lepiej radzi sobie z WMA (ktore zjamuja oczywiscie mniej niż mp3, oraz możesz eksperymentować z kompresją) pozdro |
Cytat:
jak nie ma to lipa:( wtedy odtwarzacz mp3 mozna o kant dupy otluc...:| |
Cytat:
ale tak jak mówie za pare złoty możesz sobie sam takie słuchawki zrobić - bez większego wysiłku :) - po pierwszysch testach moge powiedzieć że wysztko zaj...cie smiga - oczywiście STEREO - problem jest tylko w tym że nie moge zlutowac kabli na stałe do miniJacka bo nie mam takiej lutownicy z tak cienkim grotem i będe musiał iśc do jakiegoś serwisu żeby mi to zlutowali. |
Cytat:
dzieki za info;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:16. |