![]() |
@Albi ja sobie myślę, że zostają dobre minusowe płyty kupione w hurtowni. nawet przy 1000 sztuk różnica w cenie nie będzie wielka a możliwość oglądania na stacjonarnym dvd jest ogromnym atutem.
@Briho duża część stacjonarek nie czyta svcd a i nie brakuje takich, które nie czytają vcd lub też nagrywanych vcd (tłoki biorą - znam takie stare sony) pomijając kwestię możliwości odczytu, jakość vcd doprowadza mnie do zgrzytania zębami. (( edit: minidvd to jakaś porażka... :| nawet mój Lepszy Goldstar tnie się na tym (ale nikt nie napisał, że ma to czytać) |
Tak to jest jak się zadaje niekompletne pytania ;)
Bo widzicie będę robić około 1000 takich płyt (tak, filmik komercyjny) i chodzi o jak największy zasięg, tzn, żeby kazdy kto dostani epłyte mógł ją odtworzyć. miniDVD odpada - sprawdziłem na kilku stacjonarnych odtwarzaczach i niestety nie działa SVCD odpada - mam kilka strumieni audio i napisów. Więc zostaje tylko DVD. Dzieki za odpowiedzi. |
Cytat:
|
Cytat:
dokładnie P.S. a co do odtwarzania miniDVD na stancjonarnym DVD - przez takie eksperymenty zepsół mi sie DVD z panasonica (spalił się laser) i to nie wiem czy przez tą miniDVD czy ogólnie - ale naszczęście był na gwarancji i po miesiącu stwierdzili że dadzą mi nowy odtwarzacz (nie było mojego modelu to dali mi wyższy :)) pozdro |
to nagraj na CD, skoro chcesz odtwarzac to na kompie to nie bedzie zadnego problemu
|
Hmmm ...
Filmu na DVD nie odczyta komputer z tylko napędem CD - a jest ich nie mało. :idea: W tym problem ... |
Cytat:
maniek |
czyli chcesz zrobic sobie miniDVD
bo tak nazywa sie standard DVD nagranego na CD malo ktory odtwarzacz stacjonarny to przelknie, moj pihillips sie tnie, aiwa znajomego nie widzi plyty a thomson i sony zglaszaja blad |
CZy filmik DVD o rozmiarze 300MB można nagrać na CD-R ?
Mam zautoringowany, krótki filmik 10min, który zajmuje 300MB, cały katalog VIDEO_TS tyle zajmuje.
Czy moge go nagrać na płytę CD-R tak, żeby odtwarzały to stacjonarne DVD ? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:28. |