Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Medieval lords (https://forum.cdrinfo.pl/f11/medieval-lords-50623/)

matma6 03.04.2005 19:36

Medieval lords

chciałem pograć w gre medieval lords PL , ale po jej zainstalowaniu komputer stwierdził że jest nieprawidłowa i należy włożyć porawny cd do nośnika, zapewne jest jakieś zazbezpieczenie . Jak je moge wykryć i rozpoznać a później odpalić gre? To samo działo sie w deamone tools ia alcoholu, ale nie wiem , może źle ustawiałem programy. JAk mam odpalić te gre?

downloads 03.04.2005 22:02

Wersja niemiecka była zabezpieczona Starforce 3.4 :nie: Sprawdź zabezpieczenie programem A-RAy Scanner www.aray-software.com.

Granie z kopii Starforce bez cukierka jest troche skomplikowane- wymaga dobrego obrazu (MDS) i przejściówki z IDE na USB + Starforce nightmare.
Ewentualnie miniimage ale z tym są podobne problemy.

matma6 04.04.2005 14:55

TEn program nic nie wykrył na tej płytce , próbowałem kilka razy, może jakiś inny polecisz . Ale jakieś zabezpieczenie musi przecież być. Obok linku z którego ściągałem te gierke pisało że jest to zabezpieczenie safedisc 3 . Może o to chodzi?

downloads 04.04.2005 16:39

No nie wiem- SafeDisc jest łatwo wykrywalny. Sprawdź jeszcze tym: http://www.makeabackup.com/contentid-3.html ale A-Ray jest lepszy.
Tak na marginesie A-Ray'a zeskanuj katalog w którym masz zainstalowaną grę.

matma6 05.04.2005 17:05

Tak, wykryło w katalogu gry starforca 3.4 w pliku medieval_lords.exe i protect.dll . Co teraz?

downloads 05.04.2005 18:10

Cytat:

Napisany przez matma6
Tak, wykryło w katalogu gry starforca 3.4 w pliku medieval_lords.exe i protect.dll . Co teraz?

No to fatalnie. :smutny: Albo znajdziesz cukierka albo, jeżeli to jest obraz MDS zrobiony z własciwym profilem, możesz zamontować to w wirtualu i użyc Starforce nightmare (odłacza napędy IDE). Druga opcja to znalezienie w sieci mini-image do tej gry, zainstalowanie jej i znów- starforce nightmare+mini image w wirtualu.
Trzecia najciekawsza- jeżeli masz odpowiednio zrobiony MDS to wypalasz go z RMPS i kupujesz przejściówkę z IDE na USB. Podłaczasz napęd do USB, wkładasz grę i grasz. Problem w tym, że nie widziałem w Polsce takiej przejściówki. Ta opcja rzczej odpada- podaje tylko jako ciekawostkę.

Mini image prawdopodobnie nie musi byc do polskiej wersji. Cukierka do PL chyba nie łatwo znalźć, więc polecam mini-image. W razie problemów przyjrzyj sie wątkom dot. TOCA 2 i Starforce 3- one dotycza głównie problemów ze Star Fuckiem i nowszym Starforce nightmare.

Pozdrawiam

matma6 05.04.2005 18:37

a czy może to być obraz *iso lub *bin?

downloads 05.04.2005 19:29

Cytat:

Napisany przez matma6
a czy może to być obraz *iso lub *bin?

Masz na mysli mini-image, czy obraz do gry czy co?
Co do mini image to bierz jaki jest- to nie takie łatwe zrobic działający. A gra musi być MDS lub BWA zeby mogła zadziałać z wirtuala bo musi być to format pliku zawierający informacje DPM.

matma6 05.04.2005 20:56

mam na myśli obraz do gry . co w tym starforce nightmare mam zrobić , jest tam z 20 przycisków , nie znam sie na tym.

downloads 05.04.2005 21:31

Cytat:

Napisany przez matma6
mam na myśli obraz do gry . co w tym starforce nightmare mam zrobić , jest tam z 20 przycisków , nie znam sie na tym.

Moim zdaniem ISO i BIN nie bardzo sie nadają, najpierw poszukaj cukierka bo to chyba najprostsze. Jak nie to to poszukaj plku MDS lub BWA do tej gry.
Opis starforce nightmare jest w wątku o Toca 2. Nie pomogę Ci z nim bo nie mam teraz nic zabezpieczonego SF wiec nie mam jak sprawdzić.

matma6 06.04.2005 18:12

ten mini image jak już sćiągnąłem to mam zwyczajnie tylko w deamonie otworzyć?

downloads 06.04.2005 20:47

Cytat:

Napisany przez matma6
ten mini image jak już sćiągnąłem to mam zwyczajnie tylko w deamonie otworzyć?

Zamontować w Daemonie albo A 120% i użyc starforce nightmare lub Starf*cka.

matma6 07.04.2005 08:07

no i to samo , ma ktoś może cukierka do tej gry?

downloads 07.04.2005 09:01

Cytat:

Napisany przez matma6
no i to samo , ma ktoś może cukierka do tej gry?

To nie najlepsze forum do zadawania takich pytań (regulamin).

matma6 14.04.2005 20:21

udało mi sie po cieżkich próbach uruchomiłem , ale dlaczego po wyłączeniu gry komputer sie zawiesza podczas wyłączania kompa , może to przez ten program STARFUCK

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:03.