![]() |
Problem z Lite-On LTR-52327S
Dokładniej chodzi o to że po zmianie biosu na najnowszy zaczęły się problemy z nagrywaniem płyt. Jeśli chodzi o producentów płyt z którymi czasami na problemy nagrywarka to są to Verbatim, Sony, Msonic, BenQ i jeszcze kilka ale nie pamiętam jakich. Zapomniałem dodać że mam wersje bez epromu. Zmieniłem bios na poprzedni zgodnie z wersją nagrywarki czyli teraz mam wersję QS58 i problem nadal istnieje :( niektore płyty nagrywa inne nie, nawet gdy są tej samej firmy. Przeważnie nagrywam dane 16x i gdy zmienię na mniejszą wartość to również mam takie problemy. Jak można zaradzić temu, oprócz oczywiście wymiany nagrywarki (gwarancji już nie ma) ?? Czekam na jakieś porady.
Pozdrawiam pablo83 |
pierwsze pytanie to gdzie jest gwarancja jeśli te nagrywarki są w sprzedaży mniej niż 2 lata. (tak przynajmniej pamiętam a mam taką)
Cytat:
najbardziej zgodny z nagrywarką jest najnowszy bios QS0E5A polecany przez producenta. (z punktu widzenia producenta :P ale i z punktu ilości rozpoznawanych nośników) jeśli padła to zamiast się katować i wywalać płyty lepiej zainwestować 100 złociszy. można jeszcze przeczyścić, podmuchać, odpukać w niemalowane... |
hm... chodziło mi o to że nagrywarka nie posiada epromu, jeśli chodzi o wersję biosu to taka jest wyświetlana przez nero info, ale chodzi właśnie o QS0E58, a gwarancję miałem na rok, nagrywarkę kupiłem dokładnie 25 lutego 2004 więc gwarancji już nie ma.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:59. |