Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Problem z mychą !!! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/problem-mycha-50643/)

szafran1988 07.04.2005 11:16

mysz bezprzewodowa mam na porcie ps2 i tak samo podlaczam przewodowa roznia sie jednym bezpszewodowa dziala a przewodowa nie :(

epol 04.04.2005 17:05

Spotkalem sie kiedys z podobnym problemem. Instalwoalem kumpeli xp korzystajac z zestawu usb (mysz+klawa). Kumplea w domciu juz sobie podlaczyla i mysz i kalwe na ps2 i tu zonk. Klawa chodzila, a mysz nie. Podlaczylem wiec mysz na port szeregowy i ona odpalila. Dopiero teraz usunalem bezprzewodowka (chyba) i zainstalowalem mysz na ps2.

Arnold 04.04.2005 16:18

U mnie jest problem z myszką przewodową że jak podłącze przy wyłączonym komputerze (z sieci) to bios i windows jej nie wykryją i nawet nie zaświeci się dioda w niej.
Dopiero muszę podłączać ją kiedy kumputer jest włączony kiedy ładuję się bios (chwilkę po pierwszym piknięciu z pc speakera) i działa już cały czas puki nie wyłącze komputera z prądu.
---edit
Zapomniałem dodać że ten problem występuje tylko przy ps2
Jak podłączam tą myszkę (mysz combo) pod usb to nie ma problemu

mr_spock 04.04.2005 16:05

a moze ta bezprzewodowa jest pod USB, przewodowe pod PS i dlatego ten problem ? :)

szafran1988 04.04.2005 15:14

Hmm wiec tak poczatki wygladaly nastepujaco mialem myche bezprzewodowa wyczerpaly mi sie w niej baterie wiec wymienilem ja i podlaczylem przewodowa ktora chodzila jakies 15 minut potem zaczela sie lekko wieszac az wkoncu calkiem przestala reagowac na ruch.

teraz dziala juz tylko przewodowa windows nic nie pisze ze nie jest podlaczona to wyglada tak jakby wysiadla bateria w myszce BEZPRZEWODOWEJ ;/ .
Mam dwie myszki przewodowe i w kazdej wystepuje ten sam objaw a raczej brak objawu ;p .
O uszkodzeniu myszki raczej nie ma mowy :)

ed hunter 04.04.2005 15:03

też miałem problem z mychą - gryzła kable.

a serio to sprawdzić w menadżerze urządzeń czy ją widać.

mr_spock 04.04.2005 14:58

Win myche wykrywa i instalacja jest niepotrzeba - chyba ze chodzi o dodatkowe przyciski.

szafran1988 - a czy win pisze, ze myszka jest niepodlaczona?

Piterniel 04.04.2005 14:55

Nie zawsze bo jest wykrywana jako standarowa myszka PS/2 ;)
Pewnie szafran ma problem takiego typu, że system myśli, że ma mysz bezprzerowodą a ma podłączoną przewodową.
Jest jeszcze taka możliwość, że przewodowa jest uszkodzona ;p

-Kowalik- 04.04.2005 14:49

Ale nie zawsze, no co Ty. Ja pierwsze sterowniki wrzuciłem do myszki którą ostatnio kupiłem bo ma w "sobie" masę przycisków np do sterowania multimediami. A tak do ani jednej mychy nigdy nic nie instalowałem.

Piterniel 04.04.2005 14:25

A może sterowniki do myszki trzeba wymienić ?:)
Wiesz takie coś jak myszka też się instaluje ;]

szafran1988 04.04.2005 14:17

Problem z mychą !!!

Hej mam taki problem mialem podlaczona myche bezprzewodowa do kompa i dziala w 100% sprawnie teraz jak podlaczam przewodowa po prostu nie reaguje tak jakby wcale nie byla podlaczona.

Dlaczego dziala mi tylko mycha bezprzewodowa a przewodowe nie dzialaja ???

Prosze o szybka pomoc !

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:14.