![]() |
Emperor 2 na jakim kablu do TV??
Witam.
Mam Thomsona 100Hz 28" i narazie na standardowym Scart podłączyłem sprzęta - dziś w makro kupiłem 8 ) Oczywiście obrazek jest miodzio. Mam mase wejść na: Scart x3, Chinch, S-VHS, które daję najlepsza jakość (głównie pytam o S-VHS), bo nie chcę kupować w ciemno nowego kabla. I co to je Qpel i GMT??? |
Ja polecam zakup pełnego dobrego kable Euro i podłączenie RGB. Najlepszy obraz jaki może być w analogu.
|
Orginalny kabel Euro od Emperora nie jest zły(porządny ekran) i oczywiście jest "pełny" - więc podłącz pod wejście w TV z obsługą RGB i lepiej już nie będzie
|
Cytat:
|
Byłem pierwszy
|
Tzn mam kupić SCARTa RGB, ta???
Czy czegoś nie qmam??? |
Nie wiem czy jest u Ciebie w TV, ale chyba ta odtwarzarka ma wyjscie kompozytowe i obraz bez przeplatania.. to moze to byloby jeszcze lepsiejsze.
Ja z kolei mam pytanko... rozumiem, ze masz pewnie podlaczone glosniki pod wyjscie analogowe (5.1). Jak jest z dekodowaniem DTS? |
Nie mam zestawu 5.1, bo dla mnie mija się to z celem, gdy nie ma się pokoju naprawdę urządzonego dla kina domowego :]
|
Nic sie nie mija, wystarczy pokoj wysprzatac i zapodac, a efekty i przyjemnosc z tego plynaca zrewanzuja sie. Sam nie mam pokoju jakiegos och i ach i uwazam, ze warto bylo wydac na kolumny, a wcale nie musza byc jakies wybujane cenowo.
|
emperor 2
emperor 2 ma wbudowany dekoder AC-3
niestety DTS-u nie trawi słychac upojna ciszę przy zastosowaniu dołaczonego zestawu głosników manta 5.1 sprawdzone na filmie z DTS . jesli chodzi o DTS to tylko wyjscie Cyfrowe i zewnetrzny dekoder. |
Cytat:
Ja chcialem tylko potwierdzic to co On powiedziel. 8 ) |
A w opcjach obrazu TV mogę włączać RGB, widać małe różnice w obrazie gdy przełączę na ten tryb.
Potrzebuję do tego nowy kabel czy na domyślnym manty może być?? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:20. |