![]() |
Uszkodzone napędy LG
Siemka mam następujący problem :( Mam dwa napędy Lg-Gsa4163B i Lg GCC4520B. Pierwszy jest na master a drugi na slave. Chciałem zupdateować Biosa do tego drugiego i mi się s******yły oba czytniki :( Nagrywara DVD jest widoczna w Biosie ale w windzie nie działa, za to combo nawet w biosie nie widac :( Wiem, że powinienem updateowac biosa do nagrywary ktora jest na master no ale nie wiedziałem :( Da się to jakoś naprawić ?? Dzięki z góry jestem całkowicie łysy z updateowania Biosu do nagrywarek :D Proszę o szybką odpowiedź .
|
No pliska pomóżcie mi bo nic na ten temat nie wiem !!!
|
Nie jestem taki nOOb jak się spodziewałem :D Udało mi się wyekstraktować z pliku exe od biosa taki o rozszerzeniu hex. Combo Lg naprawiłem :D Tylko mi nagrywara DVD pozostała. Mam takie pytanie jak zrobić prawidłową dyskietkę startową spod Windy, żeby mieć polskie klawisze ??? Niewiem jak zmienić folder ponieważ nie moge znaleźć tej ******onej krechy --> "\" !!! Dziękóweczka z góry :D
|
Po ci polski układ klawiatury? Wywal z flopki bootowalnej utworzonej pod XP wszystkie pliki z wyjątkiem
command.com msdos.sys io.sys Wtedy masz to co naciśniesz (bez polskich znaków diakrytycznych) - układ US, zamiast polskiego układu maszynistki. |
Wielkie dzięki alt-f4 :D Już oba napędy mi działają :D
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:53. |