![]() |
jak bank netowy?
witam!
jaki jest wg Was nejlepszy bank internetowy (brak oplat za prowadzenie konta i kwoty minimalnej itp), prosilbym o jakies plusy i minusy bankow do ktorych jestescie zapisani. poki co mysle o zapisaniu sie do mbanku. |
|
mBank i żaden inny ;)
Korzystam od stycznia 2004r. :D Tylko, że nie mam eKonta tylko IzzyKonto, ale to prawie to samo, tylko nie można brać kredytów i nie ma kilku opcji :nie: Dlaczego wybrałem ten bank? Bardzo niskie koszty np. przelewów itp. Bezprowizyjna wypłata w bankomatach Euronet'u i WBK'a :D :) Przelewy do inny banków dochodzą bardzo szybko :taktak: |
zdecydowanie mBank
miałem mBank i Inteligo - z Inteligo zrezygnowałem po roku bo miałem dość mBank został :) |
ja mam IzzyKonto w mBanku. Solidny, szybki bank. Przelwy dochodza nawet tego samego dnia, jedyny minus to oplata za przelew zewnetrzny (do innego banku) 50gr ale da sie zyc.
|
Cytat:
|
Ja mam osobiście Inteligo ;)
Przelew 1zł i jak dla mnie PLUS, że ma dużo odziałów w polsce ;) |
pytanie co do bankow www :) - czy w ktorymkolwiek mozna otrzymac Vise Electron ale umozliwiajaca zakupy przez internet (dodatkowe 3 cyfry w polu z podpisem) ?
|
tego IzzyKonto moga miec niepelnoletni? lol..
ja ze starszym mam konto w Lukasie - super, 0 oplat, dobre zabezpieczenia [token itp.] polecam pozdro ;) |
Cytat:
co do nr na karcie visa electron z przodu mam mniej wiecej tak: 1234 1234 1234 1234 a z tylu karty w miejscu podpisu dodakowe trzy cyfry 1234 1234 1234 1234 123 |
wlasnie zauwazylem ze izzy ma takie cos - i jedno jeszcze pytanie: Czy te konto nic nie kosztuje nawet gdy jest puste? (Intelligo jest bezplatne od 100pln)
|
a ja mam takie pytanie: czy w mBanku mozna sobie otworzyc konto walutowe (konkretnie chodzi mi o dolary), a jak nie to w ktorym banku mozna to zrobic?
|
Cytat:
|
a ja sobie mam ING BŚ ;) i nie narzekam, przelewy 0 zl :)
|
Cytat:
Napewno można w wbk i pko ,ale pobierają opłaty,które są dość duże(tzn.jak ktoś ci wpłaci kasę na konto w obcej walucie oni pobierają prowizję a oprócz tego przeliczają na pln wg swojego kursu) Mam konto w mbanku(nawet 2)ekonto i emax+ i jestem jak narazie w miarę zadowolony. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:30. |