![]() |
a ja mam problem z jednym filmem w rmvb, tzn. moge odtwarzac rmvb z napisami w SubEdit, wszystkie sie plynnie odtwarzaja, poza jednym, ktory ma "czkawke"
pobralem najnowsze realalt146.exe, nie pomoglo |
A można.
Robisz "filter graph" GraphEditem dla AVS. Wczytujesz go w AVS. Jak masz plugin AVS do napisów to możesz od razu w nim dodać. A jak nie, to i tak i tak czeka cię VDubMod. W VDubMod wczytujesz AVS, dokładasz napisy (też potrzebny plugin ;PPPp), ustawiasz kompresję audio i video i... kodujesz do AVI. Tym oto sposobem wkleisz na stałe napisy do RMVB i każdy odtwarzacz DivX ci je pokaże (to jeszcze zależy czy po wybraniu kompresji XviD/DivX ustawisz w opcjach QPEl i inne takie - niektóre odtwarzacze są na to alergiczne) ;PPPp A jak nie chcesz robić do AVI to możesz spowrotem do RMVB. Tylko nie wiem, czy EasyRealMediaProducer/Editor przyjmuje AVS... chwila... tak, przyjmuje. No to można i do RMVB. Tylko napisy musisz w AVS podłożyć bo ERMP/E nie posiada takiej funkcjonalności. |
nie wiecie czy mozna w jakis sposób wkleic napisy do filmu RMVB ? bo jakims sposobem na TV mi napisów w filmach nie wyswietla !
|
Cytat:
|
heh, noo stary ten Crystal dziala (czyta rmvb i napisy :D ), dziex za tip, po tylu poszukiwaniach; nareszcie :D :D :D (dla zainteresowanych: trza miec tez zainstalowane kodeki RealAlternative)
|
Noo chyba ze wpakujesz sie w to co ja, czyli jesli miales juz zainstalowanego normalnego RealPlayera przed zainstalowaniem Real Alt. to masz tak zwanego ZONKA! bo ci tera nie bedzie chcialo rmvb w innych playerach otwierac, choc po zainstalowaniu kodeków z RA powinno :/, Podobno mozna pousówac resztki z RealPlayera, ktore na to nie pozwalaja z dosa, no ale to dla tych ktorzy cierpia na nadmiar wolnego czasu i cierpliwosci :D
|
Czesc, a uzywa ktos "Media Player Classic" ? ja uzywam go do wszystkiego, jak dla mnie nie ma lepszego, ale nie wczytuje mi napisow wlasnie do .rmvb, moze cos przeoczylem, mam ustawione Direct X 9 w Playback>output>Realmedia Video
Dobra, nie wazne, MPC po zainstalowaniu real player alternative pozmienial ustawianiu hotkeys'ow |
Ja tam wolę ZoomPlayer i odpowiednie filtry DS - nie potrzebuję oddzielnego playera do każdego filmu ;PPPp
|
jest program który odtwarz rmvb i czyta wszystkie rodzaje napisów jes to Crystal1.95
ps. dodajcie mi reputacje |
ok.ciekawe czy znajdę napisy do filmu w takim formacie,ale to już inna sprawa:)
|
Jesli masz RealAlternative to każdy player DirectShow odtworzy ci takiego RMVB. Napisy obsługuje się wtedy dokładnie tak samo jak przy AVI.
|
no nie wszystkimi playerami idzie odczytać format rmvb(bo w takim formacie jest film),a napisów nie szukałem jeszcze,mam nadzieję ,ze też są tak jak do divx.
|
Jeżeli masz do filmu napisy to odczytać film będziesz mógł prawie wszystkimi playerami i jeżeli ten player potrafi wczytywać napisy to bez problemu to będzie działać. U mnie na Sub Edicie działa bez problemów.
|
Cytat:
|
Rmvb napisy??
Czy do filmów w tym formacie dostępne są napisy??jak tak to jakim programem można je wczytać mam real player alternative 1.3 ale nie mogę nim wczytać,brakuje mu czegoś lecz nie wiem czego jakieś vrm.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:19. |