Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DivX, Xvid, Matroska i inne (https://forum.cdrinfo.pl/f16/)
-   -   Rmvb napisy?? (https://forum.cdrinfo.pl/f16/rmvb-napisy-50685/)

NeoFighter 07.12.2005 00:24

a ja mam problem z jednym filmem w rmvb, tzn. moge odtwarzac rmvb z napisami w SubEdit, wszystkie sie plynnie odtwarzaja, poza jednym, ktory ma "czkawke"
pobralem najnowsze realalt146.exe, nie pomoglo

dk75 06.12.2005 00:27

A można.
Robisz "filter graph" GraphEditem dla AVS.
Wczytujesz go w AVS.
Jak masz plugin AVS do napisów to możesz od razu w nim dodać. A jak nie, to i tak i tak czeka cię VDubMod.
W VDubMod wczytujesz AVS, dokładasz napisy (też potrzebny plugin ;PPPp), ustawiasz kompresję audio i video i... kodujesz do AVI.
Tym oto sposobem wkleisz na stałe napisy do RMVB i każdy odtwarzacz DivX ci je pokaże (to jeszcze zależy czy po wybraniu kompresji XviD/DivX ustawisz w opcjach QPEl i inne takie - niektóre odtwarzacze są na to alergiczne) ;PPPp
A jak nie chcesz robić do AVI to możesz spowrotem do RMVB.
Tylko nie wiem, czy EasyRealMediaProducer/Editor przyjmuje AVS... chwila... tak, przyjmuje.
No to można i do RMVB. Tylko napisy musisz w AVS podłożyć bo ERMP/E nie posiada takiej funkcjonalności.

zubr 05.12.2005 16:40

nie wiecie czy mozna w jakis sposób wkleic napisy do filmu RMVB ? bo jakims sposobem na TV mi napisów w filmach nie wyswietla !

uuk81 19.07.2005 22:00

Cytat:

Napisany przez tonieja89
jest program który odtwarz rmvb i czyta wszystkie rodzaje napisów jes to Crystal1.95
ps. dodajcie mi reputacje

Masz ode mnie ;) Crystal 1.96 Pro odtworzył mi plik rmvb + napisy, czego nie dokonał dołączany do Real Alternativ Media Player Classic :smutny: I zrobił to bez instalacji ||

Mad_Dog 16.06.2005 14:07

heh, noo stary ten Crystal dziala (czyta rmvb i napisy :D ), dziex za tip, po tylu poszukiwaniach; nareszcie :D :D :D (dla zainteresowanych: trza miec tez zainstalowane kodeki RealAlternative)

Mad_Dog 16.06.2005 13:59

Noo chyba ze wpakujesz sie w to co ja, czyli jesli miales juz zainstalowanego normalnego RealPlayera przed zainstalowaniem Real Alt. to masz tak zwanego ZONKA! bo ci tera nie bedzie chcialo rmvb w innych playerach otwierac, choc po zainstalowaniu kodeków z RA powinno :/, Podobno mozna pousówac resztki z RealPlayera, ktore na to nie pozwalaja z dosa, no ale to dla tych ktorzy cierpia na nadmiar wolnego czasu i cierpliwosci :D

JacoM 14.06.2005 18:57

Czesc, a uzywa ktos "Media Player Classic" ? ja uzywam go do wszystkiego, jak dla mnie nie ma lepszego, ale nie wczytuje mi napisow wlasnie do .rmvb, moze cos przeoczylem, mam ustawione Direct X 9 w Playback>output>Realmedia Video

Dobra, nie wazne, MPC po zainstalowaniu real player alternative pozmienial ustawianiu hotkeys'ow

dk75 08.05.2005 11:14

Ja tam wolę ZoomPlayer i odpowiednie filtry DS - nie potrzebuję oddzielnego playera do każdego filmu ;PPPp

tonieja89 08.05.2005 11:09

jest program który odtwarz rmvb i czyta wszystkie rodzaje napisów jes to Crystal1.95
ps. dodajcie mi reputacje

devil-80 17.04.2005 20:23

ok.ciekawe czy znajdę napisy do filmu w takim formacie,ale to już inna sprawa:)

dk75 17.04.2005 18:05

Jesli masz RealAlternative to każdy player DirectShow odtworzy ci takiego RMVB. Napisy obsługuje się wtedy dokładnie tak samo jak przy AVI.

devil-80 05.04.2005 17:05

no nie wszystkimi playerami idzie odczytać format rmvb(bo w takim formacie jest film),a napisów nie szukałem jeszcze,mam nadzieję ,ze też są tak jak do divx.

if22 05.04.2005 16:37

Jeżeli masz do filmu napisy to odczytać film będziesz mógł prawie wszystkimi playerami i jeżeli ten player potrafi wczytywać napisy to bez problemu to będzie działać. U mnie na Sub Edicie działa bez problemów.

smolik 05.04.2005 16:02

Cytat:

Napisany przez devil-80
Czy do filmów w tym formacie dostępne są napisy??jak tak to jakim programem można je wczytać mam real player alternative 1.3 ale nie mogę nim wczytać,brakuje mu czegoś lecz nie wiem czego jakieś vrm.

Do odtwarzania wystarczy zwykły player np. SubEdit.

devil-80 05.04.2005 15:56

Rmvb napisy??

Czy do filmów w tym formacie dostępne są napisy??jak tak to jakim programem można je wczytać mam real player alternative 1.3 ale nie mogę nim wczytać,brakuje mu czegoś lecz nie wiem czego jakieś vrm.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:19.