![]() |
Problem z odczytem płyty DVD...
Witam...
Próbowałem zrobić kopię płytki dołączonej do gazety ale wydawała się uszkodzoną (na Litku 851) bardzo długo napęd mielił i wywalał brak płyty. Na stacjonarnym DVD film można było odtworzyć aczkolwiek potrafił się zatrzymywać. Dzisiaj zanabyłem nówkę LG (myśląc, że powoli pada Litek) i ku mojemu zdziwieniu też nie radzi sobie z tą płytą. Chciałem dać sobie spokój ale coś mnie tknęło aby u kolegi sprawdzić na zwykłym DVD-romie LG i kurka wodna płytę udało się odczytać i nawet zgrać DVD Shrinkiem...!!! Wiecie może dlaczego tak się dzieje...??? Czy zwykły DVD-ROM robi coś inaczej niż nagrywarka DVD nowej generacji...??? (dodam, że próbowałem również po aktualizacji biosa w LG). Pozdr... |
filmy DVD dołączane do gazet robione są "na sztukę"
ot co, to wina tych płyt |
Cytat:
Pozdr... |
Cytat:
No wiesz ... Blokada przed nielegalnym zgrywaniem i kopiowaniem :> || |
Cytat:
|
Cytat:
I zbyt wielu błędów sie doszukują :fiu: A stare napędy jadą co wlezie i ile wlezie I łykają wszystko :jem: Choć to takie niesmaczne ... :> :D |
Witam, dołączam do tematu:
Nie mogę odtwarzać tłoczonych płyt na moich napędach w PC 1.LiteOn 1653 firmware CSOK 2.LG combo GCC 4521 firmware 1.05 Podpięte na jednej taśmie. Problem dotyczy płyt oryginalnych, wydań z gazety, przegrywanych oryginałów. Podczas odtwarzania obraz się krzaczy i przycina, oglądanie filmów niemożliwe. Dodam, że Litek radzi sobie trochę lepiej (mniej "krzaczy") ale i tak mogę zapomnieć o oglądaniu. Czy to wina zabezpieczeń antypirackich. |
Cytat:
Zrób tak: 1. ASPI 2. DMA 3. Spróbuj odczytu tylko z jednym podpiętym napędem. Może się gryzą. Pozdr. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:41. |