Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Problemy w zgrywaniu obrazu przez WinFast 2000 Expert? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/problemy-zgrywaniu-obrazu-przez-winfast-2000-expert-50709/)

roman01 05.04.2005 23:38

Problemy w zgrywaniu obrazu przez WinFast 2000 Expert?

Witam nie wiem czemu ale ostatnio nie potrafię skonfigurować karty w taki sposób by podczas zgrywania obrazu z TV czy zewnętrznego źródła obraz był w miare dobry. Dopiero jak ustawię na format zwykły VCD film mi sie podczas odtwrania i nagrywania nie tnie. Czy są jakieś dobre ustawienia tej karty. Chciałby zgrywać chociaż do SVCD tymbardziej że już nawet nie myślę jak zgrywam do DivX w locie to w ogóle karta się ta tnie że ....
Dodam że mam Athlon 2200+.

joujoujou 06.04.2005 02:25

Cytat:

Napisany przez roman01
[..] ostatnio nie potrafię skonfigurować karty [...]

Tzn. że dawniej było ok?
Jeśli tak to najskuteczniejsze będzie odinstalowanie sterowników i programu do Winfasta i ponowna instalacja.
A jeśli chodzi o zgrywanie do divx to czy nie lepiej byłoby robić xvidem?
Jeśli o mnie chodzi to zgrywałem co chciałem bez kompresji w rozdzielczości 720x576 a potem dopiero kompresowałem i to dwuprzebiegowo.
Na athlonie 2800+ :)

roman01 06.04.2005 07:38

Tak tylko ja gdy chce zgrywać bez kompresji to obraz mi się strsznie blokuje.

joujoujou 07.04.2005 14:02

Cytat:

Napisany przez roman01
Tak tylko ja gdy chce zgrywać bez kompresji to obraz mi się strsznie blokuje.

Co przez to rozumiesz?
Przestaje zgrywać?
A jeśli nie, czy przycina później przy odtwarzaniu?

roman01 08.04.2005 09:48

Zgrywa ciągle tylko już podczas zgrywania obraz się tnie, przeskakuje. I jak zakończe zgrywanie obraż zachowuje się już tak samo jak podczas poglądu w trakcie zgrywania czy nagrywania.

joujoujou 08.04.2005 12:21

Tak jak pisałem :czytaj:
Wywal program i stery, potem restarcik i ponowna instalacja.
U mnie po pewnym czasie program zaczynał odmawiać posłuszeństwa (np. nie chciał nawet kanałów przełączać) i takie działanie pomagało na 2-3 miesiące. :)

-Kowalik- 13.04.2005 17:48

Nie chcąc zaczynać nowego tematu podepnę się tu.
Posiadacze tej karty pomocy. Od jakiegoś czasu karta mi nie działa. Po prostu się wyłącza. Przez parę sec mogę pooglądać TV i ZONK, sama fonia i idzie a soft pad robi. Sprawdzałem na 2 identycznych kartach - to samo. Stery sciągnięte nowe. System świerzy.. qrtyna...

joujoujou 14.04.2005 00:13

Odinstaluj program i stery.
Restart.
Nie pozwól systemowi zainstalować sterów, które sobie sam znajdzie (u mnie pod win2k jakieś stery sobie znalazł, nie zauważyłem tego i już chciałem kartą przez okno rzucać) tylko instaluj te, co ściągnąłeś.
Restart znowu.
Zainstaluj program od nowa.
Znowu restart (niestety)
Voilá !!! :piwo:
A jak to nie pomoże...

Format c: :'(

P.S. mogłem coś pokręcić bo ostatnio taki myk robiłem jakiś rok temu ale ćwiczyłem to kilkakrotnie, więc pamiętam dość dobrze.
Powodzenia i daj znać czy pomogło

-Kowalik- 14.04.2005 10:37

Wszystko robiłem tak jak piszesz. Nie dawałem mu sterowników z płytki tylko zassane. Nic z tego :( Format nie, to jest świeżutki system, 2 dniowy. Co dziwne, mam 2 takie same karty i obie sie tak zachowują.

joujoujou 14.04.2005 21:12

Czasami instalator od Leadteka zachowuje się dziwnie. :|
Jak sam wiesz w trakcie instalacji oprogramowania żąda restartu i po nim doinstalowuje resztę. :blee:
U mnie np. bywało, że po restarcie sam z siebie odinstalowywał to, co wcześniej zdążył zainstalować. :wow:
Spróbuj więc inaczej, to też czasem mi skutkowało: :taktak:
Wywal wszystko, a po restarcie i odrzuceniu żądania instalacji sterowników (sprawdź w menedżerze urządzeń, powinieneś mieć "nieznane" czy cośtam) włóż płytę z programem, którą dostałeś z kartą.
Zainstaluj program z płyty i zapomnij o sterach, które ściągnąłeś-niech sobie sam wgra te, które ma na płytce instalacyjnej.
Jeśli to pomoże to później możesz ściągnąć nowy program, ale osobiście odradzam nowe sterowniki, może są niedopracowane?
A jeśli to nie pomoże to ja już jestem bezsilny. :sciana:
Chyba, że coś mi później wpadnie do głowy :idea:
Kompa z kartą mam w domu (a wrócę może w wakacje, może później), a tutaj tylko laptopa, więc nawet nie poeksperymentuję. :rozwal:
Zyczę ci sukcesów. :najlepsz:

kibiklops 15.10.2005 19:28

Ja mam inny problem ze zgrywaniem obrazu. A więc mam tego WINFASTA EXPERT i nie mogę zgrywać gdyż po 20 sekundach od włączenia zgrywania obrazu komputer mi się samoczynnie restartuje. Co może być tego powodem?
Wcześniej miałem 2 inne tunery - Avermedia 007 TV GO FM oraz LifeView Prieme 34 i miałem takie same problemy.
Jak sobie z tym poradzić?

joujoujou 15.10.2005 20:14

A kiedy system był stawiany?

Stery z płyty czy zassane z netu?

Dudi 15.10.2005 22:23

Jak juz jestesmy przy tej karcie to i ja pozwole sobie zadac pytanie. Chodzi o to ze dzwiek ktory mam z niej, ma strasznie duzo tonow niskich. Jezeli sobie podlacze pod nia kamere a dzwiek prosto do karty muzycznej na wejscie, to jest OK... dzwiek normalny, taki jak ma byc. Z karty (jak ogladam TV) jest strasznie zbasowiony :P za duzo niskich a za malo wysokich tonow. Moge sie bawic w jakies equalizery ktore mam w oprogramowianu do karty muzycznej ale nie jest to dobre rozwiazanie bo dzwiek wychodzacy ze zrodla jest taki jak pisalem wyzej. Karte oczywiscie przekladalem do innego kompa i jest to samo nadal. Mozliwe ze trafil mi sie jakis walniety egzemplarz ?

joujoujou 15.10.2005 23:15

Możliwe, ja u siebie tego nie zaobserwowałem, jednakże percepcja basów może być nieco subiektywna... :hmm:

ynsiwy 15.10.2005 23:24

jezeli chodzi o zgrywanie do divxa na tej karcie to nie ma duzych problemow:) kiedys przeszukiwalem net i udalo mi sie go dosc dobrze skonfigurowac, tak ze i jakosc byla dobra przy malej wielkosci pliku. Jednak u mnie pojawil sie inny problem, mianowicie chodzi o to, ze zwlasza podczas nagrywania, zadziej ogladania skacze mi obraz, pojawiaja sie paski...takie zaklucenia. I wiem ze nie jest to wina systemu bo bylo kilka formatow, antena tez jest dobrze podlaczona i wydaje mi sie ze moze byc jakis konflikt sprzetowy :/ tylko co ?! :(

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:02.